fredag 10 augusti 2007

Renoveringstitt






Ja, så här tjusigt såg min fina affär ut för några veckor sedan. Det här är taket i mellanrummet på övervåningen. Undra om dom frös förr i tiden...?
Efter massor av lindrev, asfaboard, blod, svett & tårar ser taket ut så här... Något varmare..

Golvet var omöjligt att beträda. Det är i dessa golv vi hittat alla gamla skor...




Under några mutningstimmar bedrev vi barnarbete. Tyvärr varade det inte så länge...
Vi målar med Gysinges matta färg för tak o väggar. Den har vi använt till hela huset. Fantastisk färg!


Ja, så här ser det ut när vi har kommit en bit på väg o knäppar inifrån "fängelset".Huset var ju tidigare Gäsgiveri (på 1800-talet) då fick den som var för överförfriskade gå in i det här rummet & sova ruset av sig. Det finns bara lås på utsidan av dörren...





Nu är mellanrummet nästan färdigt. Golvet ska schellackas och målas tunnt med ljusgrå linoljefärg. (Vi får väl öppna igen om 2 år när färgen torkat...) Här är mina nya kompisar! Jag fick dom av mina föräldrars granne. Hon har köpt ett hus bredvid dom som var fyllt med skatter. Dom passar verkligen i vårt gamla hus! Men dom ska få lite uppfräschning. Dom är så otroligt små & söta. På bilden ser dom stora ut - men man lurar sig - det är otroligt lågt i tak.Visst är mina nya polare underbara!!?

Ja, då har ni fått lite inblick i vad vi håller på med när vi inte har öppet. Det har gått några tusen timmar i det huset. Varje millimeter är numera genomgången... Det är en speciell känsla att stå därute & måla & tänka vad som egentligen har hänt här. Fantasin drar iväg kan jag säga... Ni har väl sett skorna vi hittat - ett par kängor är fotade på planteringsbordet. Vem har haft dom?? Nu har vi bara ett rum till att måla & sen är det inredningsdags. Gissa hur kul det blir!!!

Det var allt från lilla Smultrongården idag. Hoppas ni alla får en riktigt skön helg! Kramar Eva

(Vi säljer ut alla sommarsaker nu i helgen för nu ska vi fylla upp med en massa nytt! Så välkommen hit & fynda!)

24 kommentarer:

johanna sa...

Hej...gud vad fint det blev o vilka helt underbara byster..blir sjuuuk vad fina..
Ha en jättebra helg
kram

Elzie sa...

Du milde vilket jobb. Och det vore konstigt om dom INTE frös förr. Det var inte tal om någon isolering där inte.
Kram Elzie

Sallys hus sa...

Å va roligt det där var att se!!
Vad ni har kobbat!
Ska bli jätte kul att få se det färdigt sen!!
Kommer på Sön o hämtar tapeterna.
Kram Katarina

Sallys hus sa...

Ha ha..Jobbat ska det ju stå..

Signes Vind sa...

Vilket otroligt jobb ni gett er på men det kommer säkert bli kanonfint. o inredningen sedan blir säkert ännu roligare - glöm inte att fota hela processen bara - du vet att vi är många som läser och följer vad du gör!!!
Synd att jag inte kan komma och sommarfynda hos dig men hoppas det blir en resa till hösten. Kramar Lotta

LantlivsAnette sa...

Åhh jag skulle vilja komma direkt till Smultrongården..såå himla fint alltså, det syns att du verkligen har kunnandet och blick för det där...också använder ni färg från Gysinge ..ojj vad jag blir imponerad,vad du kan ...riktiga husrenoverare.
Idag har jag också fått Lantliv,har bara snabb bläddrat ännu,ska gå igenom mer noggrant när jag går i säng..men jag såg det du nämnde om cafet och sonen Fabian..kul..och vackert..dom har varit med i en Sköna Hem för några år sen...kommer ihåg det för dom har ett så fint kök...Jag har ställt skänken i matsalen,jag bytte bort det lilla vitrin skåpet mot skänken(med min mamma).
Skrattade då jag läste vad du skrivit om Åre chokladen...jag kan lätt smälla i mig några strutar!!Mums...och jag mår inte ens illa jag heller...Tycker du att den chokladen och kolan är bra att ha i butiken ? Jag vill ta in den nu i Höst,fint att ha på disken vid kassan,såg att dom hade en ny fin smak i Formex katalogen...nån jul smak tror jag...Ha en bra helg hur har du öppet på helgerna ?kanske du får lite ledigt och kan klämma en strut till kaffet...Kram anette

Nygammalt sa...

Så fint och så mycket jobb ni har lagt ner. Dina kompisar verkar ju riktigt sköna.Hoppas att vi får träffa dom igen.

Min Skattkammare sa...

Oj oj, det bara rasslar till så är det färdigt! Du är ett riktigt "energiknippe" du!Ja, förresten hela familjen, inte att förglömma!
Spännande ska de bli! Nu måste jag slita mig från plikten och titta över (på söndag). Och äta Årechoklad!! Såna hade jag när jag öppnade butiken för sju år sen. Har inte gått ner det än......suck!
En stor lapp med "VARNING" skulle behövas. Ha ha!
Vi ses! Kram Kicki

n o r d i n g å r d e n sa...

Nej men vilket ställe och vilket fantsatiskt jobb ni gör, blir jättesnyggt ju med den vita färgen och dina nya kompisar var fina, om än lite huvudlösa... : ) Va kul med en sån historia i ett hus, ett rum för tt sova ruset av sig... spännade!! Smultrongården, Mmmmm.... Lycka till med allt & ha en skön helg!! Mari.

Anonym sa...

Tack för titten - det var intressant :D

Solsjö - Under en vind sa...

Vilket slit, beundransvärt! Ska bli kul att se det färdiga resultatet!! Må så gott! Kram

Nygammalt sa...

Tack, brukar göra dem med hjälp av servetter och decoupagelim. Om glaset är jämnt format blir det lite lättare så slipper man skarva dem. Kram.

LantlivsAnette sa...

Ojj..jobbar du alla dar i veckan ?
Har du extra öppet på sommaren eller kör du så året runt ?Jobbar du själv eller har du nån som hjälper dig...
Jag glömde nog att svara dig om min gjutjärns urna som står på min skänk...jag har alltid gillat urnor så den har jag två av, nytillverkade som jag köpt för säkert tio år sen,har flera ,en del utan öron/handtag på..dom är fina att ha ute också.
Vad roligt att träffa Fridhemspinglan hon verkar så himla trevlig tycker jag..hur långt är det mellan er ? jag tycker ni alla där i söder har så nära till varann, känns ibland som att jag sitter här ensam i Nordpolen nånstans...
Idag har jag fyndat på loppis , slösade en hel hundring !! det du..ska visa det sen,man måste ju ha lite inlägg på lut...Vila nu,du jobbar ju i morron också Kram Anette

Granne med Selma sa...

Älskar bjälkar och vitfärg. Visst är det väl ändå konstigt att man så snabbt glömmer alla timmar man lagt ner. Varje gång ett nytt projekt börjar bli färdigt så har man sett till att få till ett nytt... Det blir som en livsstil. Skulle inte kunna tänka mig ett liv utan skapande och kreativitet. Vilken fantastisk historia du berättade om fängelserummet. Tänk om man kunde få vara en fluga några dagar från förr och surra omkring och vara med och se hur allt gick till. Gud, så roligt!
Kram

Skatan sa...

Men så ni arbetar och sliter! Det skall bli kul att följa utvecklingen : ) Jag tror det kommer att bli toppen!!

Heja-heja hälsar jag från norr!

Marie sa...

Jösses, vilket jobb ni har lagt ner. Ska bli kul att få se fortsättningen. Är i Örebro då och då eftersom vi har släkt där, nästa gång tänker jag definitivt besöka din vackra butik.

Ha det bra.
Kram Marie

Anonym sa...

Så otroligt fint!
Ni är duktiga!
Mvh Lallis

LantlivsAnette sa...

Men du !! har Ernst varit in i din butik ? eller var det folk som hämtade grejer åt honom ?
Såg du grejerna nu sista avsnittet ? Herregud så häftigt..du är ju värsta kändisen...är det nära dig inspelnings platsen av årets torp eller ladugård som det är i år ?
Vad roligt att fara på mode mässa...hoppas att du hittar mycket fint till din underbara butik..Kram Anette

Anonym sa...

Hej Smultron-Eva!
Tack för senast!
Jag tror inte på tur - jag tror att Han däruppe fixar till det! Så det är bara att tacka på!

Visst blir det finare med spröjs som ser helt äkta ut! Listen på insidan av det yttre glaset kan du ju bestämma stil på, men jag tror det är lättast att få det rätt, och snyggt, med ganska enkla, släta lister. Sårskilt om de ska gersågas... Lycka till! Och ring gärna om du vill fråga nåt.

du hade sååå mycket fint i butiken! Och kläderna... Jag får komma tillbaka igen, när jag vet vad jag vill ha...

Kram :)

Anonym sa...

Hej hej! Du måste verkligen ha energi så det både räcker och blir över. Du håller ju på med något jämt! Jag blir bara så himla imponerad! Det ska bli kul att se slutresultatet, och alla dom fina kläderna.
Härlig gardinskola i förra inlägget. Kan nog behöva ta lite hjälp av dig för jag är så trött på mina gardiner hemma. Har ju sett en hel del fina tyger hos dig som jag kan tänka mig. Får komma ut och hälsa på snart. Kolla in de nya sakerna som har kommit. När hösten börjar närma sig blir man ju så sugen på att köpa nytt och pyssla inne (visserligen har man väl haft tid till att pyssla inne den här sommaren, men ändå...). Har faktiskt varit i Danmark och lyckats shoppa lite, och det var inte svårt :-) Kram på er alla glada! /Camilla

Anonym sa...

Oj, där behövdes verkligen renoveras..häftigt att se hur det såg ut innan ni började! Man ser ju redan att det kommer att bli jättefint och fräscht däruppe! :)

LantlivsAnette sa...

Halloj !
Nää inte ska vi till Herning..det måste ha blivit nån miss där..
Vi ska ju till Formex..visst skulle ju du dit också ?
Ska vi träffas och hälsa på Torsdag kl 18.00 vid IB-Laursens monter ? Jag meddelar de andra på ert stråk också..det vore väl skoj ?
Vilken tunika är det som du har och är så förtjust i från Odd Molly ?
Jag tänkte gå på deras sida o kolla..menar du att du sålt slut på alla ? gud så bra...
Du frågade om andra klädmärken och jaa jag tycker Cream har fina, lite som Noa-noa fast billigare och Culture har jättefina kläder, jag köper nästan alltid deras byxor, dom sitter bra,lediga och snygga..finns inte här i Kalix så jag passar på då jag är i Piteå o trimmar vår hund där...köpte nu sist ett par lediga jeans där med dragsko i benen o andra fina detaljer för 569:- helt Ok pris...köpte också ett par i linnetyg samma stuk o samma pris..
Så ni håller på med fönstren där hemma..ojj.oojjj stort jobb..men sen blir det fint..
Många kramar Anette

LantlivsAnette sa...

Åhh vad fin din tunika är,jag har varit på Odd Mollys sida och kikat nu..vilken färg har du ?Såg att den fanns i vitt och i grått o blått också...Har du kvar någon ? Vad är det för pris på dom ? Kramis från Anette

Anonym sa...

Åh så snyggt med timrat. Tjocka timmerstockar!