God Söndag:)
Hoppas natten varit god.
Tänkte ge ett litet tips till dagens middag. Jag lovar, såååå god sallad.
När min kompis Lena gjorde den och Magda och jag höll på att fixa för plåtningen var den nästan slut när det blev fototajm, haha! Magda norpade heeeela tiden men det blev en tallrik i alla fall.
Det är förstås dressingen som gör hela grejen.
Kul att ha nåt nytt till köttet eller vad du tänker laga för mat idag.
I veckan börjar jag på riktigt planera recept innehåll i den Franska boken.
Skall verkligen bli HUR KUL SOM HELST. Wendy, Hannas kompis, kommer hit nästa söndag.
Hon är en sån otroligt grymt vass kock att det är helt sjuk. (HÄR var när hon sist var till oss).
Hon har erbjudit sin hjälp att sätta lite recept. Alltså kan ni förstå vilken önskedröm det är!!!
Jag kan knappt tro det är sant. Hon är nämligen från Australien men arbetandes i Karibien. På lördag kommer hon från Paris där hon tillsammans med en ägare av ett stort hotel i Karibien satt menyn till det hotellet. Där har hon helt ansvar för den restaurangen.
Så direkt därifrån till oss på lilla Smultris.
Helt fantastiskt känner jag.
Strax blir det långpromenad här. Blev bara vanliga lilla rundan igår.
Men nu är vi på väg till skogen, hela den här familjen har ett rungande behov av ljus och frisk luft, vilket ju alla människor har förstås. Har man inga husdjur som tar en ut, eller småungar, ja då får man allt masa sig ut själv;)
Ha en riktigt fin söndag.
Kommer tillbaka och ger ett mysigt filmtips till kvällen. Såg en riktigt härligt film igår kväll.
Kram
Eva
Ingefärsdoftande rotfrukter
Cirka 6 pers
2 kilo rotfrukter ( potatis, gulbetor, morötter, palsternackor el vad du vill ha=
2 rödlökar
1 msk flingsalt
2 krm peppar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl svarta oliver (tag gröna om du hellre tycker om det)
1/2 dl olivolja
Ingefärsdressing
1 msk gräslök
2 vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära
1 msk dijonsenap
2 msk vitt vin eller äppelcidervinäger
2 msk honung
3/4 dl olivolja
ca 1/2 dl majonäs
Ruccolasallad
Coctailkapris
Sätt ugnen på 225 grader
Skala och skär rotfrukterna och löken i bitar och blanda med salt, peppar, krossad vitlök, oliver och olivolja
Rosta grönsakerna i långpanna i ugnen 40-50 min.
Finhacka gräslök, pressa vitlök och riv ingefära till dressingen.
Vispa samman detta med senap, vinäger, honung, olja och majonäsen.
Låt rotfrukterna svalna lite och blanda med dressingen.
Vänd ner ruccolan och servera salladen som egenrätt ett tillsammans med kött.
Bon Apetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar