fredag 4 januari 2008

God fortsättning!

Tack för alla rara nyårshälsningar, jätte kul när ni skriver!!!
Kanske kommer några av oss som blivit "bloggvänner" att ses, det är flera av er som skriver att ni är på väg att hälsa på. Super kul i såna fall!!!

Nu har vi vänt upp & ner på hela Smultrongården (nästan..)! Allt är skurat & fejat. Vi har varit fem pers så det är inte gjort i en handvändning... Men nu är det rent kan ni tro. T.om fönstren ser man ut genom...

Jag gillar inte att fota därifrån - men jag vet att så många vill det så ni får hålla tillgodo. Eftersom huset är urgammalt så är det snett & klurigt att fota. Jag vill heller inte måla alla fönster - vill att lite gammal charm ska vara kvar. Det gör sig inte heller på bild förstår ni.


Här är rummet som är längst in. Här har varit krog - så under golvet vi lagt (av panelen vi tagit av för att få fram timret) finns fantastiska kullerstenar. Dom ligger kvar orörda om någon vill göra nåt annat nångång..?? Det är skänken jag hållit på att måla. Den är först struken med kaffe (!) om jag sliper den ska den ju se "shabby" - vilket jag inte gjort än o inte vet om jag ska göra.
Handtag ska dock på.

Pärlhyacinter!!!

Ska verkligen inte skriva "min favvoblomma" som jag sett att jag gör överallt. Men jippie! När dom kommer in känns det väl speciellt, eller hur!!?


Mellanrummet på nedervåningen. Fönstren här kommer inte att målas. Ser kanske inte ok ut på bild men i verkligheten måste det vara så! Allt är målat m linoljefärg - den här bruten svagt grå. 1700-tals gardinen är med vita monogram på - syns inte på bild. Har suttit sen vi öppnade så det kanske är dax att hitta på nåt nytt... Alla tapeter säljer vi själva.
Ni kan tro att det är roligt att ha ett helt hus som är totalt olikt vårt hem som man kan greja i. Övriga väggar i det här rummet är timrade o målade vita.
Det var allt för idag - ha det så bra nu alla - här är snö så det är helt underbart vackert!
Jag jobbar med Odd Molly idag. Väntar hur mycket urläckert från dom - förhoppningsvis redan om 2 veckor... Kramar Eva

31 kommentarer:

Sallys hus sa...

Men du hallå där!!

Jag förstår inte varför du tror att fotona inte blir bra i det där lilla huset!!!
De blir ju hur bra som helst och nu MÅSTE du visa mer!!!!

Jag har ju väldans nära men som du vet hinner man ju inte så ofta ändå.

Åker du till Danmark nu med eller nöjjer du dig med Formex??

Ha det gott, kram Katarina

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken vacker och mysig butik, ett riktigt frossarställe!! Med mycket vackra fönster, så mycket fint du har att erbjuda, ngn gång kanske jag kikar förbi...En god fortsättning på nya året önskar jag dig och butiken! Mari.

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Titta! Har du fotat från butiken!
Det blev ju hur bra som helst!
Jag vet ju hur det ser ut därinne, och det finns ju så mycket fina grejer och kläder... synd bara att man inte kan åka oftare...
Kram
Marie

Anonym sa...

Hej Eva!
Ja, jag förstår att det är svårt att ta kort och få fram den där "känslan" som finns ute hos Er, men jag tycker verkligen att du lyckats helt otroligt bra! Det är verkligen så mysigt som det ser ut (och lite till faktiskt), jag myser som bara den när jag är där :-)
Är inte vårlökar härligt så säg, det är verkligen dags att ta in dom och vårkänslorna nu (även om det är tidigt). Nu har ju ändå snön lyst upp det annars så gråa landskapet, men jag tycker vi hjälper till ändå genom att ta in vårblommorna!

Sköt om dig Eva!

Kramar Camilla Örebro

Majas mammelucker sa...

Hej Eva!!
Jag håller med Camilla det blev otroligt bra.Jag hoppas du hinner njuta lite och hämta andan.
Tänk att det här med att blogga kunde vara så kul.. man blir nästan arg när familjen är hungriga ..att man måste avbryta..
Men bäst att ge dom mat så är det lungt sen..
Ha en skön kväll! kram Maria

anna sa...

hej vännen!!!
får lov att hålla m ed om att det absolut inte är negativt att visa bbilder från din smultron gård, snarare tvärt om, d e ju kanon....
Verkligen jättefint! ÅÅÅ jag vill också ha pärlhyasinter, i allafall nu när robert har städat ut julen, mmm så skönt... själv ligger jag mest i soffan å hostar fortfarande, men efter ett besök hos farbror docktorn i dag har jag fått medicin så till veckan e man nog på G igen, så då kan jag komma till dig nån dag om du vill ...
hälsa familjen
kram kram anna

Gry sa...

Vilken mysig affär ni har;-) Tycker bara det är charmigt när det är snett och vindt. Bor själv i lägenet i ett gammalt flerfamiljshus, och här är det SNETT! Om vi inte berättar för folk, så märker vi att de funderar lite om det är något fel med dem själva, ha,ha.. Lite kul faktiskt!

Men åter till dina foton. Verkar som du fångat den härliga atmosfären som personerna här ovanför kan vittna om!

/Gry

Chatarina sa...

Hej på dej
Bilderna blev ju gör bra.
Jag hoppas jag snart kan komma.
Lantliv nr 12 är snart sönder läst du har ett underbart hem.

Ha en god fortsättning
Chatarina

Ninis74 sa...

JÄTTEFINA BILDER!
Det blev hur bra som helst!
Jättemysig butik... Ha en skön helg

LantlivsAnette sa...

Nämen Eva !!
Jag blir alldeles galen här..sååå himla fint du har det,du har lyckats skapa en sån där gammeldags känsla i varje vrå..
och alla vackra saker..jag vill se mer, känns det som,bilderna är ju hur fina som helst,dom ser inte alls röriga ut,näääeee...bara så där vackert inbjudande !
Alla som bor i närheten måste ju bara känna att dom vill åka till Smultrongården på direkten...
Ha det så bra nu , vad roligt att köpa in Odd Molly !!
Kram Anette

LantlivsAnette sa...

bara jag igen,jag glömde ju att fråga dig..måla med kaffe !! Hur gör du ? det lät ju intressant och nåt som man borde prova,jag har många målar projekt nu...
tjiiinggg...

Solsjö - Under en vind sa...

Klart du ska fota här!!!! Så fint och charmigt! Ha en toppenhelg! Kram!

Katarina sa...

Go fm Eva:)
Vilken fin butik du har, japp här är en som är på väg dit :)
JAg tycker att Odd Molly kläderna är fantastiskt vackra men i vilka strl. finns dom , är det en strl ?

Vet du att jag ofta kikar i Jul Lantliv och på ditt hem för att få inspiration:)

Ha en toppenhelg !
Kram Katarina

Anonym sa...

Måste besöka er butik snart när man bor så nära er!!! Skam att det inte blivit av förut! Bilderna är ju helt underbara- vilket frossarställe, vill ha så mycket! Kram C

Linneagården sa...

Kul att du har fotat & ger oss en liten inblick i din underbara affär, som ligger sååå långt från mig. Men skulle mer än gärna vilja hälsat på & handlat där!
Tycker bilderna är jättefina & självklart så ska man inte måla över allt i (vitt) utan försöka behålla lite som orginalet var en gång, bara charmigt!
Må så gott /madelene

Designe sa...

Oj, så mycket fint du visar! Din butik verkar helt underbar!..Gillar tapeterna i båda rummen!..förstår att du inte vill måla fönstren utan behålla det gamla! Ha en fin helg! :)

My Lovely Home sa...

Hej ja jag behöver ju inte säga vad jag tycker om din butik för det vet du redan=) Jag har utmanat dig på min blogg

Kram Johanna

Anonym sa...

Hallå ! Men va ni har varit flitiga å fixat därute....Det blir som vanligt topp fint när du e i farten å donar. Nästan så jag skäms att jag inte bidragit med städhjälp...Men jag antar att det finns annat att "hugga" tag i på onsdag då jag dyker ner efter lite julledigt.
Kram kram så ses vi .....Helena

LantlivsAnette sa...

Gomorron !
Jaaa..visst skulle det bli fint att måla golvet,du ser ju hur det ser ut nu i tidningen Lantliv,det är så himla mörkt och går mot rött ibland...nu är det bara att skrida till verket,nu eller till sommaren...
Kram Anette

En inredoholic sa...

Vilken fin butik! Underbar!

Och god fortsättning på det nya året!

Anonym sa...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

My Lovely Home sa...

Hej helt ok om du tackar nej, förstår! men nu har du blandat ihop systrarna=) jag bor inte på en ö=) men länka på du hi hi..

Anonym sa...

Hej

vilken fin blogg o vad söt lampskärm i tyg var hittar man den.

fina bilder o bra text.

mvh
Lena

smultrongården sa...

Hejsan anonyme Lena!
Tygkjolarna till lampor tillverkar vår sömmerska så dom säljer vi i butiken. Även på första bilden ser du en i beige linne m engelsktröda monogram på.
Hälsn. Eva

MiaMaria sa...

TAck snälla du Eva!

Ser super ut i butiken och luktar nysåpat ända hit.....
Och det är ju så himla roligt att få se bilder från butiken och man blir ju så sugen på att köpa...ALLT! Och det är ju inte så dumt eller....

Må så gott!
Miamaria

Jennys Vita Villervalla sa...

Såå många fina och inspirerande bilder du visar!
Må så gott!
Kram
Jenny

Emma sa...

WOW, vad läckert ni har det i Butiken! Å fototna, det är väl inge fel på dem? inte värre än mina ;-)
VAd är det för tapet som sitter på väggen i mellan rummet? Vad heter den å vad kostar den? vi letar tapet till köket och skall ha pärspont panel till midjehöjd sen tapeten ovanför, nähä!?!? Kanske får ta mig en dagstur till dej å kolla tapeter..... Hm, hur ska man lura iväg gubben på en sån tripp? ha det gott! SKickar med mailen om du skulle få för dig å svara på tapetfrågorna..

Tummetott@hotmail.com

KRam Emma med familj

Vackrare vardag sa...

Suck, så vackert!

Sallys hus sa...

Ja vist är det häftigt vad lite färg kan göra!

Å va kul med nya köksgardiner.....mina syr sig lixom inte.....förstår inte varför!!

Kram Katarina

LantlivsAnette sa...

bara jag som tassar in och kollar hur du har det..jag njuter så av dina vackra bilder,jag hade gärna velat tassa omkring i Smultrongården en hel dag,druckit kaffe,fikat och shoppat !
Ska du på mässan ?vi ska Lör och Sön..och vi ska träffas över en fika på Lördagen Ugglis och jag..hänger du på,det vore så kul..
Kram Anette

Unknown sa...

hi-hi...det är inte så lätt att förstå!! Jag och Lönnergårdsanna ska dit på torsd-fred, och hon sa att du skulle dit med =) Fråga mig inte hur...antingen genom dig el någon du skulle träffa el åka med! Det blir nog värsta bloggträffen där uppe, hi.hi...! Sååå kul!! Ha det gott och lycka till med inköpen! Många kramar Malin