Nya Mollysar och brödet
Det här setet är så makalöst fint.
Kommer nu inom någon dag.
Finns i den gråaktiga färgen också. Liknande chalk.
Mycket snyggt!
Vi lägger snart upp nya bilder på prespring - vår och sommar.
Kanske skulle man ha gräddat dom lite mer.
Otroligt lätt att bränna kanterna om man väntar lite för länge.
Vi hade ingen kruskavel och det kanske hade blivit lite annat då.
Hur som helst, väl värt att prova:
Knäckebröd med västerbottenost
25 g jäst
1 tsk salt
2.5 dl vatten
1 dl linfrö
1 msk dillfrö
1 msk honung
1 dl havrekli
5 dl mjöl + 3 dl till utbakningen
2 dl riven västerbottenost
Lös jäst i ljummet vatten. Tillsätt resten av ingr. Arbeta degen 10 min för hand el 5 m maskin. Jäs 15 min.
Dela degen i 30 delar. KAVLA SÅ TUNT DU KAN. Avsluta m kruskavel el nagga brödet.
Grädda 4-6 min på bakplåtspapperm, c:a 225 grader.
Good Luck;)
En riktigt bra start på veckan före dopparedagsveckan önskar jag Dig.
Kramar
Eva
Knäckebröd med västerbottenost
25 g jäst
1 tsk salt
2.5 dl vatten
1 dl linfrö
1 msk dillfrö
1 msk honung
1 dl havrekli
5 dl mjöl + 3 dl till utbakningen
2 dl riven västerbottenost
Lös jäst i ljummet vatten. Tillsätt resten av ingr. Arbeta degen 10 min för hand el 5 m maskin. Jäs 15 min.
Dela degen i 30 delar. KAVLA SÅ TUNT DU KAN. Avsluta m kruskavel el nagga brödet.
Grädda 4-6 min på bakplåtspapperm, c:a 225 grader.
Good Luck;)
En riktigt bra start på veckan före dopparedagsveckan önskar jag Dig.
Kramar
Eva
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar