fredag 29 juni 2007

Fabbes Sockerdricketräd

Det är soool!!!
En förväntansfull Fabian i sitt träd...
Tidigt, tidigt vaknade han och sprang till pappa och sa att dom måste skynda sig göra skylten. Fabian valde skylt & målade alldeles själv - pappa fick såga. Han laddade upp med dvd och kollade film under tiden han väntade - 2007 sitter barnen inte i träden och leker med kottar... även om mammorna önskade det!
Efter 2 timmar i trädet och en Fabian som börjar misströsta dyker dom upp!!! Den precis perfekta målgruppen!! Och riktigt sugna är dom... Månntro om dom kommer till skott??
Undrar just vad som finns därinne... bäst att kolla... Jahaja, verkar smaskens!
Mmmmm så mycket gott det blev - bäst vi dricker allt på en gång!
Tack supersöta tjejer! Ni var verkligen precis vad Fabbe önskade sig! (Jag fick ett litet finger synligt på bilden - det måste gå fort för att hinna med å fota törstiga damer på besök...) Slutet gott - allting gott! Min lille gosse är så nöjd & stolt över sitt påhitt (trots att dessa små töser var dom enda kunderna på hela dagen...) och nöjda barn ger nöjda mammor, eller hur!?

Måste visa min kruka som tomaterna mognat i. Tycker att den blev så fin till det röda. Egentligen gillar jag allt zink, grått & svart - men jag tyckte dom här var så fina. Tur att trädgården är stor så man kan ha lite olika stilar... Högst upp sitter
den här superläckra ängeln som min duktiga kompissa Gunilla har gjort. Visst är hon härlig! Och passar så bra i krukan... Ha en skön helg alla glada! Kramar Eva






onsdag 27 juni 2007

Chokladkaka



Idag har vi haft en grupp trevliga tjejer här igen. Då fick dom den här smaskiga chokladkakan till efterrätt. Ihop med min affär så har vi ju också ett pyttelitet café som yngsta dottern sköter i sommar. Och hit kan man även komma andra dagar än våra öppettider, i grupp och äta. En annan dag ska jag berätta varför vårt hus heter Smultrongården.

Den här vasen/ljuslyktan är en riktig favvopryl (Lantlifs Anette har den också med...). Och kakfatet bara ääälskar jag! Bordet är 1700-tal o vi ropade in det på försommaren, så fint!

I morgon är det en stor dag, vår yngste son, Fabian, ska ha ett sockerdricketräd i kastanjen i caféet. Så ikväll när det ringde en kompis till honom sa han: nej, vi kan inte leka för jag ska ha sockerdricketräd på Smultrongården! Oj, lät som ett heltidsjobb, frågan är hur många hugade sockerdrickespekulanter det blir på en regnig torsdag innan semestrarna börjat... oj, oj, hur ska det här gå... Spännande fortsättning följer... Natti, natti Eva

tisdag 26 juni 2007

Skafferi


Igår kväll skulle jag gå ner & städa källaren. Jag kom dock inte dit - fastnade på vägen i skafferiet i stället... Det behöver alltid en städning! Skafferiet är en gammal önskedröm jag haft i alla år. Och gissa om jag blev glad när det fanns plats att bygga ett! Fönstret är från början sprutmålat men jag handmålade det i samma färg som det övriga för att få penseldrag på det.
Som handtag hade vi en kniv i ett halvår - men plötsligt sprang vi på det som vi har nu - på Gysinge Byggnadsvård i Gysinge. Jag tycker att det är så himla snyggt. Och härligt att ta i. När jag har fått snyggare inuti fotar jag och visar...

Ps. Kom ihåg Allsången och Midsommer ikväll (=favoriter...)

måndag 25 juni 2007

planteringsbord




Solen skiner, yipee!! Jag bara älskar mitt underbara planteringsbord som jag köpte förra året. Tänk om vi hade lite mer sydländskt klimat - då skulle växter & prylar hålla lite bättre. När vi har rustat min butik har vi hittat massor av gamla skor i isoleringen. Dom här kängorna tillhör mina absoluta favoriter! Idag har jag gjort massor av beställningar på nya grejer eftersom det tar slut hela tiden... Ger ett smakprov senare.

söndag 24 juni 2007

Livskvalité


Midsommardagen & butiken öppen igen. För att få lite "väninnetid" med Lena hade jag fixat ledigt till mig idag. Så vi skulle läsa inredningstidningar & böcker & promenixa... Men hon bestämde att hon skulle hjälpa mig att städa vårt vardagsrum som sedan mars varit belamrad av sakerna som vi flyttade från Estilio Design. Sitter här nu och det hela är färdigt & känns obeskrivligt skönt! Ska ta ner julgardinerna i morgon... Låter kanske inte sant från en inredningstok - men sanningen är sådan. Att "komma i fas" känns inte längre som en utopi!
Vi hade massor av kunder på Smultrongården så jag fick hela tiden springa emellan. Helt osannolikt kul att ni alla kunder hittar ut till oss trots spöregn & midsommardag! På kvällen har jag verkligen haft livskvalité. Tagit reda på flädersaften som bloggen Signes Vind inspirerade mig till. Jag stod vid fönstret som man ser ut på ängarna där hästarna går. Det var helt dimmigt & såg magiskt ut. Samtidigt lyssnade jag på reprisen med sommarprataren Uffe Lundell, livskvalité! Alla andra sover - oj, det är nog dax för mig oxå...
Måste fota nya ljuslyktorna som även är jättefina med härligt doftande bondrosor i! Superfint på kakelugnen - men den är inte så rak...

Midsommarafton



Idag har Smultrongården stängt. Min kamrat Lena (som är tillbaka hos oss igen!) & jag ska ut på promenix. När maken får höra att vi ska gå till Gunilla & se på hennes byggande av orangeri vill han att även grabbarna ska få följa med. Maken är (helt otippat!!!) nämligen inne på att Smultrongården skall byggas på med ett orangeri... G & D:s växthus är helt fantastiskt! Hon är så oerhört kreativ & konstnärlig så det är helt otroligt! Bilder på växthuset kommer senare. Dom visste inte att vi var på promenad i regnet, men på 2 röda hade hon fixat värsta fikat... oj, oj, oj.
Kunde inte låta bli att fota fåren på vägen hem. Kändes så "midsomrigt"...

Vänskap


Till 1 års firandet åkte min kära vän Lena hit & hjälpte mig. Tycker att hon måste visas. Här är kl. 02.00 och alla gäster har gått hem. Lena är även hon super intresserad av inredning & trots att hon bor 23 mil norrut hjälper hon mig ofta. Som vanligt hade vi helmysigt ihop.

1 års firande










1 års firande!

Dessvärre blev bilderna som vi tog på kvällen riktigt dåliga. Men här är några. Vi hade tur och fick bara några droppar regn. Många trevliga människor kom & åt smörgåstårta & minglade runt. Kul, kul.

måndag 18 juni 2007

Borstnejlikan är en sån gammal, fin blomma! Var tvungen att plocka en bukett och fota innan jag visar bilder från firandet. En stor dunge bakom vår numera vita lekstuga är full med olikfärgade borstnejlikor. Så läckert!! Man kan undra vem som planterat dom?? Vasen dom står i hade vi precis fått in till firandet och använde som ljusstakar. Så snyggt när det mörknade och lågan brann i slipningarna - men lika fin som vas tycker jag.
Natti, natti från blomälskande Eva

tisdag 12 juni 2007


Städdax!!!

I morgon är det 1 år sedan vi hade invigning på Smultrongården. Det var en helt otrolig händelse i mitt liv.

Att det kunde gå att göra så himla gulligt i huset kändes helt otroligt. Som vi hade slitigt!!! Att gå där kvällen innan när allt doftade nymålat och skurat av linoljesåpa var en sån otrolig känsla. Det är ett av de härligaste ögonblicken i mitt liv. Alla nya grejer var uppackade och ställda på sina platser. Helt nytt för mig var Himlas sortiment. Så dom grejerna kommer alltid att kännas lite speciellt för mig.

Invigningskvällen var fantastisk med strålande sol och strålande människor.

Vi hoppas på detsamma i morgon! Men i morgon kommer vi att domkumentera det hela med kamera och lägga ut här så vi kan titta tillbaka. Kul! Bilden har vi tagit under städningen. Vi gjorde en "fotobild". Sängen är ju betydligt belamrad i vanliga fall...
Höres efter firandet!

måndag 11 juni 2007


Här är dom fantastiska blommorna som jag förärades i fjol. Så oerhört vackra att man blir stum!

Det mest otroliga är att dom överlevde vintern trots att dom blev bortglömda i en kruka i höstas.

Nu ska jag vara med rädd om dom i år och försöka göra så att dom förökar sig. För jag skulle vilja ha en rabatt framför lekstugan full av dom.

Det skulle väl vara fint!




Se så otroligt vacker!

söndag 10 juni 2007


Hej Svejs!

Det här är det allra första vi gör på min lilla blogg - min lilla son och jag. Och några riktiga hävertar är vi nog inte direkt... Inte än i alla fall.

Jag har ju lovat på min hemsida att visa vår lekstuga - före och efter. Och det ska vi prova med nu.

När tidningen kom och skulle göra reportage så tänkte jag fräscha upp den lilla stugan
lite. Och jag blev super nöjd med resultatet! Tror ni att dom knäppte på den??? Egentligen skulle jag väl låta er vänta och se, men äsch, det spelar väl ingen roll... icke sa nicke - mitt extra jobb kommer ej att dokumenteras i någon inredningstidning. Men vi fick ju en fin stuga i alla fall.

Snart får ni se före och efter bilder inuti stugan också.

Men det dröjer lite.

Blomman ni ser här i krukan är den mest underbara jag sett. Det är en vit/rosa akleja. Ska ta en närbild så ni får se. Fick den på vår invigning i fjol. Uuunderbar!!!

Oj! Vad kul det var vi fortsätter en annan dag. Tack för idag!