fredag 17 juni 2011


5-års jubileumskaka & fredagsöppet idag

Prick idag för 5 år sedan hade vi vår allra första dag på Smultrongården.
5 otroligt händelserika år. Men det är väl så - när barnen är nyfödda och några år sker den största förändringen i ens liv;)

Aldrig någonsin kunde jag tro att flytten till det nya huset för sju år sedan skulle innebära en sådan förändring för hela familjen.

Nu sitter jag ute i den nybyggda delen. Tiderna har gått framåt så bredbandet tuffar och går på vår tomt som är från urminnestider. I det helt nybyggda (som inte är klart...) köket stökar äldsta sonen på. Han lagar lunchpajer och bakar. Nu är han barn nr 3 som står helt och hållet för cafét. Det kunde vi nog aldrig ha trott när vi bodde i vårt mexitegelhus några kilometer bort.Att det överhuvudtaget gick att få till det gamla trasiga huset utan att riva och bygga upp igen, är helt makalöst. Men huset ville nog själv vakna ur sin låååånga dvala. Jag är så tacksam att jag fick vara med och väcka ett hus på så många hundra år.Den här bilden är tagen första sommaren i den gamla entrén. Tiderna förändras... även bara på 5 år.

Bilden ovn kan vara ett smakprov på en bild till kokboken. Det är ju inte bara en kokbok utan en bilderbok härifrån. Inte dåligt av en flera hundraårig gammal Smultrongård att få en hel bok om sig själv. Passar ju bra till jubilèet också.

Idag kommer Magdalena igen och vi ska ut på reportagefotning. Här i butiken har dom full pejl så dom klarar sig utomordentligt bra utan mig. När vi kommer tillbaka blir det mer fotningar härifrån.

Det enda vi firar med idag är att det är fredag och vi håller extra öppet. Plus fika 2 för 1 förstås.

Vi lovar att det blir 5-års firande ihop med nyinvigning senare. Men då skall det minsann kännas mer färdigt och trädgården vara något mer iordning;)

Ha en skön fredag och kom ihåg vårt sommarmingel i morgon.
Kraaam på er
Eva

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis på 5-årsdagen!
Kram tll Er!
Jessica