50-årsfirandet
Mycket att planera med så den här 50-åringen låg inte kvar i sängen för att bli uppvaktad.
Han studsade upp redan kl 06.00 på morgonen och förberedde inför kalaset.
Så han fick "låtsassova" på soffan istället och vi hade uppvaktningen där. Det gick ju lika bra.
Killen som tänker på mat i familjen (Adam) tyckte att pappa skulle ha en värdig hotellfrukost.
Så det fixade han till sin far.
Dom enda hemmavarande kidsen för kvällen.
Dom var kungar i köket kan man lugnt säga.
Satt sig att äta först vid efterrätten. Utan att jag ens bett dom att dom skulle fixa nåt.... schysst kan man lugnt säga! Dom jobbar riktigt bra ihop. (Så bra att det borde vara läge med ett B&B med restaurangdel någonstans vid medelhavet..... eller...?? tänk på att morsan är gammal & snart kanske trött också..;)
Mycket är det att rodda med. Adam hade i princip gjort all maten. Morfar skalade sisådär tusen äpplen.... Hanna gjorde äppelpajen och jag hade gjort tomatsoppan.
Med många hjälpredor går det:)
Hanna lägger sista handen vid dukningen.
Kamraterna Lena & Anders gasade ner från Sandviken redan på fredagkvällen och var som vanligt till stor hjälp. Det gjorde mormor & morfar också. Utan dom alla kanske vi inte varit färdiga än??
När jag fyllde var det SJUKT MYCKET DISK!!!
Bland annat fick alla tre (!) stycken små pannacottor var. Fattar ni - bara det var ju 150 st glas. Knäppt!
Till den här festen tyckte maken att det skulle förenklas.
JA TACK sa jag:)
Det blev papperstallrikar och pappersmuggar.
Till maten drack vi dock ur riktiga glas. Och vanliga bestick förstås.
Vilken skillnad det var!!! Så mycket enklare.
Vi hade lagt ut matchande fyllda chokladägg på borden.
Sandra och Adam fixar fram soppan.
Soppan hälldes upp i kannor som var och en fick hälla i själva vid borden.
Smidigt och enkelt:)
Tomatsoppan var förstås receptet ur Smultrisboken;)
Adam hade vispat smör och hackat i örter och saltat med flingsalt.
Så gott till brödet och soppan:)
Vi hade två "matstationer".
Boeuf Bourguignon
var rätten för kvällen. Potatismos, grönsallad och friterade jordärtskockschips.
Jag var emot att vi skulle ha mos till närmare 50 pers men kocken var bestämd och det gick bra.
Jag smakade på såsen och det var otroligt god smak.
Jag gillar den där mustiga smaken som blir när grytan får koka länge. Kanske kan det gå att göra en vegvariant...??
Avslutningsvis har vi äppelkakan med vaniljsås här.
Mumma!
Ingen avancerad efterrätt direkt - men ack så god!!
Pappan i familjen är ingen sötsaksfreak och det här tillhör hans favoriter och så fick det bli.
Pajreceptet även det från Smultrisboken.
Vaniljsåsen kokade Adam från restaurangens recept tror jag. Urgott var det!!
Festen fortsätter med lite mer personbilder vid ett annat tillfälle.
Festen fortsätter med lite mer personbilder vid ett annat tillfälle.
Nu skall jag rusa ut på Smultris - en riktig fixardag är det:)
Vi har öppet 10-18 idag. I morgon också, och på lördag 10-15. Helt vanliga tider alltså;))
Ha en bra lillördag!
Kram Eva
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar