onsdag 22 augusti 2007

Hösten är här!

Vädret är bättre än nånsin denna sommar. Ändå känns det att vi håller på att byta årstid. Lika mycket som man älskar att börja plantera sommarblommor - lika härligt är det när alla höstblommor kommer. Ett tips för er som vill ha en underbart vacker lättskött blomma: Höstanemon! Så himla fin & bara att plantera ut så övervintrar den & blommar som tokig nästa år. Jag har fått hem jätte fina rosa.
Ljuslyktor är höstigt så det förslår! I Danmark hade dom så mycket blommor ihop med ljusen - det var så snyggt så man blev galen. Så jag blev inspirerad & plockade mossa & päron i trädgården...mys...

I förra veckan kom dom här sötingarna hem. Små gulliga myrtenträd. Krukorna är från Sturehofs krukmakeri.


En till bild från Danmarks mässan (inte den sista...). Det här var en underbar monter med gamla möbler - men ALLT var sålt när vi kom...


Nyhet från Miljögården. Ett jättefint planteringsbord med hylla under. Tror faktiskt att det kommer att passa på vår pyttelilla toalett.. Vi får väl se. Det kommer faktiskt hem redan i morron... Mmm spännande!
15 kommentarer:

Uppe på vinden sa...

Vilka fina bilder!! Det där planteringsbordet skulle jag gärna vilja ha!! Suck....Var kan jag bli ägare till ett sånt? Go´natt & kram!

Skrotmaja sa...

Oj så mycket fint höstmys du visar upp idag! Det skall sannerligen bli lite kul att göra fint ute också!

Kram och godnatt : )

Min Skattkammare sa...

Oj, vad mycket fint du visar! Jättetrevligt!
Jag ringde och bokade mer plats åt oss i tidningen, det blir ju lite större i alla fall. Få se om det blir nån fart på folk?!
Vi får hoppas det!!
Kram

Signes vind sa...

Så kul att få följa med på din Danmarksresa. ååå vad gärna jag hade velat vara där -men nu har jag ju i alla fall fått se mycket fint.
Kul idé med frukten o mossan i ljusslyktan - det får det bli framöver.
Är på väg till Örebro 7-9 sept - kommer absolut ut till dig och tittar på allt mysigt! / Kram Lotta

smultrongården sa...

Hej på er! Uppe på vinden: Mm, förstår att du gillar det - liknar ju din fina stil! Jag tittar ofta in hos dig men hinner sällan skriva... "växthuset" man ser i din spegel har jag med - älskar det! Berättar i morron vad bordet koster (när jag vet.)

Ja, skrotmaja, visst blir det väl lite mysigt att greja ute!!!

Kicki: perfekt att vi får mer plats! Det blir säkert samma fart till helgen som idag! Bara vädret är så här skönt så...

Lotta: vad himla kul att du kommer på besök! Då ska jag ha lite personliga mål som ska vara klara tills du dyker upp... så det blir lite nytt för dig! Kul, kul! Kram Eva

Lilla Ugglebo sa...

Å, vad mycket fint!
Va mysigt me dpäronen i ljuslyktan. Har bara provat med äpplen själv.
Krukorna...de ovala från Miljögården. Kommer de in igen?
Annonsen blir ju jätte bra.
Kram Katarina

Uppe på vinden sa...

Ja du vet det där växthuset var min födelsedagspresent till mig själv i våras....med den prislappen kunde jag inte skicka sambon att köpa det......Men jag är överlycklig för att det står här hemma, det är som en hel "möbel"! Tack gärna, vill gärna veta pris på bordet....Kram!

LantlivsAnette sa...

Men ojj vad miljögården är snabba att leverera..eller har du kanske beställt tidigare innan mässan av dom.Vad fina bilder du visar, blommor och lyktor o allt.
Du frågade lite om målningen...har du redan ett mörkt underlag så är risken stor att den färgen liksom blöder igenom på det vita och ser gul flammigt ut..därför målar man på shellack lösningen för att stoppa det och för att ha en brunton att nöta fram sen.Du sa att du ska måla med svartkaffe..vad är det för färg? eller menar du riktigt kaffe ?
Lycka till nu..Kram Anette

Nygammalt sa...

Vad kul att få åka på den mässan och få så mycket inspiratione! Jättevackra bilder.
Kram.

Kvarnboden sa...

Vilken fin lykta! jag är väldigt svag för sådana, och kul att se lite bilder från Danmark! Mysigt är det att hösten är i antågande, då är det tillåtet att "mysa in sig". Och jag håller med- en toppenannons för oss på Butiksstråket blev det. - Vilken kanongrej! och mer hantverk lovar jag att visa eftervart, men snabbt går det inte! men det är det som är en del av tjusningen.Man njuter efter hand som det växer fram. Nu vill vi ha fortsatt drag på "Stråket" för det har ju blivit succé.Kram Elisabeth

Anonym sa...

Hej hallå! Åh vad mysigt med höstlyktor. Lika härligt som man tycker det är när våren kommer med sitt ljus, lika mysigt är det när hösten kommer med sitt mörker så vi får ta fram våra lyktor... Gillar att ha lite växter i lyktorna, det blir som lite mer mysigt och ombonat, päron var dock nytt - kul! Och på tal om växter, jag älskar myrten, har dock en katt som tuggar på allt grönt så vi får se om han kan låta dom vara nu.
Är supernyfiken på bordet från miljögården, kommer och kollar på det imorgon. Kul o ses!
Kramar Camilla Örebro

Min Skattkammare sa...

Hej!
Annonsen blev toppen!
Det har ringt några stycken för vägbeskrivning.
Vi borde ha en liten brochyr med karta eller nåt.........?!
Lycka till med rean i morrn, och nyheterna förståss. Spännande!
Kram och godnatt

Granne med Selma sa...

Förstår att du flyger som på moln nu efter att ha fått vara på mässan i D-k. Måste vara svårt att slite sig från den ena montern till den andra. Skulle nog fastna i en monter hela tiden med tanke på så mycket det verkar vara de visar!
Kul att se ert målningsarbete frampå.
Kram och trevlig helg!

Elzste sa...

Jotack du! Och sen har man anemoner över hela trädgården *s*. Har själv den blomman och den "ynglar" verkligen av sig.
Ha en skön helg.
Kram Elzie

PS! Men visst är dom vackra.

LantlivsAnette sa...

Halloj där !!jag mailar till dig nu på en stund..det är nåt jag måste berätta !!
Kram Anette