lördag 9 juni 2012


På begäran:
Recept:)


Utan att låta som en skrytsam mor måste jag nog säga att Hanna tar vårt lilla café helt och hållet till nya höjder.
Och sin mors midjemått till nya bredder. 
Vilka smaksensationer, oh my God!
Ni var några stycken som hann med på denna, i min smak, GRYMT GODA kaka. 
Ojojoj så god den var. 
Vet ni vad - vi fick några lakritsdesserter kvar från igår. 
Plus att det blev smet kvar idag. 
Vår lilla släkt gillar sötsaker men kastar sig inte över dom om jag säger så. 
Men det gör jag....
Förutom allt jag smakat idag har jag ätit tre hela lakritsdesserter. 
Ni minns den HÄR .

Nu har jag gjort räkmackor till övriga familjen.
Här jobbas det med trappan på baksidan än. 
Man vet aldrig när det blir natter här....
Själv är jag så trött att jag nästan ser stjärnor. 

Här är nu receptet. Om ni inte är dödstrött som jag, så är det bara att sätta igång och baka;))

Double chocolate cake

 Chokladkakan jag gjorde igår blev fantastiskt god! Ojojoj säger jag bara, bland det godaste vi ätit! Gjorde två så jag serverade en på Smultris idag. Populär som tusan blev den där med, fick flera efterfrågningar på receptet så här kommer det! 


Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
270 g strösocker
3 ägg
60 g kakao
300 g vetemjöl
½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl iskallt vatten


1. Vispa smör vitt och poröst. 

2. Tillsätt äggen ett i taget.

3. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål och tillsätt växelvis med vattnet till äggsmeten. 

4. Fördela smeten i två formar som du smörat och bröat. 

5. Grädda i 175 grader i 35-40 min. Kakorna är klara när en en provsticka tas ut utan smet. 

6. Låt svalna helt. 


Frosting

300 g rumsvarmt smör

300 g florsocker

40 g kakao

200 g mörk choklad

100 g vispgrädde
½ tsk vaniljpulver

1. Smält chokladen över vattenbad. Låt sedan svalna till rumstemperatur.
2. Vispa smöret vitt och fluffigt. 
3. Tillsätt kaka och florsocker växelvis. Vispa till en jämn frosting. 
4. Tillsätt vaniljsockret och den avsvalnade chokladen.
5. Vispa samman och tillsätt sist grädden.
6. Vispa i några minuter så det blir en jämn och silkesliknande frosting. 


Montering
1. Dela kakorna på mitten med en brödkniv.
2. Lägg hallon på ena sidan och ett lager frosting ovanpå. Repetera på de tre lagren.
3. När sista botten är lagd brer du ett tunt lager frosting runt hela tårtan. Låt sedan stå i kylen i cirka 20 min, vilket gör att du slipper smulor i frostingen.
4. Ha på resterande topping. Man kan behöva vispa upp frostingen igen.
5. Låt sedan stå minst 30 min i kylen innan du serverar den.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mums! Hur mycket hallon ska det vara? :)

Anonym sa...

Mums! Hur mycket hallon ska det vara? :)

smultrongården sa...

Mmm mums som tusan var det;)
500 - 600 g hallon hade hon i tårtan.
Lycka till!