måndag 29 oktober 2007

Härliga Måndag!

Ja, jag är nog en av få människor som tycker om måndagar. En hel härlig ny vecka ligger framför oss som man fyller med roliga saker så bra man nånsin kan!

Helgen har varit jätte kul med massor av folk. Vi börjar nog bli lite bortskämda nu för alltid vi har öppet strömmar det in en massa trevliga kunder. Kul att ni vill shoppa i lugnet på landet!
Flera bloggare kom också - kul att ses "live"!!

Här är en av mina favorit ljuskronor. Den här årstiden klär man den med lummer o hänger på lite mer kulor. Till våren "klär man av den"... Och vips fick man en ny krona... smidigt eller hur!??

I morse fick jag höstkollektionen av de nya träskorna. Grå, svarta o bruna nubuk. Supersnygga. Ska packa upp o fota lite senare. (Passar super till allt Odd Molly...)

Så lite bilder av våran lilla Maja. Hon är ganska lik sin matte; avskyr att vara med på bild. Det är helt omöjligt att få henne att stanna upp o bli fotad. Så nu lurpassade jag när hon drack vatten. Hon är en riktig toker - kolla hur hon dricker vatten! Hoohooho - kolla vilka läskiga kattögon... Passar till Halloween..

Världens goaste katt är hon i alla fall. Hon "bara finns". Tar råttor & annat smått vi inte vill veta av - men dessemellan ligger hon på vita soffor & sängar & bara "ser söt ut"... Hon är väl värd ett eget inlägg i min blogg!


Ha det bra, alla! Och se till att fylla veckan med en massa skoj!!! Höstmyshälsningar Eva

måndag 22 oktober 2007

FÖRSMAK AV JULEN PÅ STRÅKET

Jajamän, nu är det dax - här ska tomtar, kulor & doningar fram!
Vi börjar lite smått så att det inte ska bli sån panik till jul för våra kunder. Då ska man kunna sitta & njuta av allt fint man fixat & grejat med till denna härliga högtid.
På onsdag - söndag kör vi då extra öppet.
Vi har öppet on, to, fre 10-18. Lö - sö 10-15.

I caféet har ni en kakbuffé att välja på! Varmt välkomna!
Här är stolen jag lovade fota. Vi sydde nya volangöverdrag istället för dom som jag säljer... Dom passar nämligen inte så bra till julgardinerna. Det här tyget är från Sandbergs Tapeter o jag har det i min butik. Ska göra grå o vit randiga också - det finns ju en tid efter jul...

Jag är så himla nöjd att ha bytt ut dom gamla stolarna efter 18 (ja det är sant 18!!!) år!!!!!
Går här & njuter mest hela tiden...

onsdag 17 oktober 2007

GOOOAL!
Ja så får man väl lov att skrika i fotbollstider, eller hur!? För min del gäller det nu inte rassel i nå´t nät - nej, här är det FÄRDIGMÅLAT!!! Hur skönt kan det bli!? Bildbevis snart.
Idag har vi återigen packat upp. Kan säga att vi är laddade till tänderna inför en stundande julrush...
Här är jätte söta glöggmuggar från Sia. En supergullig tomtepåse som jag tagit rött gammaldags snöre om - ska sätta dit en god jul skylt också. Sen en massa smarriga saker i gammaldax burkar. Röda glögghjärtan som smakade ruskigt mumsigt...
Skulle ha med ett litet bildgalleri på vår söta lilla kisse Maja idag - men kameran strejkade så det kommer senare.
Tack för alla lyckönskningar till måleriet - det var därför det gick så bra!
Kram på er alla & njut i det helt underbart varma höstvädret!

FÖRRESTEN, HALLONGÅRDEN I KARLSTAD HAR EN BLOGG!!!
Det är riktigt skoj för hon har döpt butiken efter min lilla Smultrongård. Hon tog kusin Hallon istället. Urmysig butik & jätte gulliga Eva som är ägarinnan. Hon är helt nystartad & pendlar Örebro - Karlstad mest varje dag. Det kommer att gå jätte bra för hon är så himla duktig & arbetssam. Kul, kul Eva att vi kan ses genom bloggen nu!!!

måndag 15 oktober 2007

Super model by Smultrongården

Mmmm, tänkte att jag skulle fota min favvokappa.
Nu är det inte en sån jätte närbild men ni ser ändå. Innan dom här kapporna tuffar iväg från min affär hann jag fråga om jag fick föreviga dom vackra ägarinnorna. Jisses vad snälla ni var!
Det är smock & detaljer så det är helt otroligt. Inuti ett fantastiskt fint foder med spetskant och en liten ficka med rosett. Det är Odd Molly - underbara små detaljer. Plagg som är som konstverk - att älska.

Egentligen borde man väl fota sånt som är till salu i sin affär. Det HAR den här kappan varit, men nu är den slut...


Nu tror ni väl att jag blivit tokig - hyacinter! Faktum är att jag är en stor älskare av hyacinter, vita ska det vara. Så redan nu ber jag min "blomsterkille" att ta in dessa så vi får njuta ända fram till jul.
Och flera av er kunder gillar ju dom också. Dom tar i alla fall slut... Jag byter ut dom 3-4 ggr innan det är jul. Dom är så ljuvliga - och doften... fantastisk. Men sen när nyår är över då åker dom ut - inte fram till påska här inte!!
Dom små söta skålarna är helt nya. Smyckesdockan tycker jag är så himla läcker, kanske kommer in igen.
Fet
My livingroom is a mess!
Min blogg handlar ju om vad vi gör här i butiken & på gården. Och nu kan ni tro att det händer mer än vanligt. Vi får storfrämmande på fredag. Och efter mycket våndande har jag äntligen tagit steget och beställt nya stolar.


Låter kanske lite väl knasigt men våra gäster har aldrig varit här & nu såg jag det som en "ursäkt" & då blir det ju gjort... Bara det att det skulle ta 6 (!) veckor att få dom. Bara några dagar om jag tog dom omålade...
Ok, sagt & gjort - jag tog dom omålade. Har man bestämt sig så har man! 10 stolar som ska grundas & målas 2-3 ggr på 6 dagar. Japp det fixar jag väl lätt!
Bara det att kära maken förbjuder mig att måla stolarna innan fönstren blir målade - för det är ju mycket viktigare. Ja, det kan jag ju hålla med om. Det börjar ju dra lite kallt nu när höstmonsunen yr var & varannan dag - ok, jag målar dom också!
Ja, ni som varit här vet att vi inte har 1, 2 eller 10 fönster - det är några till... så snälla ni - det finns bara ett - wish me good luck!

söndag 7 oktober 2007

Favorit i repris!

Då var den avklarad - årets höstmarknad.
Och det blev bättre än vad vi någonsin kunnat förvänta oss - ni kunder fullständigt strömmade in - jättekul!!! Jag har alltid magvärk när något skall hända & man är beroende av saker som man själv inte kan påverka - vädret. Vi hade verkligen planerat & försökt vara förutseende. Det började bra... torsdagen bjöd på strålande sol - perfekt väder. Så då nöjde vi oss med bara ett "tjusigt blåvitt" partytält. (Ju färre desto bättre...) Där hade vi ljus & matvaror. Ute i fria luften hade vi massor av grejer.

I arla morgonstund kunde man ana att även fredagen skulle bjuda på uppehåll. Men... det blåste. Hjälp! När våra goda vänner anlände från Sandviken på kvällen stod vi & funderade: ska vi ta in alla grejer & tro att det regnar i morron - eller ska vi chansa??? Svisch! krasch! knak! Ett partytält mindre...
Beslutet blev lätt - in med ALLT! Tjohej - det blev inte lätt. Men efter några timmar var det klart.

Lördagen bjöd på SPÖREGN varvat med HÄLLREGN & ORKAN samt
INVASION AV HÖSTMARKNADSKUNDER - hjälp vad KUL! Det kunde vi aldrig ens drömma om. (Tur vi packat in...)
Äpplena vi trodde skulle räcka hela helgen tog SLUT. Hur gör man?? Ja, inte åker man till Coop när man har en höstmarknad med produkter från bygden. 16 äppelträd pryder vår trädgård - men inte ett enda äpple!!! Hmm, vad gör vi? Jo, vi ringer grannen som har äpplen högst uppe i toppen på sitt träd som nästan står mitt i vägen. Visst, visst, vi fick gärna ta, bara vi nådde...
Som dom handlingskraftiga damer vi är tar vi stegen LÅNG, äppelfångaren (som jag fick kvällen innan i födelsedagspresent - vem trodde att den skulle användas redan dagen därpå??) och vakthunden Otto & gick på äppeljakt. Huvudsaken att man har kul - eller hur!!?

Söndagen bjöd på betydligt bättre väder - faktiskt BARA spöregn... Här binder Gunilla sina underbara höstkransar. Hon är så fantastiskt duktig på allt! Vilken härlig höstkänsla!! En helt underbar helg med som vanligt världens gulligaste kunder. Och tänk att ha en hel familj som reser in från Sandviken & hjälper till. Så kul, så kul!

Visar en bild vi tog när vi fick för oss att vi borde kanske ha telefon & vatten i vår lilla butik. Ja, det är väl snabbt ordnat... Hmmm... Borde kanske funderat lite till innan vi satt igång! Men, men, nu är telefonen på plats & vatten är bara att dra in!
Har förstått att ni gärna vill se mer grejer från butiken. Så det ska bli. Har ju fullsmockat med nyheter nu, så jag ska bombardera er med nytt nu i veckan. Ha det fortsatt bra i den underbara hösten - och svenskar är ett folk som inte räds fruktansvärt regnväder - det har vi fått erfara, härligt!
I´m proud to be a strong swede!!