söndag 7 oktober 2007

Favorit i repris!

Då var den avklarad - årets höstmarknad.
Och det blev bättre än vad vi någonsin kunnat förvänta oss - ni kunder fullständigt strömmade in - jättekul!!! Jag har alltid magvärk när något skall hända & man är beroende av saker som man själv inte kan påverka - vädret. Vi hade verkligen planerat & försökt vara förutseende. Det började bra... torsdagen bjöd på strålande sol - perfekt väder. Så då nöjde vi oss med bara ett "tjusigt blåvitt" partytält. (Ju färre desto bättre...) Där hade vi ljus & matvaror. Ute i fria luften hade vi massor av grejer.

I arla morgonstund kunde man ana att även fredagen skulle bjuda på uppehåll. Men... det blåste. Hjälp! När våra goda vänner anlände från Sandviken på kvällen stod vi & funderade: ska vi ta in alla grejer & tro att det regnar i morron - eller ska vi chansa??? Svisch! krasch! knak! Ett partytält mindre...
Beslutet blev lätt - in med ALLT! Tjohej - det blev inte lätt. Men efter några timmar var det klart.

Lördagen bjöd på SPÖREGN varvat med HÄLLREGN & ORKAN samt
INVASION AV HÖSTMARKNADSKUNDER - hjälp vad KUL! Det kunde vi aldrig ens drömma om. (Tur vi packat in...)
Äpplena vi trodde skulle räcka hela helgen tog SLUT. Hur gör man?? Ja, inte åker man till Coop när man har en höstmarknad med produkter från bygden. 16 äppelträd pryder vår trädgård - men inte ett enda äpple!!! Hmm, vad gör vi? Jo, vi ringer grannen som har äpplen högst uppe i toppen på sitt träd som nästan står mitt i vägen. Visst, visst, vi fick gärna ta, bara vi nådde...
Som dom handlingskraftiga damer vi är tar vi stegen LÅNG, äppelfångaren (som jag fick kvällen innan i födelsedagspresent - vem trodde att den skulle användas redan dagen därpå??) och vakthunden Otto & gick på äppeljakt. Huvudsaken att man har kul - eller hur!!?

Söndagen bjöd på betydligt bättre väder - faktiskt BARA spöregn... Här binder Gunilla sina underbara höstkransar. Hon är så fantastiskt duktig på allt! Vilken härlig höstkänsla!! En helt underbar helg med som vanligt världens gulligaste kunder. Och tänk att ha en hel familj som reser in från Sandviken & hjälper till. Så kul, så kul!

Visar en bild vi tog när vi fick för oss att vi borde kanske ha telefon & vatten i vår lilla butik. Ja, det är väl snabbt ordnat... Hmmm... Borde kanske funderat lite till innan vi satt igång! Men, men, nu är telefonen på plats & vatten är bara att dra in!
Har förstått att ni gärna vill se mer grejer från butiken. Så det ska bli. Har ju fullsmockat med nyheter nu, så jag ska bombardera er med nytt nu i veckan. Ha det fortsatt bra i den underbara hösten - och svenskar är ett folk som inte räds fruktansvärt regnväder - det har vi fått erfara, härligt!
I´m proud to be a strong swede!!



23 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ju en underbar höstmarknad Eva! Jag var ju där på fradgen och slapp därför regn men inte blåst tyvärr... Men det är ju så att har man det tillräckligt mysigt så tänker man inte på det. Och hos dig är det jättemysigt så vi glömde bort det dåliga vädret! Bra va?
När jag ser den nedre bilden tänker jag att du då inte räds att ta tag i någonting, men det är kanske för att du vet (innerst inne) att i slutändan blir det bra, och det är så härligt!
Sköt om dig och hoppas vi får njuta av lite fina höstdagar här framöver!
Kramar Camilla

smultrongården sa...

Hej svejs Camilla!
Mmm du har nog rätt. Jag fick en chock när jag hittade bilden i kameran. Hade helt glömt att det såg så hemskt ut. Jag har en färdig bild i skallen & vägen som tar en dit ser man liksom inte. Man bara jobbar mot slutresultatet. Tur att det är så annars skulle man väl aldrig våga göra nå´t...
Sköt om dig! Kram Eva

LantlivsAnette sa...

Men vad ni är duktiga alltså !!
Och vad härligt med vänner o släkt som kommer o hjälper till..Äpplena..ojj..ojj..det blev en liten historia det...tur att ni fick tag i dom .
Och vad roligt att det kom en massa kunder..trots vädret..
Åååhh vad jag hade velat vara med där !Tack för kommentarerna hos mig..det värmer gott ska du veta...
Kram Anette

Broarne sa...

Halloj
Tänk så bet BLIR när de gräver...och det ska ju regna då, alltid. Min dotter är 7 år, jag la ut en bild på henne vid 3 bara för att hon var så himla söt där...
Annmarie

MiaMaria sa...

Det låter som en helt underbar höstmarknad.
Och vad kul att så många besökte er och att vädret blev hyfsat.
Kul!
Trevlig måndag!
Miamaria

Dubbelörn sa...

Det var verkligen att trevligt att besöka dig förra veckan. Ditt smultronställe är verkligen ett eldorado för den inredningsintresserade. Helt fantastiskt!

Kram

Solsjö - Under en vind sa...

Så härligt att ni hade en lyckad och bra helg!! Vädrets makter rår man ju inte på så vilken tur att det ordna ändå! Blir så nyfiken på om du är med på bilden...vem är isåfall du......hrmmm....*fniss*...Må gott! Kram!

Anonym sa...

Det låter som underbar höstmarknad!
Ha, det bra.
/S

Linneagården sa...

Härligt med en höstmarknad & en "liten historia" till...
Blir spännande att få se saker från butiken framöver. Ha en fortsatt bra dag.
*kram* /madelene

My Lovely Home sa...

Hej vad duktiga ni har varit och vad kul ni måste haft. Ville så gärna ha åkt och hälsat på er men hade inte tid. Men snart kommer vi mammsen syrran och jag en lördag tror jag, hur har ni öppet?

Vi tänkte också först gräva ner telefon ledning tills någon berättade att man kunde ha vanlig telefon genom mobil nätet, skönt tyckte sambon och nu har vi telefon i butiken. Sköt om dig kram Johanna

Anna B sa...

Hej Eva! Är så ledsen att jag missade höstmarknaden i år! Vi har renoverat köket och slagit ner väggar i huset, så..pust tiden har inte räckt till. Kommer ut och handlar nytt till köket snart.. Det brukar bli några påsar..Ska bli kul att åka till dig igen! Kram Anna Bäck

Anna B sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Camillas Drömmar sa...

Hej!!
var super duper längesen jag var inne och kikade på din sida, och herregud va grejer som har hänt!!
Önska rat jag bodde närmare så jag hade kunnat komma och besöka din underbara butik!
Den 30 november slår jag upp portarna till min nya blomsteraffär, förken Ros!! Så jag behöver all inspiration och goda råd som bara finns...Just nu håller jag på att hitta everantörer till kommande säsong, gäller ju att ligga steget före!:) Har du några tips på bra leverantörer får du gärna höra av dig!!
ha en bra onsdag! Camilla

LantlivsAnette sa...

Go morron !!Du har fått ett mail av mig...
Kram

smultrongården sa...

Hej svejs!
Äntligen ska jag svara dig Johanna hur vi har öppet. Ons o tors 10-18 lörd 10-15.
Och hej på dig Anna - vad himla lustigt att du skrev - tänkte på dig dagen innan, att det var längesen vi sågs. Du ser, man tänker minsann på sina kunder! Ofta tänker man på nån som precis hör av sig... konstigt! Härligt med rust - blir ju alltid så fint!
Ni är alla hjärtligt välkomna! Kram alla från Eva

Min Skattkammare sa...

Godkväll!
Ja i morrn vill jag se lite av ditt juliga!
Godnatt på dig!

Signes Vind sa...

Du har alltid en så bra historia att berätta. Det händer mycket på Smultrongården.
Längtar dit!!!
Ser fram emot att få se alla dina nyheter i butiken och bli inspirerad!!

Sallys hus sa...

Nej jag tror vi behåller den.
Det finns som sagt fler pipor i murstocken...det skulle ju vara mysigt att kunna elda i den om man vill.
Jag är bara så trött på att den står där felvänd på en skifferskiva med ett rör rakt upp.

Ja härligt väder var det i går.
Hoppas på lika fint på lördag!

Vilken stad Barcelona var!!
Skulle kunna åka tillbaks i morgon.

Ha det gott, kram Katarina

Anonym sa...

Hej

VÄLKOMMEN till min nya blogg - jag lägger ut nya bilder varje dag med antikviteter och vackra ting av alla de slag!
Småningom kommer också en blogg med mer textil inriktning..
(Om du inte kan placera mig eller minnas mig - kanske du känner igen mig som matrixa shamanen...?)

Nå - varmt välkommen - jag kommer att sprida lite "reklam" runt bland er som jag tror kan gilla mina bilder!

johanna sa...

Hej
åh vad roligt att höstmarknaden blev så lyckad!Det ä väll mysigt med höst..Vad roligt att du hittade mitt repotage...Tack för din fina kommentar..
kraam

LantlivsAnette sa...

Joo du ..visst är det nog så att vi också har lördag hela veckan..fastän vi jobbar mycke..
hoppas att du har tid någongång med en liten Westie hund..men det är mycke jobb med en hund..mycke mer än jag hade kunnat tro..
fick du mailet med foto på stövlarna ?
Kram Anette

WhiteVintageDreams sa...

Åh vad kul att marknaden blev framgångrik och rolig :). Å skönt att ni ordnat med tfn och vatten nu :). Jag tillhör de som gärna vill kika in i din butik ;).
Kram

Granne med Selma sa...

Vilken härlig berättelse om äppeläventyret! Härligt när man kan lösa problem som dyker upp. Skönt med vänner och en riktig äppel"fångartång" (kom inte på vad det hette... :-)
Kram