söndag 9 september 2007

Auktionsfynd
Ja, nu blir det favorit i repris. Gjorde nämligen riktiga fynd förra sommaren. Åkte tidigt på morronen för att se på alla grejer. Vi hade öppet på Smultrongården så vi måste åka hem igen. En kompis & jag åkte tillbaka när möbler utropades. Kom precis när vår "inspaning" kom. Men där var en massa uppköpare så jag trodde väl aldrig att vi skulle få det.
Tro´t eller ej men till värsta fyndpriset blev vi ägare till en komplett sängmöbel; 2 sängar, 2 pottskåp, 1 sminkbord & en stol.

Så idag blev det dax att ta fram sängarna (det andra får inte plats) & måla. Ja, som ni ser är det inte det enda som behöver målas - staketet ska förstås också penslas på... (jag är helt allergisk mot trä färg!) Grönt är skönt - men nej, inte här heller... Målar med Beckers grundfärg & sedan med snickerislipen, glans 40. Bägge är vattenbaserade. Helt suveräna färger. Jag började måla kl 13.00 och allt är torkat och färdigt kl. 20.00. Trots att det inte varit varmt idag.
Återigen måste jag säga att "vad lite färg gör mycket"...
I morron går dom upp till Smultrongårdens övervåning. Trots att vårt boningshus är rätt stort har vi inte plats med ett gästrum & det är ju lite tokigt eftersom vi är inflyttade närkingar. Så nu ska vi se om det går att kombinera gästrum med butiken... Är det nån bloggare som behöver husrum kan ni klämma ner er mellan Åre Chokladen & House Doctors ljuslyktor kanske? Om det lyckas kommer ni att få se kort redan i morron kväll.
Det värsta är att jag måste åka till IKEA (not my favourite place...) & köpa sängbottnar.
Dom utlovade bilderna på övervåningen kommer snart - det blev inte bra det jag fotade... Gör om det snart!

Gonatt alla bloggare! Jag vet i alla fall en som kommer att drömma om sängar...

18 kommentarer:

Chatarina sa...

Man ska ha tur i bland.
Men så fina de blev. Tänk att färg kan göra så mycket.
Ha det gott
Chatarina

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men vilket fynd!!! Vilken vacker säng och ännu snyggare blev den med vit färg!! Vilken tur ni hade!! Å ja, jag kommer gärna som gäst och ligger bredvid Åre choklden och lyktorna, skulle passa mej perfekt! : ) Mari.

WhiteVintageDreams sa...

Åh vad kul med fynd! Skrattade när jag läste om ditt sängdrömmande ;)...jag är likadan. Fast om jag skulle få sova bland chokladen, så skulle jag nog inte bara(!) drömma om den *fniss*.
Längtar efter att få se fler bilder.
Kramar

Sallys hus sa...

Jisses så fint det blev!
Det är så kul att läsa om allas olika färgval och sätt att måla.
Det blir ju så fint hos alla.
Har varit hos en mmasör i dag som dragit rätt min sneda höft och fixat med min onda målar arm. Så nu kan jag måla lite till!

Vet du jag tyckte golven blev så fina på övervåningen hos dig så jag är bra sugen att måla grått i sonens rum. Men har lovat mig själv att göra färdigt allt annat först.
ha en bra dag!
Kram Katarina
Ps. Jag brukar också somna så fort vi ska titta på film. Så fort man slapnar av vet du!

MiaMaria sa...

Vilka fynd!
Och vad vackra de blev vit målade det är något speciellt med vit....
// Maria

Vita Damen sa...

Vad fin sängen blir, sk abli spännande att se när du har bäddat och pyntat,,,för det hoppas jag att vi får.. vitt är ju underbart!/jennie

Solsjö - Under en vind sa...

Vilka underbara möbler ni blev ägare till! Å´du - vit färg gör underverk!! Ha en skön kväll! Kram!

My Lovely Home sa...

Hej

Tack för att du tog dig tid=)
Golven är fina uppe hos oss och taket med, inget behöver lagas utan ytterväggar och taket måste isoleras. Det är bara pengarna som fattas vet inte alls hur dyrt det kan bli? får man fråga hur dyrt ert blev=)vet att det är välldigt privat men mellan tummen och pekfingret?(du kan svara på butik mejlen om du vill i stället butik@anglaboden.se)fast ni har ju gjort massor lagat golv och tak så vårat borde inte bli lika dyrt.Man borde vara gjord av pengar=) vill så gärna sätta igång nu!!! jag och syrran skall åka till eran butik nån helg och kolla hur fint ni gjort,man blir väl så avundsjuk=)
Kram Johanna hör av mig om jag kommer på nå mer att fråga om.

Anonym sa...

Åh så fint det blev! Jag vill också gå på auktion och fynda massor, det vore så härligt....
Usch, du lurade mig att tänka på sängen. Jag är så trött efter en riktig partajhelg, med stort bröllop. Ska nog snart gå och lägga mig i min säng (som tyvärr inte är så fin som den där...). Kan man sova igen? Tror inte det, men jag ska göra ett försk iaf :-)
Kram kram!
/Camilla Örebro

Signes Vind sa...

Har du börjat med Bed and Breakfast?
Tänk att få sova i din vackra butik - närmare himlen kommer nog inte en inbiten inredningsbloggare.

Anonym sa...

Oj, vilket fynd! En komplett sovrumsmöbel! Helt otroligt! Blir ju superfint i vitt!..hehe..håller med Mari Guldkant..slår mig gärna ner mellan Åre chokladen och lyktorna..låter hur mysigt som helst! Kram :)

LantlivsAnette sa...

Men jag tror jag smäller av alltså !!Hur hinner du allt ...och så vackra sängar...oj ojj..
Nu längtar man bara på att få se när du ställt iordning allt..
Jaa nog skulle man gärna klämma in sig mellan Choklad strutar och ljus lyktor..hi..hii..
Kram Anette

marie sa...

Åhh! Bredvid Åres choklad ligger jag gärna, sålde av deras choklad för många år sen. Kunderna fick tyvärr inte mycket av den inte... neej den hamnade lätt i min mun när jag gick förbi strutarna. Det bara smälte..mmm!! Sängmöbeln blev kanon men som alla andra vill man ju gärna se slutresultatet! :) Kram

elin1976 sa...

Å så heldig du er! Litt misunnelig på den sengen. Å den ble kjempefin som hvit. Ha en fin dag:O)

Ljuva ro sa...

Men så fin den blev! Trota att man vet vad lite vitfärg kan göra så blir man förvånad över det goda resultatet! Ska bli så kul att se sängen på plats! Kan jag länka?

Ljuva ro sa...

Hej igen! Glömde fråga... vad har ni för öppettider? Tänkte nämligen ta en tur till butiksstråket på torsdag!

smultrongården sa...

Vad skoj att ni verkar vara sugna på att se mer. Är på G med inlägget nu! Till Anna: Jag på Smultrongpården har öppet 10-18 on to lö 10-15. Dom andra öppnar 11 allihop. Men har öppet till 16 på lörd. Du är så välkommen att besöka oss!

Anonym sa...

Villka fina sängar, man blir grön av avund!