onsdag 1 augusti 2007

Äntligen öppet!


Äntligen onsdag = öppet!



Så här ser det ut för dom som kommer till oss på Smultrongården. Disken är riktigt stor, den är köpt till butiken i stan - men vi tycker att den passar riktigt bra här också - trots att det är så litet... Den har vi köpt begagnad på Hans Mikaels i Stockholm - han har specialbeställt den från Kallholmen. Och faktum är att det var ett fynd med stort F - ibland ska man göra såna också...!



Lilla Stina har varit uppe i flera timmar och bakat nu. Här är en smaskig salld från försommaren när vi hade ett gäng här som har en "Cava grupp". Dom drack och myste i bersån - gissa om det blev sent...


En supersmarrig kaka som våran mormor bjöd oss på när vi var på semestertrippen uppåt landet. Den bjuds man inte på i Stinas Café - men en massa annat gott! Vi har fått förstärkning - lillebror Adam (14 år) har gått in och är oss behjälpliga. Alla ni som känner till 14 åriga gossar vet nog hur otroligt stort detta är... Ha en bra hälsar vi alla härifrån ett soligt Närke!

23 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Åhh säger jag bara !!Vad himla vackert du har det ..där skulle man allt vilja vara o fika och shoppa loss...himmlens vad du kan få till det..måste tillbaka o kika igen..ha det bra..Kram Anette

smultrongården sa...

Glömde säga Grattis till alla Pär! Kakan jag fotade var menad till Christina dagen o alla fruntimmer - men vi tar 1:a sensommardagen o Grattar alla Päron istället - det blir väl bra!?!

Anonym sa...

Oj vad gärna jag skulle göra ett besök hos er - men det skiljer alldeles för många mil för att spontanbesök tyvärr.

Malin sa...

Vilka dagar och tider har ni öppet? Är väldigt sugen på att åka över någon dag.

Malin sa...

När jag ändå är igång och frågar...hur hittar man till Smultrongården? (Jag bor i Örebro).

Min Skattkammare sa...

Mer fina bilder........
Det kom några som ätit din ädelostpaj och sa att den var JÄTTEGOD!
Jag måste smaka den innan säsongen är över!
Kram och godnatt!

LantlivsAnette sa...

Nää du ...inte är vi på väg neråt..du måste ha blandat ihop mig med nån annan..men det hade ju varit jättekul att få komma till dig förstås, det blir ingen semester tripp nånstans i år..renoveringen tog alla våra pengar...men ..men..nu har vi ju en fin tvättstuga i alla fall.Jag får ju åka snart till S-holm o gå på mässan, det blir ju en liten tripp i alla fall..och min ynsta dotter (14 år )ska få komma.
Många kramar Anette

LantlivsAnette sa...

Bara jag igen..glömde ju att fråga om din nya ide som gjorde dig sömn lös..vill du avslöja den ?..hi..hi..man blir ju nyfiken...jag har också sömnlösa nätter ibland..tänk jag o familjen var och tittade på vår nya lokal idag..vi får börja greja o flytta dit nu i September..oj.ojj..gissa om jag blir sömnlös nu då !!
Kram kram

Sallys hus sa...

Vilka härliga bilder!!
Du får nog bli fotograf i ditt nästa liv!!
Nu blev jag riktigt sugen på sallad. TACK! Första gången den här sommaren jag är sugen på nå´t som inte är onyttigt!
Hoppas på lika tur med vädret i morgon fast lite mindre blåst.
Kram Katarina

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilka härliga bilder, kakan och salladen såg mer än goda ut! Och Cava-grupp lät mycket intressant, jag älskar cava...Men vilken gudomlig butik du har!! Och disk fr Hans Michael, inte illa... såg jättemysigt ut!! Mari.

Stina sa...

Mysigt...Kram

Anonym sa...

Vilken fin disk med mysiga saker på! Synd att man inte kunde se närmare på den! :)
Salladen ser jättegod ut! Cava-grupp? vad är det? Mumsig kaka oxå! Snällt att 14-åringen hjälper till! :)

Sallys hus sa...

Hallå så här på kvällen!
Läste att du också hade en massa cykel kunder igår!
Hade jag med. Man häpnas över hur hurtiga människor är!
Jag skulle behöva stänga butiken och hänga på.
Kicki vill åka till dig och äta ädelostpaj. Själv skulle jag behöva äta bara sallad och dricka vatten....ha ha....
Till nå´t annat. Jag skulle behöva 6 st likadana sådana knoppar i porslin som jag köpte av dig eller 3 till av dem jag köpte och 3 andra.
Kan inte du kolla ifall du har det??
I så fall swischar jag ut på söndag och inhandlar dem.
Det här bloggandet tar kål på mig. Ligger vaken på nätterna och målar och möblerar....suck
Godnatt! Kram Katarina

Solsjö - Under en vind sa...

Hej där!
Din sida har jag missat förut, verkligen fin och mysig! Länkar till dig så att jag hittar hit igen! Har du nätförsäljning från butiken?? Ha en bra kväll! Kram Sara

Min Skattkammare sa...

Hej Eva!
Ja, det är otroligt vad människor det finns som hittat hit ut! Det ger ju hopp om framtiden. Och det är ju ändå bara en "klick" av alla som finns därute som inte hittat hit än.
Man blir glad och tacksam att så många tar sig tid att åka.
Há det gott!

smultrongården sa...

Hej på er! En Cava grupp är ett tjejgäng som gillar spanska "champagnen" Cava, o träffas o provar olika märken. Så undra på att dom stannade så länge... Katarina - jag kommer inte riktigt ihåg vad du hade för krokar, 35:- svarta eller vita? Berätta så lägger jag undan! Du pysslar väl på nu kan jag tänka...
Någon nätshopping har vi tyvärr inte - men jag skickar till många som vet vad dom ska ha... Katarina ta m dig Kicki på sönd o njut i solskenet, för visst blir det väl sol... Eva

Sallys hus sa...

Hallå igen!
Det var vita från HouseDoctor tror jag, 35kr med en liten "plupp" av ngt mtrl på mitten.
Ska höra med Kicki om det passar.
Vi kanske kan komma och äta lunch så hon slutar tjata om din berömda paj....har du den på söndag???
Kram

LantlivsAnette sa...

Hej ! jaa du mina döttrar får också lite noja av gamla saker o sånt..jag var tvungen att göra mig av med äldsta dotterns vackra imperial säng i rokoko stil..för hon tyckte det var så läskigt att sova i den !jaa..jjaa..dom kanske börjar gilla gamla saker sen när dom blir äldre (man kan ju alltid hoppas...)
Vad spännande med den där nya iden som du har !!och man längtar ju till Jul nummren börjar komma av alla tidningar...Igår gjorde jag inga speciella fynd..köpte värmeljus (som alla andra på Ikea..)och en stor brun papplåda till alla mina sy projekt.
Jag är också så Formex sugen och då speciellt på House Doctors nya..har du varit i deras show room ? det nya på Östermalm..det är hur fint som helst där..Vi kan väl ses ute på mässan, kanske i House Doctors monter ? det vore kul..Kram Anette

LantlivsAnette sa...

Halloj igen ! Du..tanken har faktiskt slagit mig att det kan ha varit du som var där samtidigt..konstigt va..?
Jag hade inte karln med mig för han hade nog blivit tokig..hi..hii..utan det var jag o syrran...(och jag är ganska högljudd av mig då jag ser nåt vackert...)det var flera tjejer där då vi var där..såå kanske det var ni..vi var där på morronen också närmare bestämt på Fredag morron kl tio(hösten 2006 jag kollade i min bok...)vi höll också på att dö av allt vackert där inne,och vi köpte ganska mycket,mer än vi gjorde sen av dom på mässan...så jag tror att dom vinner på att vara i showroomet..var det ni? Kram Anette

Granne med Selma sa...

Ååååå, du fyller ett stort behov hos mig! Jag vill SÅ gärna öppna nåt eget och längtar och letar inspiration överallt på hur man skulle kunna ordna till det. Du har det så otroligt vacker, mysigt och jättefint! Får jag länka till dig? Jag bara måste komma hit ofta, ofta!

LantlivsAnette sa...

Japp..då hörs vi närmare mässan..så himla kul...
Vad flitiga ni får vara i sommar som målar om huset,du får visa oss sen..Kram anette

Anonym sa...

Wow, så himla myssigt och vackert! Vart i Närke ligger detta underbara paradis om man får vara nyfiken?
Ha det gott!
/Petra

Handplockat sa...

så fint

blir sugen på allt
ha en go helg