onsdag 26 september 2007

Höstmarknad

27 - 30 september var det dax igen. Kl 10-18 to - fre, 10-17 lö - sö


Är det dax igen. För andra året i rad har vi vår höstmarknad. Bilden här nedan är från förra året så det är förra årets datum & tider... När man gör någonting 2 ggr i rad då är det väl tradition, eller hur!? Det känns i alla fall som vi har vår "traditonella höstmarknad"... Låter väl trevligt, hihi...

Nu kan ni ju tro att jag ska skriva: om ni klickar på bilden så blir den större - eftersom det är en pygmé bild - men icke. Fortfarande denna novis bakom datorn. Så fram med luppen om ni ska se nåt... Bilden är jätte fin - vi tog nästan 100 kort innan vi blev nöjda. Skam den som ger sig.

Höstmarknad på Smultrongården innebär riktigt fina höstdagar med sol, smarrig soppa, paj & vaniljsås. Soppan ska jag koka nu. Soppor blir alltid bäst när dom står över natten. Det har min bror kocken lärt mig.

I fjol ringde dom från Nerikes Allehanda på lördagen, enda dagen det hällregnade... Dom gjorde reportage & gissa vilka fina bilder... Ska visa nån gång. Maken & jag skulle låtsas titta fram bakom dörren till butiken, jag under & han ovanför mig - tittut! Regnet slickade våra hår platt mot huvudet. Ja, bilden platsar utan tvekan i "ful - fulare" contest! Men, men det är ju historia nu, eller hur!

I år är vi väl förberedda om det regnar. Dels är hela huset inrett. Tre rum fler än i fjol. Sen har vi tält där man får plats.

Har fått in mängder av nyheter. Så ni som kommer ska verkligen inte bli besvikna hoppas jag!

Idag sålde jag en Odd Molly kappa. Har ni sett dom? Dom är som små hantverk. Vore jag inte en sån enveten novis skulle jag klippa in bilden - så ni skulle få se. Kappan är helt sjukt snygg. Ja, det är faktiskt så!

Nej, hörrni, nu väntar som vanligt nattarbete för chefen över soppköket - på återhörande!

Och självklart - JÄTTE VÄLKOMNA PÅ HÖSTMARKNADEN!

söndag 23 september 2007

Kraftsamlare


Har vi precis varit på! Har varit mycket tyst från oss på slutet. Nu förstår ni varför... Vi måste ut & rasta våra sjöodjur... Direkt efter förra inlägget åkte vi till Grekland & den lilla ön Corfu. Kan mycket varmt rekommenderas! En grön, härlig oas!


Ett fantastiskt vackert hotell är Panorama Hideaway i Dassia. Min bror & svägerska skötte köket där för ett antal år sedan. Ett helt fantastikst ställe! För den som vill byta livsstil kan man passa på. Ägaren säljer nu & det är bara att hiva upp 20 mille & dra till Corfu! Sugen???

Utsikt från hotellet. Det är inte likt nåt annat, så vidunderligt vackert! Speciellt för en närkeslättare...
Som tidigare erkänts så har jag ju fönster & dörrmani. En otrolig entré till ett hus! Skulle vilja ha såna plattor i vår trädgård. Snälla, om nån sett såna hör av er!!!


När man ser sånt här i ett fallfärdigt ruckel, ja vad gör man?? Det går ju inte plocka ur dom & vika ner i handbagaget... Men det är ju precis vad man skulle vilja. Skulle ganska lätt hitta en plats!

Igår var det skoj värre. 40års partaj. Kommer dit laddad till tänderna för PARTY. Vet ni vad som händer då - en kund till mig är med, kommer fram & säger: men Eva, ska du upp & jobba i morron - du är väl inte direkt först hem när det är partaj!? Nej, sa jag vi har ju stängt på söndagar, vet du. Ja men, säger hon, det står ju i NA idag att det är öppet.

Yes, mycket riktigt, ett dåligt läst korr av mig gjorde att det var bara att pallra sig upp efter ett party som slutade 04.15. Där fick man för att samla krafter...

Förresten, idag har jag kommenterat er som hade frågor till förra inlägget. Bättre sent än aldrig... Kram

tisdag 11 september 2007

Mission Impossible

Ja, nästan. Men efter hur mycket jobb som helst så blev det en dröm. Åtminstone för mig... Ni ska veta att när den här bilden togs hade vi redan gjort massor. Stagat upp taket, murat spisen, lagat tak, fixat golv mmNästan samma vinkel. Jag önskar ni kunde känna hur underbart det är att vistas däruppe. Allt luktar nymålat & fräscht & alldeles uuunderbart!



Stämningsfullt bord. House Doctors svarta speglar är fantastiska till allt det vita. Jag kan bara sitta & titta på alla ljusen.

Ett hörn i caféet.

Här är vår lilla barnhörna. Nu står en massa olika änglar på bordet också.Så här blev sängarna. En hylla sitter nu över sängarna. Här är meningen att Maileg kaninerna ska få bo. Samt sitta på hyllan över.
Dom här bilderna tog jag igår kväll. Idag hade jag hela dagen fullt planerad med en massa "måste göra" grejer. Vet ni vad som händer då!!! Två gigantiska pallar överfyllda med smågrejer dyker upp. Dom skulle komma först om 2 veckor. Man tackar. Bara att ringa min superhjälp Carina & börja packa upp.
Så nu har vi både haft upp en massa hyllor till & fyllt på massor sedan bilderna är tagna. Kom alldeles nyss in efter att ha såpskurat golven. Riktigt rent alltså. Nyblom & Kollén mattan ligger i tvättmaskinen. Fattas väl bara att det regnar i morron så är det lervälling därinne...
Ja, nu har ni fått se lite bilder. Som synes finns lite målning kvar - men det är snart åtgärdat.
Jag har min kompis Anna till hjälp. Hon är så duktig att man häpnas. Ni får ett litet smakprov på hennes fantastiska badrum. Hon vill inte själv blogga men jag tror nog att ni kan få se nån mer bild därifrån. Håll tillgodo!
Återkommer med bilder från Odd Molly rummet. Det ser inte helt hundra ut ännu... Kram på er alla! Eva















söndag 9 september 2007

Auktionsfynd
Ja, nu blir det favorit i repris. Gjorde nämligen riktiga fynd förra sommaren. Åkte tidigt på morronen för att se på alla grejer. Vi hade öppet på Smultrongården så vi måste åka hem igen. En kompis & jag åkte tillbaka när möbler utropades. Kom precis när vår "inspaning" kom. Men där var en massa uppköpare så jag trodde väl aldrig att vi skulle få det.
Tro´t eller ej men till värsta fyndpriset blev vi ägare till en komplett sängmöbel; 2 sängar, 2 pottskåp, 1 sminkbord & en stol.

Så idag blev det dax att ta fram sängarna (det andra får inte plats) & måla. Ja, som ni ser är det inte det enda som behöver målas - staketet ska förstås också penslas på... (jag är helt allergisk mot trä färg!) Grönt är skönt - men nej, inte här heller... Målar med Beckers grundfärg & sedan med snickerislipen, glans 40. Bägge är vattenbaserade. Helt suveräna färger. Jag började måla kl 13.00 och allt är torkat och färdigt kl. 20.00. Trots att det inte varit varmt idag.
Återigen måste jag säga att "vad lite färg gör mycket"...
I morron går dom upp till Smultrongårdens övervåning. Trots att vårt boningshus är rätt stort har vi inte plats med ett gästrum & det är ju lite tokigt eftersom vi är inflyttade närkingar. Så nu ska vi se om det går att kombinera gästrum med butiken... Är det nån bloggare som behöver husrum kan ni klämma ner er mellan Åre Chokladen & House Doctors ljuslyktor kanske? Om det lyckas kommer ni att få se kort redan i morron kväll.
Det värsta är att jag måste åka till IKEA (not my favourite place...) & köpa sängbottnar.
Dom utlovade bilderna på övervåningen kommer snart - det blev inte bra det jag fotade... Gör om det snart!

Gonatt alla bloggare! Jag vet i alla fall en som kommer att drömma om sängar...

torsdag 6 september 2007

Hemlighuset

Nja, inte riktigt hemligt hus - men nästan.
Det är många som frågar om jag inte kan lägga in bilder från vårt hus. Jag har ju visat lite grann. Nu är vi inte riktigt färdiga i huset men nog skulle jag kunna lägga ut lite fler. Jag började mitt bloggande för att flera av mina kunder ville se lite "färska" bilder från Smultrongården. Och vi grejar & fixar så mycket där så jag tyckte att det kunde vara skoj.

Det är ganska speciellt att ha butik på sin gård. Och då även café i trädgården... På vår invigning i fjol var här 200 personer. Och under höstmarknaden hade vi 700 (dotterns pojkvän förde statistik...). Nu tycker vi att det här är ett fantastiskt trevligt sätt att leva. Men jag tycker att det räcker att visa bilder från Smultrongården. Det känns som att det blir för privat att lägga ut bilder från vårt hem. Det kanske låter konstigt men just nu så känns det bäst så här.


Tack alla ni som kikar in här hos mig & läser. Jag har ju en räknare som jag av nån anledning inte kan visa på min sida - men ser själv. Så jag häpnas över er alla som besöker min sida. Jätte, jätte kul att ni återkommer hela tiden! Och tack till er som kommenterar - mycket skoj!
Här är i alla fall en bild på "hålet" bakom spisen i vårt kök. Plattorna är inte så glansiga som det blev på bilden... Tro´t eller ej, men nu har jag tagit kort på de nya rummen som är så gott som färdiga. Ni kommer inte att tro era ögon... Kram alla ni som tittar in här!

tisdag 4 september 2007

Så kommer då lite mässbilder.
Nedan är från Sias showroom. Dom har egna stora fina lokaler.
Mycket grått har jag beställt - tycker det är så himla snyggt till silver & vitt.

Vilka läckra grejer, eller hur!? Sån himla fin keramik. Sen gjorde ju dom smarriga kakorna sitt till... Jättemysigt! Är så sugen att ha en egen Smultrongårds kopp. Den här skulle ju passa. Eller har nån nåt annat förslag??




Stenar med text på har jag allt som oftast i butiken. Nu tog vi även hem den läckra stora lyktan.



Här är från Olsson & Jensen. Dom har så super härliga grejer. Har haft dom sen i våras, ett helt nytt företag. Stilen är fransk, sliten lantstil - urläckert. Kolla in sparken i taket...



Julig härlig bild från Västergården. Känns som riktig svensk jul. Mmm tur vi har den att se fram emot! Signes Vind har skaffat nedräknare till julafton på sin dator - coolt!


Annars kan jag berätta att det tar sig därute på Smultrongården. Nu är det nära... Snart tar vi ytterligare två rum i besittning. Har ju fått in leverans nr 2 från Odd Molly så det behöver ju komma upp... Golven var inte helt bra - så jag tog o målade om dom. Igen. Puuuh! Svetten lackar & det är ju bra med tanke på alla Åre Choklad strutar som går åt när jag är därute.
I morron packar vi upp 4 pallar med grejer. Oj, det är mängder det! Men med tanke på att det är ganska tomt nu ska det nog gå bra. Visar bilder på det snart... ha en skön sömn alla!