Schweizerrutor
on request
1 dl kakao
2 dl mjölk
250 g smör
3 dl socker
5 ägg
4 dl mjöl
1 msk bakpulver
1 krm salt
150 g mörk choklad
Chokladglasyr:
2 dl vispgrädde
300 g schweizernötchoklad
1. Koka upp kakao och mjölk och låt svalna. Rör smör och låt svalna. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl med bakpulver och salt, rör ner omväxlande med mjölkchokladen.
2. Smält chokladen enl anvisn på förpackningen och vänd ner i smeten. Häll i en bakpapperstäckt långpanna (ca 40x25 cm). Grädda kakan i 200 gr ca 25 min. Prova med sticka, den skall vara lite kladdig. Låt svalna.
3. Koka upp grädden, tillsätt grovt hackad choklad och rör försiktigt på svag värme tills allt har smält. Låt svalna något och bred över kakan.
3. Koka upp grädden, tillsätt grovt hackad choklad och rör försiktigt på svag värme tills allt har smält. Låt svalna något och bred över kakan.
Ja ni tjejer & killar bara att slita fram förklädena & börja vispa;)
Längesen vi såg mästerkockarna.
Ikväll bänkar vi oss - naaaajs!!!
Vi ses i morn kamrater♥
2 kommentarer:
Tänkte testa att baka denna kaka, verkar smarrig! Funderar på hur ni menar med "Rör smör och låt svalna. Rör smör och socker poröst". Ska jag smälta smöret?
Undrar också hur de menas med smöret som enligt ovan komenterat..
Skicka en kommentar