fredag 11 januari 2008

Tjingeling på Er!
Här kommer lite smått & gott från oss nu. Var ett tag sen sist - har lite att dona med...

Ni vet, min "lilla" (födde barn för 5 mån sen, hihihi) kompis Åsa är ju så snäll & låter mig anv. hennes fina hem. Det här gamla bordet står i hennes kök. Det är köpt alldeles nära mig. Två killar som har en massa lador helt fulla med gamla underbara möbler & grejer. Det var där grindarna fanns som vi köpte i somras. (Fortfarande inte uppsatta...)
Älskare av Glasklockor är både Åsa & jag. Det är ju så fint så det är inte klokt!! Sen så användbart.

Jag bara älskar bakverk som står under klockor. Och tro´t eller ej men en superstor dröm jag haft i många år kommer att genomföras snart. Afternoon Tea Party på Smultrongården. Min kompis Pirre Pop (Iréne) fr Sandviken, hon o jag som hade cafét första sommaren, kommer hit. Då ska vi riktigt frossa i underbara bakverk. Man kommer även att kunna se det som en brunch så man kan börja redan vid 10.00. Vi har ju inte så stort så vi kommer att ta föranm också. Ååh, vad kul det ska bli!! Det kanske skulle vara hatt tvång också. Tänk va läckert! Ni som kommer - ät inget veckan innan...
Så till lite matbilder. Jag älskar ju att laga mat & baka, ja, när jag har tid förstås. Annars blir det grötmiddag... En av döttrarnas pojkvänner har hus i Thailand. Han hade så lätt packning så han var tvungen att köpa tung frukt så packningen inte skulle komma bort (har aldrig hänt mig.)
Pomello som ju är en underbar frukt att äta. Likaså ananas. Stjärnfrukt passar dock bättre att se på... men jag som börjat ett nytt liv -08 (oj, vad ovanligt!) får nog lov att klämma i mig den...

Vi såg på Underbar & älskad av alla, av Martina Haag (en sån super feel good film!) & drack vaniljyoughurt & jordgubbssmoothie. Mmuums OCH nyttigt.
Jaha, så till nästa rätt... inte lika vacker kanske. Men uuunderbart god! Svampbiffar, yeah! T.om dom 2 barnen som inte är veggisar väljer dom före kyckling. Jag fick nåt spel i söndags o lagade massor. Svampbiffar, morotsbiffar, morotspannkaka, lasagne och pesto. Bra att lägga i frysen så grötmiddan inträffar så sällan som möjligt. Recept om nån vill.
En riktigt skön helg önskar jag er alla med tulpaner i kruka från Sturehofs Krukmakeri.
Vi hörs snart igen!

32 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Åhh ..du Eva !vad du skriver bra alltså..och vilka bilder sen då !!
Så himla befriande att höra att det inte bara är hos oss det blir grötmiddag ibland...yngsta dottern klagar jämt..men i helgen är jag ledig så jag har lovat att laga ordentlig mat !
Du drämde till med en massa olika rätter på en gång,bra att ha i frysen..
Vad synd att vi inte kan träffas denna gång,men det blir ju fler mässor...
Vad fint hon har hemma hos sig,din kompis...och vad är det du säger...att det finns en hel lada full av grejer nära er..åhhh...
Kanske vi får se grindarna på plats till sommaren.
Den där engelska tea time grejen,du den skulle man allt vilja vara med på,kanske jag kommer med en vacker virkad hatt !!klokt att ha förbeställningar,det kommer att välla in kunder !!Du är så himla fyndig och kreativ så det är inte klokt alltså..
Ha en skön Fredag..och visst är man bänkad vid tv:n ikväll när lets dance börjar !!
Kram Anette
p.s glöm inte bort att förklara den där kaffe målningen åt mig sen,jag är på gång med målning nu...

n o r d i n g å r d e n sa...

Så mycket gott för öga och gom i samma inlägg!!! Jag bara dreglar... vad gott det såg ut, allt upplägg! Och så himla mycket vackert det var på Åsas bord, själva bordet och alla saker på det, sååå mycket fint!! jag kikar igen, minns inte allt vackert... Trevlig helg!! Mari.

Körsbärsgården sa...

Oh, så mycket smakfullt Du visar på alla sätt och vis! Och den vackra buketten med tulpaner som avslutning - så vårigt vacker!

Önskar Dig en riktigt skön helg och tackar för ett jättefint inlägg gör Karin i Körsbärsgården!

Majas mammelucker sa...

Hej Eva!!
Vlket underbart bord di vän har ,jag håller med dig om att glasklockor är sååå vackra ite helt fel om det är gott i gott på fatet!! Inta visste jag att du är mormor ..måste vara helt underbart!!
Ja snart får vi åka på mässan hoppas vi ses där vi åke på torsdag och söndag.
Nej nu är det dax att bänka sig som Anett sa det är Lets dance !!
hA en mysig kväll. Kram Maria.

Majas mammelucker sa...

Hej igen!!
Hade visst lite brottom..glömde några bokstäver här och där!!
Händer den bästa (Fniss..fniss).
Kram Maria

Min Skattkammare sa...

Tjingeling på dig själv!!
Jättefina bilder från Åsas hem, men de förra från din butik är också jättefina! Du kan visste fota fina bilder!
Jag har gjort en liten notis i min blogg om dig i högerspalten, du får säga till om du inte vill det. Tänkte att vi måste visa att vi är några att räkna med, eller hur?!! hi hi
Ha´en riktigt skön helg!
Kramis

smultrongården sa...

Kära ni som läser kommentarerna:

I am not a grandmother!!!
Hoppas självfallet på att bli det men absolut inte inom en närstående framtid!!!!!!

Däremot har min kamrat en jättegosig liten Sackarias... så nu är ordningen återställd.

marie sa...

Åhh! Vill ha det där bordet det var såå fint! Och en lada full med grejer nära dig det är ju så man svimmar av avund. Ja, jag vet att det finns mycket gammalt i era trakter men på den här sidan Sverige är det svårare att hitta gammalt!Konstigt!? Jag skulle nog bo i den där ladan. Men så mycket gott du visar och det där fruktfatet skulle jag gärna sätta i mig. Mamma var hos dig när du var på semester så hon var inte en av dem i gänget som du skrev om. Ha det nu så gott och nu måste jag kolla en gång till på dina bilder. Kram Marie

Gry sa...

Så fin krukan är, jag känner genast ett ha-begär...

Läckert fruktfat du visar och frestar med, och door-delivery direkt från Thailand? -inte fel!

Lycka till med nysatsningen!

//Gry

Majas mammelucker sa...

Hej Eva!
Jag fattade inte riktigt när du skrev!! Man vet ju inte endel börjar tidigt med barn..
Ska du inte med på bandy ..då skulle du kunna ta en fika hos oss!!Fundera på saken och hör av dig i så fall??
Kram Maria.

♥ Pia... sa...

Men hjälp...här blir man sugen och mätt på en gång...mycket fint du bjuder på minsann...vad mysigt med tea time..skulle boka tid med en gång..men nu är det några mil emellan:)..ha en goo helg...PIA
ps...får gärna beskriva lite om målning...och så...:)

Majas mammelucker sa...

Hej igen Eva!
Det där med Aftrnoon Tea Party
låter inte helt fel..
Vi kanske kommer ??
Ville bara säga att jag har gett dig en utmärkelse på min blogg.
Titta in..
Kramis Maria

My Lovely Home sa...

Hej Eva!

Vad du fixar och donar! och gott ser det ut=) pratade med andra syrran nyss hon som hade köpt burken och jag skulle hälsa att du kunde ställa fram den som du lagt undan för hon hade sprungit på en här i stan häromdagen. Tack för att du var så gullig som lade undan den ivarjefall.Vi hittar nog så mycke annat fint som vi kan köpa när vi kommer till dig nästa gång. Trevlig helg på dig! kram Johanna som börjar få mäss frossa ihaaaa!!!!

Solsjö - Under en vind sa...

Vilken njutning!!! Här blir man både hungrig och får massor av inspiration på en gång!!! Tanken med tea party låter toppen!
Fortsatt skön helg! Kram!

mig & alice sa...

Hej Eva!

Tack för dina fina kommentarer på min blogg :-) Jag tog mig friheten att försöka länka till dig igår kväll men den ville inte riktigt...det var något kryptiskt där :-).

Vilken underbar butik du har, ska nog försöka komma förbi i sommar (om jag får ledigt någon gång vill säga)jag är ju själv i min butik.

Jag börjar att inse nu att jag inte kommer att vara ledig på länge, länge...och jag som har varit hemma mestadels med mina fyra barn, hmmm, blandad känsla det där.

Spets och Snor Helena var in idag när jag stod i butiken och läste om lantlifsanettes hem i Lantliv och då påpekade hon att DU också var med i samma tidning!! Vad otroligt fint du har det hemma!

Skulle gärna vilja länka till dig, hur gör jag?

Varma kramar
Melinda

MiaMaria sa...

Vilken underbar bild allt så vackert arrangerat och glasklockor är ljuvliga.......

Miamaria

Skatan sa...

Men hej! Jag kan inte låta bli att lämna en rad efter mig innan jag går. Eller ett par, rättare sagt. Underbart inspirerande inlägg! Jag älskar också den härliga avslutningbilden med keramik (har satt sig på hjärnan på mig just nu) och våriga tulpaner! Härligt : ) Ute är det snöstorm så gissa om bilden var behövd?!

Önskar dig en fortsatt trevlig helg!

/Okänd Skata :)

White Season sa...

Hej där! Vilken fin sida du har, inspirerande till tusen.. Önskar att jag någon gång kommer besöka smultrongården vi får se, lite långt bort från där jag bor. Tycker också att reportaget i Lantliv var jätte bra, otroligt fina bilder på ditt hem. Ha en jätte skön söndag, Kram Malin

Sara sa...

Superfina bilder :) Jag gillar oxå glasklockor! Vad härligt med afternoon tea :)
Och du vilken fin kruka du har tulpanerna i! Kramiz//Z

White Season sa...

Hej igen, och tack för att du tittade in hos mig... Planscherna har jag hittat på auktion, men dom är visst ganska eftertraktade, men jag gav inte mycket för dom. Skulle vilja hitta två stora med något julmotiv, vore kul att byta ut med. Ha en trevlig kväll! Kram Malin

Signes Vind sa...

Det är så roligt att läsa allt du skriver. Man känner det precis som man befinner sig på Smultrongården.
Såg en Pomelo på ICA idag men vågade inte köpa - vet inte hur man äter den....
Afternoon tea - passar mig precis hoppas jag kan komma ;-)
Ha en trevlig vecka!

Min Skattkammare sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Hittade hit... på ett eller annat sätt, stannade upp och läste några gånger om ditt nyfödda barn (tills jag fattade) men fastnade till slut vid den underbara tulpankrukan och bästämde mej för att göra ett litet (")(") tassavtryck

ikas sa...

Det här var en härlig blogg!!!
Härliga glasklockor, härliga biffar, härligt hus i thailand och härlig anda över huvudtaget. Hit kommer jag igen.

Min Skattkammare sa...

Nämen.......blev det nåt tokigt?
Det är väldigt rart att säga att vi är lika, men du får nog titta lite noggrannare....hi hi!

Unknown sa...

Vem älkar inte söta bakverk under glas kupor??? hi-hi... =) Vackra bilder du visar! Lycka till i helgen...Hoppas att vi ses! Många kramar Malin

LantlivsAnette sa...

Halloj !
Tack snälla du för att du svarade på hur man gör kaffe målning..jag måste ju bara testa det sen,måste man shellacka på kvistar före ? eller hur gjorde du ?
Jaa...du,det kanske inte vore så dumt med Anette och Eva x 2..ibland i alla fall..jag har så många ideer,sånt som man faktiskt inte kan själv,såga o snickra..men karlar säger jag bara och himlar med ögonen...dom (min i allafall)är så seega..
Tänk om han någon gång kunde komma på saker..som att -ska vi måla om hela trappen ,vit ? då skulle man ju tro att jan fått en stroke eller nåt...
Så du ska också färga håret idag..det ska jag med,men jag gör det själv denna gången,jag har tid för klippning på Torsdag,man måste ju piffa till sig inför mässan..fniss...
Jag har inga problem med vad jag ska ha på mig denna gång,jag har ju så snygga Odd Molly tunikor,ska du ha det på dig också ?
Synd att vi inte ses,men det ska bli kul att höra vad du hittat på mässan.Just det jaa..du sa att House doctor lagt ut nytt,det måste jag ju gå o kika på genast..
Ha det så bra Kram Anette

LantlivsAnette sa...

bara jag igen..har du möjligen mail adressen till Walter o co..vi har ju handlat av dom för fyra år sen...så jag har inte kvar någon mail,och dom är ju inte på Formex nu förtiden...skulle vilja ha en katalog..
tjiinngg...

Anonym sa...

Hej Eva!

Åsa har det verkligen fint, och jag håller med Er båda - glasklockor är underbara! Jag skulle gärna ha dom överallt känns det som. Min sambo kommer till mig o så frågar han om det är inredning det där jag har på bordet, bara så han vet säger han... Jo, då har jag lagt gamla kakformar under kupan, och det blev så fint! O han fattar ingenting... hi,hi,hi... Är det så svårt att förstå inredning?

Jag vill absolut komma på afternoon tea party! Gud vad kul (o gott)! Säg bara till när det är så jag kan boka in mig :-)

Det såg inte dumt ut när ni hade filmkväll du! Och specialimporterad frukt från Thailand är väl världens lyx tycker jag! För det kan man nog avstå ett par kakor, eller en iaf! Hi, hi, hi...

Tack för det fina inlägget och bilden på tulpanerna, den gav såna vårkänslor!

Ha det gott!

Kramar Camilla Örebro

Min Skattkammare sa...

Nu har jag ny bild i högerspalten!
Jag pusslar och donar, man lär sig lite också!
Visst längtar man nu......har laddat upp med sköna skor......
Kram kicki

Sallys hus sa...

Hallå där!

Jag var här i går tror jag eller var det i förrgår??
Jag hann aldrig lämna en kommentar.
Är mitt i bokslut för Kumlajobbet.
Kan säga att jag är minst sagt förvirrad o stressad.
Ska bli rena lyxen att få komma till Formex å slapna av!!!
Ska du hinna till Sia och Odd Molly också???

Vilka fina bilder du visar igen.
Din kompis har det otroligt fint!
Den där ladan blev man ju nyfiken på.
Hörde talas om de där killarna för ett par år sedan men trodde de hade lagt ner....har de försäljning fortfarande alltså??

Ha det så himlans bra nu!
Vi kanske ses på fredag förresten...
Jag tar med mig maken den här gången.
Han ska träffa kunder på fredagen men på lördag släpar jag med honom.
Så blir det hotell,vin o prat uuuuuutan barn!!!!
Ååå...va jag längtar!
Kram Katarina

Anonym sa...

This post is priceless. How can I find out more?
Review my web page - rent apartments in santa monica