lördag 31 december 2016


GOTT NYTT ÅR

Önskar vi er alla. Här har det varit förberedelser en vecka känns det som. 
Alla gäster har inte kommit så vi lägger inte ut några bilder ännu, men det kommer:)

Vi har ju Gatsbytema och alla är bara sååååå snygga. 

Sänder er en sista cyberspacekram så här de allra sista timmarna av 2016. 
I morgon har vi ett nytt år och i alla fall för mig känns det helt oerhört skönt. 

Lägga det gamla bakom sig på ett mer befästat vis och blicka framåt och skapa ett nytt härligt 2017.

Det skall bli väldigt trevlig. 
Kraaaaam och ha det toppen💕

fredag 30 december 2016






Gomorron

Allt väl i mellandagslunken? Det får vi allt hoppas. 
Verkar dock som om dom flesta har nån som fått ett drag av flunsan som florerar som ett elakt litet bi just nu. Bzzzzzzz...... elakt som tusan. 

Hanna och jag skjutsade Fabian till sitt jobb på Ica Maxi vid Eurostop kl 10.30 igår. Vi kom hem från våra ärenden kl 17.30!!!!!! Båda var vi helt däckade av influensan så shiiiiiit vad jobbigt det var.

Vi avslutade där vi började; Ica Maxi. Hanna höll på att bli galen för vi träffade folk vi kände hela tiden. Hon sa att det var som en ungdomsgård för vuxna. Jag höll på att skratta ihjäl mig. Vi var sådär sjukt trötta och bara gapskrattade hela vägen hem. Kavlade dock upp armarna och tog tag i sjuttielva påsar som skulle packas upp och mat som skulle göras. Och även bord som skulle plockas in.

Känner mig betydligt bättre idag. Så himla skönt! 

Vi skall göra en variant av citronpajen ni får recept på här ovan. 
Tänker utesluta pajdegen och smula digestivekex istället. Det blir lite lättare så. 
Kanske ha kex, en vaniljglasskula, lemoncurd och maräng som bränns av det sista. 
Har du gjort curd nån gång? Vi gjorde satsen gånger tre för min far fyller 80 nästa vecka.
Alltså det tar såååå lång tid.... puh! Jag har bränt det nån gång och det gör jag aldrig om så jag rör på mycket svag värme hela tiden och det tar irriterande lång tid. Meeeen det är värt det hela för det är bara FÖR gott. Verkligen. 
Magdalena Björnsdotter är fotograf till dom fräscha härliga bilderna och dom är förstås från vår första bok. Folk bakar och lagar mat ur böckerna och jag får både mejl och taggar på insta med nöjda användare. Ni kan bara inte förstå hur kul det är och hur mycket det betyder.
Det är en sån glädje svår att beskriva. Böckerna som verkligen blivit exakt som jag velat, lever trots att det var flera år sen nu, dom gjordes. Att någon kan ha nytta och använda dom är så otroligt roligt. 
Så nu vet ni det ni som funderat på att göra en bok. 
Vansinnigt kul när dom uppskattas så det är bara att börja:)

Här skall jag göra nåt väldigt ovanligt. Ett av ärendena igår var färgköp. Dom rackarns stolarna som gjort sitt i köket ser fortfarande för hemska ut och jag har inte kunnat bestämma mig för nya, men om nån timme skall det vara ett minne blott. 
Dom skall gå till målardoktorn Eva och bli omhändertagna. Lite ompysslade och så.
Kanske får dom fel ordination men just nu mår dom så dåligt att vad det än blir så blir det bättre. Stackars stolar, vi hoppas på det bästa. 

Önskar dig en bra dag i det gråmulna. Huvva, nu gäller ljusinsikt alla dagar verkar det som. 
Jobba, jobba, jobba med rätt inställning.
Ljus och varm kram på er💕



torsdag 29 december 2016











 Mexikansk Afton

Som jag berättade förra veckan så träffades vi ju kvällen innan julaftonen och åt. 
I år blev det mexikanskt. Alltså såååå himla gott!!!!

Sista veckan innan jul har vi som tradition att äta lunch eller kvällsmat på stan hela familjen. 
Pga jobb och skola gick det inte förrens på fredagen i år. Alltså dan före dopparedan.
Så då fick det bli först lunch ihop och sen på kvällen sågs vi igen för sleepover. 
Det blev lite snärjigt där mellan lunchen (som f ö intogs på Brödernas i Saluhallen) och middagen. Men vi delade upp oss i två bilar och Adam, Hanna och jag åkte hem och arrade. Lars, Stina och Anton (Stinas pojkvän) kom senare och Fabian var överhuvudtaget inte med. Hans arbete på Ica Maxis deli kallade till mycket sen kväll. 
Mormor och morfar skulle också ha kommit men morfar är nyopererad i knät och hade så ont att dom skulle vänta till dagen efter. (Vilket heller inte blev pga andra omständigheter). 

Ni anar inte hur gott det var!! Personligen älskar jag mexmat. 
En svensk kille i Los Angeles lagade det till mig första gången 1983 och jag hade typ aldrig ätit nåt godare. Det var liksom inte tacoköret vi svenskar har på fredagsmyset utan bönor, lök och chili, tortillas och ost i blandningar som inte vi gör. Flera år efter köpte jag grön chili och stekte ihop med lök och stark sås och hade till tacos när vi åt det, men när barnen kom var det för starkt för dom så det har legat i dvala en sisådär trettio år. 
Men nu har Adam gjort lite rätter från sin bok av Jonas Cramby som varit så goda plus att Hanna träffade sina polare från Frankrike för några veckor sen och då hade dom mexikanskt tema så därför blev vi inspirerade. 

Köttet marineras, steks och kokas flera timmar. Lite meck är det allt men värt varenda minut. Vi hade cornbitar som vi veggisar gjorde på samma vis med men för mig som inte behöver nåt köttsubstitut har vi lika gärna kunnat strunta i dom. Men inte resten.... 
Majskolvarna till exempel, dom är verkligen to die for. Jag tog två.....
Dom är kokta sen penslade med majjo som är överströdd med riven fetaost, citron och nåt grönt. 
Jag lovar att ni skall få recept. Verkligen värt att prova.
Vi hade Corona och passande musik (läckra salsatoner) till så vi kände oss nog som att vi satt på nån söderhavsö och käkade. Det var inte direkt som nån uppesittarkväll där man väntar på tomten. 
För mig är det helt lugnt med det och barnen är kanske inte så förväntansfulla numer heller;) 

Efteråt hittade vi en ny serie och började kolla. 
The Crown  Fantastiskt bra! Jag som är helt galen i inredning, arkitektur och kostymfilmer fick liksom full pott. Hade allt jag söker. Att det är en dokumentär helt tagen ur det engelska hovet och man får sig en historielektion på köpet, gör ju inte saken sämre. Drottningen som det hela handlar om, lever ju än idag. Vilket ju även prins Charles gör, och hans öde känner väl dom flesta till.... I serien är han ännu en liten pojke som springer omkring, ovetandes vad livet har i beredskap till honom. Tips till dig som gillar serier alltså. Dessvärre är den bara i 10 avsnitt. Det här är första säsongen men man kan ju hoppas att det blir fler. Det är Netflix mest påkostade serie hittills men även en av de absolut mest populära. Kom nu i november så den har ju inte gått värst länge. 
Grymt bra, helt enkelt. Så bra så vi kollade även efter midnattsmässan på julaftonen. 
Men finns det nåt mysigare än att kolla tv sent på nätterna? Ja alltså, det heter kanske inte tv när man ser serier, men ni fattar ju... Vi kollar inte ens tv längre utan har införskaffat projektor. Hur som helst kul är det i alla fall:)


Året lider mot sitt slut. 
Inte det bästa året rent historiskt sett. Många konstigheter som hänt, beslut som tagits och fått konsekvenser. 

Min alldeles älskade och kära Smultrongård har fått gå i dvala och följderna på det vet jag ingenting om, vilket inte känns helt upplyftande.

En viss mycket underlig (iaf enligt mig och många andra) Mr Trump vann valet och skall leda det land som övriga världen lyssnar på och ser upp till. Det sa i alla fall för mig lite hur världsläget är just nu, Kalle Anka och Ankeborg. Inte respektingivande och tryggt direkt. Men, men jag hoppas verkligen att det inte blir så hemskt man skulle kunna tro. 

Sen har vi ju varit på tre begravningar i samma kyrka i år också. 
Helt bedrövligt, vidrigt, katastrofartat hemskt. Fy, usch och blä!

När brorsan för första gången skulle komma med mamma och mig till Vence blir det riktigt krisläge för deras dotter och han kan inte komma.

Många stora popstjärnor och andra kändisar har dött. Nej fy fasiken det här var inget bra år:(
Jag skulle kunna rada upp fler tråkigheter men tycker det här räcker. 

2017 

Du är såååå välkommen! 
Nu gör vi en hejdundrandes fest och kastar 2016 till handlingar och med öppna, kärleksfulla armar hälsar vi det nya året så otroligt välkommet.

Må det bli ett riktigt fint och härligt år 💖
Önskar det av hela mitt hjärta.

Nu måste jag snabbt hoppa in i duschen. Låtsas att förkylning, hosta och halsont är veck och sticka på stan. Vi har ju ett nytt amazing år att fira in;)

Ha en fin dag hörrni, kolla inte på allt det grå ute, sätt på en bra låt och uppfylls av ljus och värme.
Kram på er.

onsdag 28 december 2016





Gokväll från sjukstugan

Halvt däckad här idag. Inte helt alltså. Mycket positivt.
Men huvudet känns som en fotboll (hur nu det känns...??) det svider i ögonen och näsregionerna skall vi inte prata om. Inte halsen heller för den delen. Åt en halv mandarin och det stack faktiskt som en sisådär tusen knivar. Men, men mycket hopp om liv och jag räknar med att vara stark som en oxe i morrn, hehehe.... Hanna är inte heller ok men hon drog på stan idag och inhandlade mycket viktiga attiraljer till nyår. 

Alltså flaskorna blir kanon! Ser inte ut så på bilden, tror det kan vara skuggor, IRL är dom superfina. Lars var och kastade alla coola flarror vi sparat från julen igår. Huuur typiskt!?? Hade tur nog lite roliga kvar som han inte fått med sig. 
Nu skall vi bara se till att få på halsbanden på dom och inhandla lite flowers så är vi hemma. 

Har gått bärsärkargång i förråden och hittat så himlans massa skoj.
Tror det kan bli riktigt häftigt faktiskt. 
Hoppas bara att alla gästerna tillfrisknar. Några ligger just nu i hög feber. Men vi har ju några dagar på oss att bli fit for fight. 

Tror jag går och sprayar lite fler flaskor, blir lite halvhög så det känns riktigt bra till febern;)) 
Skön kväll på er,
Kram

tisdag 27 december 2016










Vad gjorde man innan internet....??

Allt gick väldigt bra då också men nu är det aningens enklare;)
Gatsbytema på nyår. Väääldans te skoj de.
ALLA bilder är från pinterest. 
Hade man all tid i världen hade jag så gärna velat göra cakepopsen högst upp. 
Dom är ju to die for. 

Får se till att inhandla några guldspraysburkar och hitta några fina kvistar. 
Eller kanske kan vi spraya lite kottar från juldukningen...?

Största dilemmat just nu är halsband. 
Har inga såna extremlånga. Hade vi tänkt även på det tidigare är jag säker på att man kunnat beställa en rulle plastpärlor på löpmeter. Då kunde vi gjort som flaskorna längst ner. Rackarns så läckert. 
Hoppas vi får till nåt i alla fall. Eller så får man prestationsångest och struntar i allt, haha. 
Man får väl tänka lite burleskt, googla lite tidsenlig musik och ta en pinne och fjutta på i mungipan. 
Alla puffade väl i munstycke på den tiden. Skulle varit lite läckert att hitta nåt sånt. 
Jag som aldrig någonsin rökt har alltid älskat att låtsasröka.
Jag vet, fånigt som bara den, men ganska bra att vara så lättroad. 

Nu googlar vi vidare i Gatsbys Värld,
Adios.











God fortsättning

Vilka sköna dagar vi haft och fortfarande har. Lars har semester idag så vi chillar vidare för i  morgon är det jobb och allt är som vanligt igen. På agendan idag står en lång skön promenad sen in mot staden och leverans av liten katt. Adam hade deras Leopold med sig hit dan innan julafton och när husse åkte hem stannade missen kvar. Men nu är det dags för hemgång. Det gick bättre den här gången med kattsyskonen än i somras. Det är bra för ibland behöver vi ju ha dom ihop. 

Tar med stooora blommor också som stadsbarnen fick i sina adventskalendrar (ja, första gången någonsin "kidsen" fick kalendrar - av mig skall sägas, mormor har gjort när dom varit små) och som behöver planteras. Lite meckigt med sånt i stan jämfört med landet, här går man bara ut och fixar men där blir det jordigt och bökigt så fort man rör sig känns det som. 

Nyårsmaten hoppas jag vi skall få koll på idag också. Hanna och jag fixar ihop och vi har ju som intresse att fixa happenings så det blir skoj. 

Igår tog vi bort bordet som stått och endast blivit använt en handfull gånger i vardagsrummet.
Möbler från butiken togs in och det blev en riktigt mysig hörna i rummet men kanske byts den lilla soffan ut mot den något större som står uppe i kaféet. Det som nu stör rummet är den så makalöst fula kaminen, Hugo,  som på något vis måste bort. Helt vidrig är den. Vet i sjutton hur enkelt det är dock....

Prick nu skrapade en kvinna i min ålder 500 000:- på triss. Alltså finns det nåt bättre än glada människor, tänk vad glädje smittar! Man blir ju bara hur glad som helst för hennes skull. 
Önskar er en glädjefull och fin fortsättning på dessa mellandagar. 
Kram, kram
Eva

fredag 23 december 2016








Hej hopp

Dan för dan..... känner ni att ni är i fas?
Vi har ju kanske inte världens minsta släkt men nåt ditåt så här känns det inte som världens största grej att fixa till jul. Bara en liten knasig mamma som får för sig att måla om och ändra lite möbler och så. Sånt strular ju till saker och ting en del.
Det gula skåpet skall få sig lite grå färg men det kommer inte bli innan julafton. 
Sen finns en massa lediga dagar så vi tar det då. 

Granen kom på plats igår. Har väl aldrig gått så snabbt. 
Ett suveränt teamwork av två handlingskraftiga kvinnor skulle jag vilja säga. 
Hanna och jag både inhandlade den och pimpade. Nu ser den helt stylish ut med färgmatchade paket till och med. Det var verkligen inte meningen utan mer tur kan man väl säga. 

Nu skall här slås in paket i rapidfart sen en tur till stan och fixa det sista. 
Den traditionsenliga lunchen med familjen klämmer vi givetvis också in. 

Ikväll skall vi ha lite mexikansk afton. 
Corona är inköpt och hula-hula kjolar. Nja, kanske lite lögn där....
Vi får väl se;)

Igår fick sig katterna sitt julbad. Inte för att jag brukar göra det precis till jul men det var sååå länge sen sist och dom små har aldrig fått gå igenom tvagningsstationen. Dom såg hur roliga ut som helst efteråt. Man skrattar ihjäl sig åt dom. Men det får man inte visa utan hundra gånger sa jag åt dom hur fina dom var. Konstigt det där men dom bryr sig otroligt mycket när dom ser ut som små råttor. 
Nu är dom torra och med pälsar som ser ut som sammet. Så himla fint. 
Såg Mimmi rulla i löven när jag var ute i morse så ordningen är redan återställd, haha!

Nu snurrar vi på i julspurten, allt gott till er.
Kram 

onsdag 21 december 2016


Natti natti, 

Ligger och surfar i sängen med en mycket gosig liten kurrmaskin bredvid mig. 
Dom här tre missarna vi har är för goa. Tycker förstås alla om sina husdjur. 
Majken är det som kollar in allt jag gör nu. Majken är min lilla bäbis. Minst till storlek är hon också. 
Mimmi är också en kurkatt, men inte mamma Molly. Bara när hon ligger i soffan ute på Smultris, konstigt. 

Känner mig helt energisk, rofylld och harmonisk. 
Tänk vad musik gör med oss människor. Precis hemkommen från Christmasnight. 
Helt underbart stämningsfullt. Magnus Carlsson och Jessica Andersson är så magiskt bra tillsammans. Dom skapar en härlig energi ihop. Tycker dom skulle leda nåt bra tv-program ihop. Skulle bli kanon, helt säker. 

Ligger och kollar runt på stolar. Ett litet dilemma just nu. Så googlar jag lite mat till nyår också. 
Kul att hitta på lite roliga tillbehör och nån ny smaskig drink. 

Det bidde inga bilder på det nymålade idag. Var helt enkelt inte hemma under ljusets timmar. 
Hade faktiskt kunder i butiken på morgonen. Jag stod därute och slog in paket när det dyker upp två bruttor. Förr skulle jag aldrig ha släppt in någon när allt inte var hundra schysst, men nu när det liksom är stängt finns det ju ingen annan tid att komma på så jag kan tycka att det är helt ok. 
Kul med sällskap också:)

I morrn är det rapidosprutt in till stan och lämna Hanna på tåg till huvudstaden. 
Sen skall jag hämta en grej som ingen annan har en aning om...  :)
Sånt gillar jag skarpt, hihi. 
Nej, det är ingen liten hundvalp.
Ingen vandrande pinne heller. 
U will see.

Men nu säger Majkis & jag natti och på återseende.
Kram




God morgon,

Här har vi då ett av borden vid fredagens event. 
Turligt nog så har vi lite bord att välja bland så vi fick enkelt ihop tre bord som tillsammans blev 40 personer. Det här var det svarta bordet.  
Det har stått i vardagsrummet en tid nu men det är dags att bli förpassat eftersom vi troligtvis gör någon launchvariant där. Gör inget för vi sitter absolut aldrig där och äter. 

Beslutet att riva servetter var kanon tycker jag. Enkelt och snyggt. 
Granen, kanelen och snöret blev pricken över i. 
När vi skulle placera ut alla kom vi på att fickan som blev när vi vek, kunde få agera bestickhållare. Kändes lyxigt:)

Bilden längst ner är det en dam som håller i ett paket på. 
Det var ju hur roligt som helst att dom bokat julklappar till alla också. 
Vi slog in dom och lade på respektive stol, så när dom kom in drog alla ut stolen och där låg en gåva till varje. Det där lilla extra är sånt vi tycker är allra trevligast att kunna jobba med. 

Vi hade dukat med franskt vintageporslin, glas från Indiska, skifferplattor från House Doctor och silverskålar inköpta i Lyon. Dom funkar att tvätta i diskmaskin och ha i ugn. De andra borden hade andra färger på gratängskålarna. Perfekt att servera ur något med lock på, då kan man hälla i lite tidigare och låta det stå.

Mitt på bordet hade vi dukat med lärkträd och en lång batterislinga. Lysande varianter gör alltid sån effekt. Vid varje bord hade vi även blandat upp med någon ljusstake med levande ljus. 
Eftersom det är juletid hade vi färska hyacinter i olika krukor vid de olika borden.

Vi gillar att göra flera specifika bord. Då blir varje sällskap lite speciellt. 
Bara man håller en stil vid varje bord funkar det. Då är det bara att blanda tallrikar, glas och övrigt porslin hejvilt även om allt inte är exakt detsamma. 

Upplägget var följande....

Vid ankomst:
Saffransmousse med vit choklad och granatäpple, bondkakor, glögg och kaffe.

Lunch:
Köttbullesmörgås på tallrik (m syrad lök, rödbetssallad osv som vi haft nu i julkaféet), potatis/purjolökssoppa i gratängskålar med surdegsbröd och krukost, svensk spädgrisskinka med coleslow på rågbröd serverad på skifferplatta. 

Efter lunch: 
Kakbuffé & kaffe.

Vi har ju verkligen tagit emot företag och sällskap i alla år men aldrig någonsin tagit in någon i vårt hus. Eftersom butiken var full var det en omöjlighet att ha det stora sällskapet där. Vi ville gärna prova ett större gäng så därför gjorde vi såhär. Och det var riktigt kul. Kan verkligen tänka oss att det blir en fortsättning. 

Det allra bästa är om sällskapen önskar specifika saker. Olika teman på maten, aktiviteter etc.... Just att få skapa en härlig dag/kväll åt ett kompisgäng eller företag är det allra roligaste. Att skräddarsy något man kanske inte får om man går på ett vanligt ställe. Bland det absolut roligaste både Hanna och jag har gjort är guideresan till Nice. Att skräddarsy den till 47 personer som skulle ha aktiviteter 24/7 en hel vecka var kanon. 

Fortsättningsvis om någon skulle vilja komma med ett gäng blir det förstås i butiken. Bord och grejer tas bort i utbyggnaden och vi får fixa mysigt där. kan bli riktigt trevligt. Kanske skulle kolla om det finns nåt intresse..... Det kommer lite fler bilder på de andra borden och lite mer mat. 
Verkar vara många som gillar dukningar och mat, har fått önskemål att visa det:)

Såhär fint hade en av tjejerna skrivit. Hatten av och Tusen Tack säger vi då.
Nu skall här städas och röjas kan jag lova. Så kanske det går att få till en liten bild i "nya" köket;)




Tusen tack för allt gott ni fixade till oss enhetschefer från Örebro kommuns äldreomsorg i dag ! Absolut den godaste skink & köttbullemacka jag ätit 🍴 ! & tårtorna ska vi inte missa "super" mmmmm 👌🏻 God Jul & lycka till med Nya projekt ! Med vänlig hälsning, Åsa & Camilla Skebäcksgården


tisdag 20 december 2016

Tjoflöjt,

Nu är vi kraftigt på G. Har fått målarhjälp och nu är allt faktiskt klappat å klart. Och det blev... tadaaa... färg. Känns bra.
Vitt i mitten, ny grå utanför.

Det gamla skåpet och spegeln kommer att åka väck.
Nya skåpet från PB funkade inte alls. Så det blev något heeeelt annat. Släpade å bar med handikappad hand och arm. Sååå synd det är om mig. Nej, ok kanske inte men satan vad ont det gör. Blä! Troligtvis för att jag aldrig är stilla. 
Men grejen/skåpet blev riktigt bra. Bara en liiiiten putte detalj.... as usually..... guess what....
eeeh... den skall.... målas. Vågar knappt säga det högt för mig själv. Jag kommer troligtvis dö med en pensel i handen. Bra då för det gillar jag ju. 
Jag tror att jag kommer att kunna utlova lite bilder i morgon faktiskt. 
Just nu har High Chaparal fortfarande värsta showen här men i morrn fm har jag fixat det. 

Alltså jag gillade verkligen skrivbordet och spegeln vi hade i köket innan men jag känner mig totalt lättad nu när det är borta. Visste faktiskt inte att jag så gärna ville ha nåt nytt. Man behöver förändra saker för att få in ny frisk och fräsch energi, jippi vad skönt det är! Prova får du se. 
Flytta runt möbler i huset om du inte har några andra att byta med. 
Bara det friskar upp känslan. 

Nu är det bara köksluckorna jag har att våndas över.... dom skall bli grå. Det har jag bestämt mig till hundra för. Ny färg och nya beslag. Mmmm så härligt det blir. Dom skall jag måla själv med linolja tror jag. Familjen dumförklarar mig troligtvis med tanke på torktider osv... men det blir en sån skillnad i värme och känsla så det har jag allt bestämt mig för. Tar helt enkelt några i taget. Jag kanske till och med hålls ute i min rara lilla Smultrongård. 

Kom precis på att jag kanske faktiskt inte har nån bild på skrivbordet och spegeln. Verkar dumt. 
Måste kolla igenom gamla bilder. Lantliv tog i alla fall inte med det i julreportaget härifrån. För tio år sedan var det ju bara vitt som gällde och att ha träfärgade möbler passade helt enkelt inte in. 
Men jag har aldrig varit nån älskare av vitt vitt (nej jag glömde inte måla varken barnen eller klockvisarna vita det var meningen;) som i pjäsen Ljust och fräscht. Här har varit färginslag om än inte några mängder. 

Nu skall vi se om jag kan hitta ett schysst överkast/pläd till soffan också. Den behöver verkligen målas den med men det blir icke innan jul. Morgondagen skall det göras ordning till fullo i huset. Sen skall Hannapanna och jag åka och handla all mat. Lite härliga kolrötter som blir till skinka, brysselkål, morotskorvar och lite annat härligt. Nejdå, klart folket skall få käka djurföda över jul. 

På kvällen skall mannen och jag på Christmas Night. Skall bli fantastiskt att sjunka ner i en skön och bekväm stol och bara insupa vacker sång och julfeeling. Oh så härligt! 
Tyvärr är jag aningens för fläskig så jag kommer inte i en sån fin klänning jag köpt från Pernilla Wahlgren i höst. Jag är ju lätt rödhårig så den passar perfekt. Inte att hänga i garderoben alltså. 
Smått irriterande att den hänger på fel ställe om man säger så. Men är man en fläskis så är man. Det blir väl jul igen, eller hur. Inte så konstigt att expanderat, varje gång vi haft öppet har jag tagit "sista kakan". "Det är ju snart slut" osv.... såna makalöst dumma ursäkter. Nu är öppetdagarna slut och tack o lov även kakorna. Kommer kanske i röda klänningen lagom till midsommar;)

Allt gott till er, 
kram och natt. 
Eva
Hej på er

här blev det en rapido morgon vill jag lova. 

Stor lastbil med värsta tivolibelysningen precis utanför sovrumsfönstret. 
Tänkte att det nog var arbetarna som lägger om elen en bit ifrån. 
Men samma sekund jag reser mig upp och kollar ut genom sovrumsfönstret står en man en meter från rutan. Haha, snacka om lite. Gul arbetarjacka så vi tog för givet att det var elkillarna. 

Men så rasslade det till förbryllande nära. Typ på huvudkudden lät och kändes det som. 
Mycket riktigt det var vår pellets som var på g. 
Det kan man kalla riktigt TIDIG leverans. Vi hann ut och be den snälla killen att ha lågt tryck på så det inte blir dammigt precis överallt. Grymt stor skillnad när dom släpper på värsta trycket då är det som en Londondimma i källaren. Nu skall jag snart gå ner och titta, skulle tro att det är riktigt hyfsat. 
Eftersom vi precis målat en del därnere är jag inte jättesugen på att ha det helt nersölat igen. 
Men så är det med pellets. Otroligt enkelt hur som helst. Följer vädret ute bättre än bergsvärme gör. 
Så är det ju riktigt miljövänligt också. 

Här är det lite av High Chaparal i köket. Målningen fortsätter idag och valet av färg är självklart inte hundra bestämt ännu. De flesta möblerna är borta från sina vanliga platser. 

Jag blir rätt sugen att gå ut i butiken och prova lite nya varianter. 
Har bland annat ett skåp från PB som är så snyggt, men inte alls säkert att det funkar. 
Vi har ju knappt några nytillverkade möbler alls i huset så det kanske inte passar. 
Jag har ju med tanke på vad som skall bli med Smultrongården, inte sålt ut några möbler ännu. 
Möjligheten finns ju att dom skall komma att användas igen, ju. 

Idag blir det nog inslagning av dom första julklapparna här. 
Så kanske det kan komma en liten gran in. Skulle vilja ha en liten variant i år, mannen pratade om kungsgran men i år är jag inte alls sugen på det. Vanlig lite mindre gran vill jag ha.

Nu skall jag faktiskt ut min kära lilla butik. Slå in paket till en man minsann.
Som ringt och bett om paket till sin fru. Gulligt. Vi har faktiskt haft en hel del män som gjort så genom åren. Kul också att det rings och önskas lite grejer. Det har jag inga som helst problem med.
Vill ni ha nåt så ring på bara. Kanske (troligtvis) möts ni av nån arbetsklädd osminkad butiksinnehavare, men det verkar inte som att nån tycker att det är några problem.

Ha en fin tisdag hörrni, här ser det ut som en "himlennerepåaxlarna" dag. Vääääldigt grått.
Jag tar och sätter på lite härlig julmusik och njuter tror jag. Skall ju på konsert i morgon. Det blir verkligen julkänsla.
Kram på er.

måndag 19 december 2016






 Alltså jag älskar Backus!!

Från Sandbergs tapeter. Alla tapeter i huset är ju därifrån och vi är så nöjda, gillar dom skarpt i gamla hus. Backus har Adam i svart och vitt i sin hall ihop med svart/vitt golv. Så himla snyggt. 
Jag har ju totalt snöat in på väggen i köket. 
I panik köpte jag ju turkos färg förra veckan och målade.
Ni ser ju hur det gick ikväll. Morsning å goodbye till mörkturkosa väggen. 
Faktum är att jag faktiskt inte ens hunnit se den riktigt i dagsljus men den känns far away to dark.

Nu är den vit och i morgon kanske den målas grå eller beige eller så blir det tapet på onsdag. 

Familjen röstar förstås ner Backustapeten och vill ha en enkel färg. Vilket jag kan tycka blir aningens båååring. Men bor man i mellanmjölkslandet så gör man. Slutar liksom alltid med en gråskala.....
Inte så att jag på nåt vis har en läggning åt nakna människor på väggar direkt men jag gillar Backus. 
Lite Edens Lustgård över det hela. 

Tror att ni vet hur det kommer att sluta, på torsdag visar jag säkerligen bild på nån grå/beige variant av vägg;) Pinsamt som 17 att ens visa väggen som varit vit. Man kan ju tro att vi är värsta sunkfamiljen som lyckats få en vit vägg grå. Såååå äcklig den ser ut!!!!!
Det är redan målat nu och jag som våndats så över vilken färg köket skulle ha denna gång. 
Har verkligen varit inne på grått men beslutade till slut att fortsätta på den vita vi haft från början. Och det känns helt rätt. Verkligen! Kan bara ångra mig att jag inte kunde få tummen ur så hade vi haft målat och fräscht redan i våras. Alltså vad kan man vara rädd för med färg??? Bara att måla om ju.

Den väggen som ev skulle ha tapet är även den i köket men en liten snutt vid soffan. 
Ny spegel är inköpt och det skall bli så extremt skönt att byta ut det gamla. Det har suttit där i 12 (!!!!) år. Gissa om det är på tiden.... kära nån, pinsamt det också ju, haha!

Idag har jag varit till kamrat Lena och hjälpt henne. Hon täckte upp för oss både i fredags och igår. Räddade oss deluxe kan jag lova. Vi fick hur mycket som helst gjort idag. Tvättat fönster till och med. Alltså våra bytestimmar är verkligen nåt som ni bara måste prova med en polare. 
Förresten, det kanske bara är Lena och jag som har orediga hem och en massa saker man inte orkat ta tag i själv. Så det kanske var en dum idé. 

Sista bilden är Morris tyg. Som ni förstås fattat är jag helt hooked på turkosgrönblått. Skulle verkligen vilja ha nåt av Morristygerna någonstans i huset. Trodde köket skulle bli min lilla räddning.  Även om det blir beige kanske jag får in en liten färgad kudde ihop;) 

Fick hem coolaste vepan idag. Ska se om det finns någon plats för den. 
Förstås blir det bild så småningom.
Hoppas dagen varit bra för er, min dag blev toppen även om jag kanske inte direkt var på topp i morse. Nu får jag sluta gräva neråt. Istället njuta av allt helt underbart härligt som varit och minnas det. Skärpning på mig! 
Allt gott kära ni.
Kram på er.