fredag 30 oktober 2009


Sommarkläder!!!!

En riktigt fin klar, kall härlig höstdag är det idag. Då fick vi en säljare hit som visade sommaren 2010. Härligt! Bara det att man tycker att det ska bli sommar så man får använda det...
Jag har inte berättat om våra inköp i Frankrike nu sist.
Ett av dom var ett skåp (som är kvar därnere).
Ett som jag nästan svimmade när jag såg!
Makalöst läckert!
Men det var stort, ja inte någon gigantisk historia, men inget att göra som vanligt med: bygga kartong och ta som flygbagage.
1.20 x 1.70... krävs nog lite mer än den vanliga kartongen för att få hem det.
Det är ett antikt franskt skåp. Ljust mintggrönt med rosa hyllor.
Låter det scarry?? Det är ljuuuuvligt!
Jag hade tänkt att det vore kul om det fick plats där vi ska förvara kläderna när bygget är klart.
Vet ni vad kläderna på sommarkollektionen hade för färg: ljust rosa, mintgröna och beige. Exakt som skåpet! Nu bara MÅSTE jag få hem det innan april - när kläderna kommer.
Men hur?? Bra idé, någon???
Här är en ny klänning vi beställt. Fanns även en annan underklänning som vi tog, den var hur läcker som helst!


Urskön jeansklänning. Sån som man kan gå i jämt.

Här har en mammut slinkigt in också...

Jätte skönt bomullslinne, kommer i flera färger.

Nya smycken kommer nu med omgående leverans. Mycket snyggt var det.
Kjol som påminner om den vi har nu. I stretch som jag gillar så mycket.

Jätte fin sommarblus.

En mammut igen...

Stickad klänning från Italien. Även sjal och äkta skinnväska därifrån.

Klänningen är hur skön som helst. Inte ett dugg stickig. Väskorna finns i fler färger och har massor av småfack inuti. Men vad har jag i handen...???!

Hedvig The Owl

Min chef är en ganska bister variant...

Hon sa att vi måste visa mina glasögon. Inget jag var särskilt sugen på men vad gör man??

Jag har använt glasögon vid 10 års ålder, i några år. Sen vid 20 år använde jag ett par år igen. Hade önskat att slippa igen! Men nu går det inte längre. Köpte läsisar på Formex som vi även säljer i butiken. Finns i tre olika styrkor. Och finns även svarta.

Gillar inte ett dugg att ha dom på mig - men vad gör man??

Dom är i alla fall slående lika dom jag hade när jag var 20 så det är väl nån nostalgitripp...

Hörrni, ha en riktigt mysig Halloween helg!

Vi har goda vänner här så det är så himla skoj.

Och i morgon har vi förstås öppet som vanligt. Med en massa nytt i butiken igen.

Kläder, sjalar, smycken och väskor från Frankrike o Italien. Tyger o inredning har kommit från våra danska leverantörer.

Ha det gott och välkommen hit om ni har tänkt er det!!

Kramar från oss alla:)

måndag 26 oktober 2009


Antikmarknad i Nice

När vi landade i Nice i måndags åkte vi direkt till antikmarknaden.
Den här fantastiska butiken ligger allra högst upp när marknadsstånden tar slut.
Hyfsad entré...
Butiken har sin inredning ifrån delar av kyrkan som ligger alldeles intill. En makalös butik skulle jag nog vilja säga! Fylld med otroligt vacker inredning och kristallkronor från ytterligare en butik vägg i vägg. Jag har fotat en spegel också, kommer en annan dag.

Här är en liten, liten del av antikmarknaden. Den är verkligen kanonstor. Denna gång inhandlades en enda sak: en svensk bok vid namn Häxa. Det var en bok i två delar och jag var så attans sugen att börja läsa den - hann aldrig därnere. Believe it or not, jag glömde den där så det blir inte nåt med den boken på länge... Men ska jag vara helt ärlig tror jag inte att det blir mycket läsa för mig dom närmaste månaderna. Med tanke på stundande juletider och ett litet bygge...

Ni förstår väl att man inte kan motstå att fota den här lilla lurvtussen:))



Alldeles jätte nära vår lilla stad ligger en ännu mindre stad (eller by??) som heter La Colle sur Loupe (hoppas jag stavade rätt!). Du kära, gode, milde tid och allt annat...! Vilka antikbutiker!!!

Men, det finns ett gigantiskt MEN med i bilden!

Vad är det tror ni??


Jo, det kan jag säga: Priserna.


Oh my god! Där i området bor dom riktiga stjärnorna. Typ Johnny Depp, Rod Stewart, Elton John, bara ett litet axplock av innevånarna. Så det känns som om prisbilden passar dessa människor lite bättre...

Trots att priserna är far away vad vi någonsin skulle kunna tänka oss att ge för vissa saker är det grymt kul att titta. Den här sänggaveln är i massivt trä. Tänk vilket arbete att skära ut dom vackra rosorna. Det här är grundmålningen. Man fick bestämma färg själv. Trots det kändes den inte så aktuell för oss...

Lyckades hitta den här i vårt tycke, mycket fina gamla hatthyllan.

Tro´t eller ej, men faktiskt till ett riktigt ok pris. Rätt kul för så här ser det ut när man går i Vence. Nån antik sak i ena handen, bröd i den andra. Här hade jag också inhandlat blommor. Älskar att ha färska blommor på bordet. Vi har ju så yttepytte så man ser dom ju hela tiden.

Här har vi då något som jag absolut inte borde inhandla men alltid gör...

Alla dessa urfina bakverk inte bara ser fantastiska ut - smakar ljuvligt också!

Jag bara längtar till att få sätta våra kakor på något fint sätt i någon kyldisk som vi förhoppningsvis hittar, till utbygget.

Dagens outfit:

Gulliga Helena som visar en lovely knit. Koftan som varit med i princip från Mollys start - men är fortfarande lika poppis. Under det ett glazing frill linne. Dom nya mullvadsstövlarna har hon till. Kul att se Helena på bild, det var mer än en vecka sen vi träffades nu och vi jobbar ju rätt nära varandra kan man säga... och det dröjer lite till, Helena är på höstlov i Orsa med familjen. Kul, kul!

Vet ni däremot vad som inte var så attans skoj!??

Jo, jag kom ju iväg efter mycket kollandes på kameror till Siba och inköpte en Canon. Fick tips i en kommentar här på bloggen. Tack till dig!!! Eftersom jag själv känner mig lite ufoaktig i frågan blev jag jätte glad för rådgivning.

Sonen Adam rusade direkt ut o kollade in den, redan i bilen...

Tråkig som en mor kan vara säger jag:

-Nej, men låt mig ta upp och titta på den först, är det nåt som blir fel blir jag ju tokig vet du ju...

Lät han bli tror ni??

Nix!

Inte nog med det, sen var alla barnen igång och fotade o grejade. Jaja, jag hade inte tid och då var det väl lika bra att dom fick hålla på. Hur det än är så är dom ju så extremt mycket bättre på dylika ting än jag.

Men, jag hade ett måste: -Se till att ALLT ligger i väskan när jag åker. Då ska jag läsa o lära mig kameran när jag har tid.

Blev det så?

Icke!

En och en halv dag räckte batteriet och kameran jag skulle lära mig och ta så fina bilder i Frankrike med, var ett minne blott. Hemma hade nåt finurligt litet (eller stort!) barn tagit ur laddaren.

Gggggrrrrrrrrrrrrrrrr!

Inte nog med det - min internet anslutning till datorn är också pajad när jag kommer hem!

Hhmm, låter som om jag har världens eländigaste barn. Nej, inte riktigt, det är nog lite otur med i spelet också. Men, men mamman blev inte jätte glad.

Nu har batteri o laddare hittat varandra så nu är det dax för fotning!

Ha det gott ni alla, vi hörs!

Kramar Eva

söndag 25 oktober 2009

Hej hej allihopa!


Har precis pratat med mamma och pappa! 25 grader varmt och sol lämnar dom kan jag meddela, känns lite så där när man tittar ut idag, varför är de inte sommar jämt?! Men de kanske inte skulle vara så kul.. Är ju så fantastikt mysigt nu när hösten kommer!





Jätte fin att till exempel ha julgranen i till jul!. Men nu är den perfekt för ett litet höstträd!

Dagens outfit:





Jag älskar min T88 buttondown från Odd Molly, tycker färgen är jätte fin. Vi har den kvar i rose, vit och blossom som jag har. Kostar 1295 kr.


Fina krukor i trä.



Imorgon får vi höra hur mamma har haft det! OCH glöm inte att vi ställde om klockan i natt! Kramar!

lördag 24 oktober 2009

Idag har vi eldat för fullt ute på Smultrongården! Så mysig med brasor :) Grävmaskinen har som vanligt varit i full gång. Nu är det ledningar som läggs i marken och grus till grunden.. Arbetet är alltså in fuuuull gång!






Dagens outfit:





En helgfin klänning, 849 kr. Bandet går att knyta som jag gjort med en rosett fram eller ha det bak och då syns inget band fram.

Denna tallrikshylla har ni kanske skymta lite halvt på en annan bild men den är så fin och vi får så många förfrågningar på den så jag tänkte att det kanske är en bra idé och visa den i helbild!

Jätte fin tre-kruka som går bra att ha både inne och ute!

Nu ska jag äta lite glass med mormor och Fabian innan jag åker hem till mig. Dom har köpt Ben&Jerry's! Finns det någon godare glass?! Tror inte det, helt fantastikt god! Kramar!

fredag 23 oktober 2009


Fredagsmys!

Jag älskar fredagar! Kommer ihåg när man var liten och hade fredagsmys med familjen med tacos, Disneydax och godis! Nu är det väl kankse inte riktigt det man ser framemot.. När man är över 20, flyttat hemifrån sedan några år och jobbar! Men jag älskar fredagar ändå, alltid mysiga vare sig man jobbar kväll, träffar kompisar, är hemma och myser eller går ut!



Jätte fina lyktor som precis kommit hem! Och underbaaaar choklad! Ni vet tandläkaren och gymmet ja pratade om igår.. vi säger väl inga kommentarer på det?!


Dagens outfit:



Odd Molly jacka, grymt snygg! Kostar 1995 kr. Det är dragsko inne i jackan så man kan dra åt om man vill eller ha den ganska lös som jag har på bilden.






Under jackan har jag en ny tunika i flanell också från Odd Molly. Super snygg! Den påminner lite om klänningen jag visade för ett tag sen men har en annan färgsättning, den är dock lika skön kan jag lova!




De underbara sockorna från Molly! Jätte fina att ha under stövlar. Det som är så bra är att dom är ganska höga, vilket gör att man kan ha dem under de höga stövlarna som är moderna nu och har man en lite lägre stövel är det bara att dra ner dom lite. Kostar 749 kr.


Jätte fint pottskåp!

Nej hörrenini nu får ni ha en underbar fredag! Vi hörs imorrn! Kramar :)

torsdag 22 oktober 2009

Halloj!
Idag har vi haft fullt upp ute hos oss! Fick jätte mycket nya fantastiska grejer att plocka upp! Mest inredning men också lite kläder.


Vi fick en jätte fin klänning från I Say som jag har på mig här nedan. Vi kommer att få in mycket kläder från dem nu under hösten och sen till våren. Jätte mycket snyggt! Till exempel en jätte fin röd tunika till jul.







Klänningen var lite svår att fota.. Det är som långa snibbar fram som man kan knyta om man vill eller ha den fria som jag har på bildern. Den kostar bara 499 kr. Jätte snygg nedtill!



Jätte fint bord och som ni ser har vi fått hem Åre Chokladen som varit slut ett tag. Många nya smaker att testa så nu måste nog vi alla på Smultris beställa tid hos både tandläkaren och på gymmet snart!

Titta vilka fina naglar Camilla har! Helt sjukt! Jag är grymt avundsjuk kan jag säga.. Hon har på sig två ringar som kommer från Italien. Jätte fina! Vet inte om vi har visat dom förut men det finns i några olika modeller och bara en av varje. Lite roligt!





Lite update om utbyggnaden: Den är i full gång som ni vet! Idag har grävaren varit hos oss och fortsatt sitt arbete.. så ja det finns inte så mycket annat att säga än att vi väntar med spänning!




Jätte fina lyktor nu till vintern och det blir lite mörkt och kallt..



Nu när det blir så kallt så är det ju lätt att få torra händer. Jag får jätte lätt det, känns nästan som att vantar i augusti är bra för mig! Kanske inte riktigt men nästan! Odd Molly har ju en heeeelt underbar handcreme och ett minst lika gott doftande läpp balsam. Bra för oss torrisar! Båda kostar 145 kr styck.


Kan berätta att kakan jag bjöd på igår var fantastiskt god och uppskattad! Är alltid lite spännande när man testar något nytt. Fryst vaniljsås, hallon och marränger i olika lager, mums! Kramar från oss!

onsdag 21 oktober 2009

Hej hej där ute i höstvädret!

Jag lovade igår att visa lite nya kläder så nu har jag faktiskt lyckat övertalat Helena att vara med på kort! Det uppskattar vi mycket :)




Hon har på sig en jätte fin t-shirt från I Say, kostar 489 kr. Helena har en långärmad svart tröja under som syns lite. Jätte snygg till jeans! Koftan kommer från Odd Molly och kostar 1295 kr, ljuvligt skön!

Vi har fått massor med fina strumpor, leggings, stumpbyxor, benvärmare.. ja ni förstår kanske vad jag menar!


Dessa tre är följande: Vita benvärmare 239 kr, Randiga knästrumpor 149 kr, Svarta knästrumpor med rosett 219 kr. Jag tog inte bort lapparna så ni kan se hur de ser ut på! Självklart har vi även dom underbara sockorna från Odd Molly!





Jag har på min en ny tunika från Odd Molly, 1895 kr. Man kan ha den både som klänning med strumpbyxor och som tunika med jeans till!

Helt underbara tofflor eller sockor med sula kanske vi ska kalla dom från Container, 999 kr.

Och sist men absoult inte minst en sjal som vi inte visat er än! Jätte häftig eftersom den sitter ihop så man virar den bara runt halsen i två varv. Kostar 425 kr.




Här ser ni hur den sitter ihop i ett stycke!





Nej, nu måste jag ut och hjälpa Helena att plocka in för dagen sen ska jag hem och baka lite scones till mormor, morfar och lillebror Fabian som kommer och ska få lite kvälls fika! Gjorde en hallonmarrängtårta som jag stoppade i frysen igår och som vi ska smaska på ikväll! Hoppas den är god, har aldrig gjort den förut.. Förresten, både stövletterna och tofflorna från igår kostar 499kr. Vi hörs imorrn! Kramar!

tisdag 20 oktober 2009


Hej hej allihopa!
Nu har vi haft extremt dålig uppdatering.. Har haft lite problem med internet men nu har jag, Hanna, tagit med min dator ! Tänk vad lätt det är att få virus eller problem med anslutingen.. Tur att det finns folk som kan!

Idag har vi fixar dag här på Smultrongården. Packar upp, märker, städar och fixar och donar! Har fått hem grymt snygga stövletter från Wildflower, har dock inte fått något pris men återkommer imorgon!



Har även fått otroligt Höstmysiga tofflor från Hush Puppies!


Mamma Eva är i Frankrike sedan igår. Hon tog med sig den nya kameran och tar jätte mycket fina bilder som vi får se nästa vecka! En ny tid med klara och fina bilder har börjar här hos oss!

Nej nu måste jag ut och packa lite Odd Molly kläder som beställts under dagen.. Vi hörs imorgon! Då ska ska ja visa lite nytt Molly som kommit samt från I Say! Kram Hanna



fredag 16 oktober 2009


Sitter vid maten igår kväll och frågar 11-årige sonen:


-Följer du med mig i morgon och köper en systemkamera?


Han tittar på mig med uppspärrade ögon, kastar upp näven i luften och vi gör high five.


Samtidigt utbrister han: -Wow, next level!!!


Sonen och jag lever i lite olika världar...


Få se om jag lyckas komma hem med en enkel (mycket ENKEL!!) och bra kamera. Något det här företaget har behövt en tid. Bättre sent än aldrig!


Sätter in en bild på ett härligt bastubad. Känns aktuellt i dessa tider. Bland det lyxigaste vi och våra barn vet är att sitta i farfars egenbyggda bastu precis vid Ljusnan. Svettas och stånka i den kokheta bastun och samtdigt ha en vidunderlig utsikt över vattnet och ängarna. Vi kan sitta i timmar och svalka oss med en simtur emellanåt. Helt underbart!!!

Känns det annorlunda att basta i en 2 miljonersbastu??

Någon mycket positiv betydelse måste regeringens speciella relaxavdelning ha. Jag har absolut inte svårt att människor har råd att kosta på sig. Men det känns som att det här är gjort på slantar som skulle behövts på annat håll. Undrar just hur många hemlösa som kunnat få bostad i flera år, samtdigit som dom kunde gjort som farfar, för några få tusenlappar fixa extrem livskvalité.

Att dom inte ringde honom..?!

Ha en underbar fredag!

Kraam

torsdag 15 oktober 2009

Julen närmar sig...

Nja, inte riktigt, men vi har faktiskt fått frågor i ungefär en månad, om när vi skall plocka fram julgrejerna. Vi hade bestämt oss för att vänta i det längsta, till mitten eller slutet av nov.

Vi känner att egentligen vill vi inte börja förrens då.

Men faktum är att vi kommer att börja innan dess.

Många andra tar fram julen innan, ja vissa har redan börjat.. så vi känner att vi måste nog hänga med.

Men visst känner man väl att det ska bli lite mörkare, lite kallare och lite mer julkänsla över det hela innan tomtarna börjar titta fram??

I alla fall känner jag så.

Idag trodde jag nog att vi skulle ha fotat lite av de nya möblerna och grejerna som kommit in.

Men icke. Jag har suttit fast i flera timmar med nya inköp och dom andra har inte direkt varit sysslolösa. Men jag lovar att det snart kommer bilder från en nystylad Smultrongård.

Nu vet ni i alla fall att julen här börjar lite tidigare än vanligt.

Men helt på riktigt till vår JULMARKNAD 19 - 22 november.

Innan dess njuter vi av dom fina höstdagarna.

Tjing! Eva

onsdag 14 oktober 2009

Kära Läsare!




Det är verkligen riktigt konstigt att skriva rätt ut i etern och inte ha en aning om vem som tar emot budskapet! Gissa om det skulle vara roligt att veta vilka ni är!!! Åtskilliga tusentals klickar på den här sidan och läser varje dag, vecka efter vecka. På nåt sätt skulle det vara kul att göra lite efterforskning. Jag tycker inte vi har en blogg med en speciell inriktning. Skulle vara kul att veta vad som tilltalar dig som läser, berätta gärna!

Idag sprack min teori om vem som läser.

"Magnus J" har kommenterat. Hmm, jag trodde endast denna blogg var enkönad...

Enbart positivt om så inte är fallet!!

Hur som helst Magnus, du fick inte ihop oss två Evor i förra inlägget...

Här kommer förklaring:

Jag heter Eva, min dåvarande svägerska likaså.

Och det var inte jag som var flickvän till Lundell.

Då var det klart.


Hur som haver, det är i alla fall FANTASTISKT trevligt att ni tittar till oss, vi är jätte glada för det! Det blir ju ett sätt för oss att nå ut till er kunder som inte bor så nära. Till exempel hade du, Anita från Norge läst om oss och kom förbi vid Sverigebesöket. Två gånger på en helg till och med. Sånt är urkul må ni tro!!

Vad jag i alla fall har förstått är att ni som läser vill se grejer från butiken. Och jag tycker nog att vi blivit bättre på att visa, eller hur!??

Här är nu äntligen en av finklänningarna från Container. Personligen är det en favorit!

Jag gillar när man har finkläder men kan matcha det med jeans. Man blir absolut inte uppklädd då. Känns mycket bättre.

Den här klänningen kan du dock få till en riktig, riktig festblåsa.

Använd svarta strumpbyxor o en snygg pumps. Urläckert!

Finns en bolero i halvtgenomskinlig brun till. Riktigt fint.

Även bruna och turkosa leggings med knappar nertill. Häftigt!

Vet ni vad, tjejen som var sugen på sängarna jag skrev om tidigare köpte dom. Hennes man gav godkänt och då var det klart! Jag var lite osäker men jag sa till henne att hon var den bästa att sälja dom till. Jag tror att hon gillar dom lika mycket som jag gjorde!

Låter det dumt?? Kanske, men sånt jag köper betyder nåt för mig så det är klart det känns när man gör sig av med det. Nu blev det i alla fall jätte bra på övervåningen så allt blev till det bästa. Och, jag har ett sminkbord kvar!!!

Jag ska snart berätta vad vi ska använda det till.

Nu målar jag för fulla muggar. Vi har sålt lite mer möbler så det måste fyllas på och sen i fredags har min pensel gått varm, tyckte till och med att det rök om den nyss...

Kul, kul med en massa nytt!!!

Ha det gott ni alla,

Kramar från oss Smultrisar

tisdag 13 oktober 2009


Gokväll eller gonatt eller vad säger man??


Har precis lagt min polare, skurborsten, åt sidan och lassat upp mat åt sonen som kom från sin träning nu(!!!).


Galna tider kan man tycka.

Nu tänker jag strax anse att denna dag är till ända. Måste bara först delge ett litet tips. Kom in på Sanna Lundells blogg av en ren händelse. Kul! Hon skriver härligt om livet med sina tre småttingar och händelserika dagar. Jag som är stor fan av hennes far tycker att det är fantastiskt kul att se att denne man fått en dotter som tycks vara en mycket sympatisk och "normal" person.




Jag nördade in mig på Mr Lundell i sen tonår. Och blev fast. Har läst det mesta han skrivit. Och lyssnat på det mesta han gjort också förstås. Sett honom live otaliga gånger.




En av de allra bästa konserterna var här i Örebro på Vinterstadion, alltså inomhus konsert. Jag gillar verkligen inte att gå på konsert i Örebro (förlååt min kära stad!!) det är alldeles för stelt och korrekt. Men attans, Lundell fick till en magisk kväll den gången.




Måste bara berätta en till lustig Lundellgrej.

Killen jag var ihop med som nördade in mig på Mr L han var verkligen ett riktigt Lundell fan. Han hade en syrra. Eva.

Hon blev sedemera ihop med herr Lundell.


Udda va!??

Egentligen kanske det inte är så udda, det är väl några som passerat revy...


Det hela betyder i alla fall att Ulf Lundell och jag har kunnat få samma svärföräldrar, haha!!

Intressanta släktträffar det hade blivit...

Nu ska jag kolla in hans dotters blogg,

kram och natti!

Eva

måndag 12 oktober 2009

Vänner
När vi flyttade till vårt hus hade jag inga som helst förväntningar på att hitta några nya vänner. Vi flyttade ju bara 4 km från vårt förra hus så det kändes inte så dramatiskt. Man kunde liksom ha allt man hade innan kvar.
Men det skulle visa sig att jag hade en sån fantastikt otroligt makalös tur att hitta en av mina allra bästa vänner bara några minuter från vårt nya hus.
Hon heter Gunilla och jag är så otroligt tacksam att våra vägar möttes. Jag tror ju att möten är menade och så känns det verkligen!
Idag kan ni se min gulliga Gunilla i Tinas Cookalong.
Hon och hennes man David har blivit bjuden av deras goda vän.
Ska bli såååå kul att se, hihihi!
Jag tycker dom är jätte tuffa som ställer upp. Hjälp va läskigt!!



Jag måste publicera nu - som ni vet är jag i Linköping.

Bloggar i bilen o batteriet piper... Återkommer när el kommer...

Här är Hanna i kläderna som jag gillar så mycket! Den blå koftan som vi visat förut plus kjolen som är lite lagom bohemisk.

Det gillar jag!

FÖRSTA SPADTAGET, WOW!!!!!!!!!!!!

Det känns helt grymt roligt! Men faktum är att det inte känns så stort.

Nu är det färdiggrävt och hålet ser väldigt litet ut för att få plats med det jag hade tänkt...

Jag får väl kanske tänka om.

Tomten är ju inte så stor och inte Smultrongården heller så det får ju inte bli att se tokigt ut.

Hur som haver, det blir säkert bra. Ja, bättre blir det ju i vilket fall, haha!

Aldrig mer isklubbor till fötter på arbetsplatsen!!

Självklart fotar jag under hela bygget o visar - för er som vill se.

Tjing tjong Cookalong!!!

Kom ihåg det kl 20 ikväll:))