tisdag 18 oktober 2016


Recept på linssoppan

Jag fick receptet från Korfu, Grekland där min bror och svägerska jobbade några säsonger. Dom skötte det lilla hotellets restaurang. När vi kom dit och fick denna soppa blev jag helt lyrisk. 
Såååå god!! OBS! Denna bild är från pinterest.
Bild på min kommer när vi förtär den senare;)

2 l vatten
c:a 4 dl gröna linser
7-10 vitlöksklyftor
c:a 2 msk tomatpuré
kryddor/buljong el annan smaksättning du tycker om

Koka allt cirka 1 timme. 
Ha i 1/2 kopp vinäger, koka upp någon minut.

Servering: 
Strö rikligt med persilja eller annat bladgrönt på.
Ev en klick gräddfil. Extra piff om du har på cayennepeppar på gräddfilen.
Ställ en liten skål hyvlad ost på bordet för den som vill ha. 

I ursprungsreceptet står också att man kan ha i lite olivolja, men det har jag aldrig. 
Det här må vara den allra billigaste maträtt man kan göra.
Men också så god, så god. 
Om man gillar linser vill säga. Linser är en så otroligt underskattad produkt tycker jag. 
För oss som är veggiesar är det oerhört nyttigt. 
Järnrikt är det och blir ännu mer med tomatpastan. Med fördel kokas soppan i järngryta så järnet kommer än mer. 

Ut & köp linser å fixa godaste soppan redan ikväll. 

BON APP!

2 kommentarer:

Anna Svensson Crona sa...

Åh perfekt! Då ska jag ta fram farmors gamla emaljerade kockumsgryta. Det receptet ska prövas.
kram anna

smultrongården sa...

Bra Anna, världens enklaste men kanongod soppa. It´s a promise:)