Så här såg det ut i tisdags.....
(ser att färgen på porslinet ser blått ut - det är TURKOS - viktigt för en turkoslover som jag;)
Vi är ödmjukt tacksamma att så många dyker upp på våra event.
Inte nog med det - ni alla är så glada och positiva också. Fantastiskt kul för oss som förstås har en massa pyssel för att allt skall funka. Inför Marockoaftonen var det ju en del som skulle iordningställas..... Vi är nära mål i rummet nu och vi är riktigt nöjda.
Så många ville ha recept på grytan.
Jag själv är inget fan av "Dubaismaker" som jag kallar det. Men faktum är att den här tyckte till och med jag om. Väldigt mycket, det var kanongott!! Adam (som gjorde grytan) malde mandeln lite större så man kände bitar, det var riktigt läckert.
Han gjorde en tomatsallad á la marockostyle till. Blandade den med bulgur.
Så ett arabiskt bröd med kryddig gräddfilssås.
Vi ökade receptet flera gånger och det gick kalas.
SUPERENKELT FÖR VEGETARIANER!!!!!
Självklart bryner du cornbiffar istället för kycklingen. Gott!!
Det här kan absolut vara en bjudrätt.
Jag skall fota våra små "bastbåtar" från Nicolas Vahe (House Doctor) som vi serverade i.
Dom är så himla läckra och bra.
4 kycklingfiléer
2 msk smör
1 msk olja
3-4 färska lökar
4 vitlöksklyftor
2 1/2 cm färsk ingefära
1 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
1/2 tsk gurkmeja
150 g skållad och skalad sötmandel
1 burk kokosmjölk
1 stor kycklingbuljongtärning
kanel, basilika eller koriander till garnering
Skär kycklingen i små kuber.
Bryn hälften av smöret i stekpannan.
Tillsätt hälften av oljan och bryn kycklingbitarna hastigt.
Hacka löken och vitlöken och strimla ingefäran.
Smält resten av smöret och tillsätt resten av oljan i pannan.
Låt löken och vitlöken mjukna på svag värme under ca 10 min.
Tillsätt kryddorna och den strimlade ingefäran, fräs ett par minuter.
Tag undan 1/3 av mandeln till garnering, mal resten och rör ner den i pannan.
Häll i kokosmjölken lite i taget. Smula ner buljongtärningen och låt puttra några minuter under omrörning, tills blandningen tjocknat. Smaka av.
Värm kycklingbitarna försiktigt i såsen. Rosta resten av mandeln i en torr och varm stekpanna. Dekorera med mandel, basilika eller koriander.
Igår var vi på JULKONSERT och lika lyrisk var jag då som förra året.
Shit, dom levererar om man säger så.
Ett otroligt mysigt, avslappnande och eftertänksamt avbrott i den annars så stressfulla decembermånaden.
Rekommenderas starkt:)
Senaste veckorna har verkligen innehållit extremt mycket jobb.
Typ dygnet runt.
Så vi fortsätter väl på det spåret. Efter stängning idag drar vi på JULGALAN på Conventum.
Jobbar i Garderoben för Fabians fotbollslag. Slutar 02.00 så i säng innan 03.00.
Så öppet i morrn igen förstås.
Sen på lördag har svärmor sitt 70-årskalas i vårt hus.
Hallå!! Finns nån där med en grävskopa som skulle kunna röja här så det är tipp topp till lördag kl 18.30?? Alla tips mottages tacksamt;)
En sak är säker:
Tack att kära Hanna levererar PIGGDRINKAR med mängder av nyttigheter varje morgon.
Jag skall försöka få in en liten video från Chirstmas Night igår.
Är inte så lyckosam men den finns nog någon yngre förmåga i huset som kan fixa det så småningom;)
Välkomna på landet 10-18 idag.
Gofika och öppet som vanligt i vårt julehus.
Sänder en torsdagskram till er också.
Se till att du får en rolig och bra dag:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar