fredag 27 juli 2007

Auktionsfynd

Ett av sommarens auktionsfynd. Egentligen inte min stil att köpa en blommig kanna men jag tyckte att den var så vacker. Och tro´t eller ej - men jag förärades dessa underbara liljor av min lilla (förresten 9 mån bebis i magen= stora..!) vän. Liljor är en super favvo! Oerhört vackra och en underbar doft!Vårt nya brödskrin! Efter år av letande kom det bara till oss. Ett gammalt skrin från Flästa i Hälsingland. Det var på turen till den mest underbara antikaffär vi någonsin besökt! Funderar att måla det o skriva "bröd" med fin stil. Ska jag måla, eller??Ytterligare ett fynd. Förresten kan nog inte kallas "fynd" för det var inte nån speciellt billig affär. Men fynd såtillvida att dom passar så himla bra till vårt hus och det kändes riktigt skoj. Jag bara ääälskar dom! Här har stått två grindstolpar men dom tog vi bort så att man kan köra ut även här. Men nu till min stora fråga: behålla färgen eller måla?? Om vädergudarna är snälla målar vi vårt hus vitt nästa helg o jag undrar verkligen om det inte är snyggast att ha grindarna lika? Uj, vad det är svårt att bestämma! Snälla - hjälp mig!

14 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Ojj vad du har hittat fina saker..kannan är ju jättefin och brödskrinet det skulle vara fint med en gammeldags text på..och grindarna dom passar ju att bli vita då huset också ska bli det...jaa..jag vet det är svårt att besluta måla eller inte måla..ibland får grejerna vara ett tag innan man bestämmer sig.
Vilket vackert hus man såg där bakom era grindar..är ditt hus i ungefär sån stil eller ?
Ha det gott..idag ska jag på en liten sakletar runda..en antik loppis...Kram Anette

Anonym sa...

Hej!

Riktigtigt fina fynd du har kommit över!
Jag tycker att du skall skriva "bröd" men en fin gammal textning på det vackra skrinet.
Likaså tycker jag att ni skall måla grindarna vita. Finns det något mer klassiskt än vita snickrade grindar?
/M

Hem & Harmoni sa...

Åh, vilka fina grejor!
När ni målar om huset så tycker jag att ni ska måla grindarna likadant.. det matchar bättre och man ser att allt hör samman...
Lycka till!
Kram ~Marie~

smultrongården sa...

Hmmm, 3 svar o alla måla vita grindar... Jisses vad svårt det är. Det är nog bäst att måla huset först o sedan se hur det blir. När dom väl är målade så är dom... jag lutar åt vitt också. Anette, jag fotar Smultrongården i morron när ljuset ligger på. Huset du ser är våra 90-åriga grannars uthus. Det är så himla gulligt hos dom! Hittade du nåt på rundan??

signe sa...

Jättefin kanna och tjusigt med liljor i!..Superfint brödskrin!..tycker inte du ska måla det..är fint som det är..möjligen skriva "bröd" på!..Grinden till huset är ju helt underbar!..vilken färg är grinden nu?..ser inte riktigt! :) Kram

Anonym sa...

Hej där! Jag röstar nog också för vita grindar, men om ni målar huset först så lär det nog ge sig själv viklet som känns snyggast. Det blir ju lite lättare att se och tänka sig hur det skulle bli att se ut då. Kanske :-) Måste bara säga att jag äntligen har hunnit titta igenom reportaget i Drömhem och trädgård - underbart! Vad mer kan man säga...
Gällande brödskrinet förresten. Håller nog med de andra att det nog skulle vara fint att skriva Bröd i gammal stil på den. Väldigt fint skrin var det iaf.
Känner att det är dags att komma ut till dig och ta sig en kik nu, det var ju flera veckor sen sist!
Lycka till med husmålandet, håller tummarna för vädret :-)
Ha det så gott!
Kramar Camilla

smultrongården sa...

Ja, "anonyma Camilla" håller med om Sara - så jätte kul att se. Skulle tro att du har super mysigt också om du fotade runt! Signe, av nån anledning går inte bilderna den här gången att förstora - annars hade du sett färgen bättre. Den är typ grå, grön, beige. Han vi köpte dom av höll på att förgås när jag sa att vi skulle måla - det var då jag blev så himla skeptisk... Tack för era snälla råd! Kramar Eva

LantlivsAnette sa...

Japp..jag hittade en liiiten sak..ska visa det i morronn..kram..kram..

Lilla Ugglebo sa...

Heeej!
Ska ni måla huset?
Vá fint! Går det? Jag menar är det inte målat med fulu röd färg?
Då flagar ju färgen av om ett par år... Har ni den stora turen att det är målat med annan färg?
I så fall måla grindarna vita. Ska de sitta där vid infarten till butiken?
Vilket jätte fint brödskrin!
Jag tror det blir bra hur du än gör, och jag tror inte att du egentligen behöver goda råd, för jag tror du vet bäst själv!

Jag hade inte lika mycket kunder som vanligt idag. De kanske sparar sig tills i morgon. Synd att du har öppet själv annars kunde du ju ta cykeln och komma över. Hi,hi. cykeln menar jag för vinets skull.
Kram Katarina

Skrotmaja sa...

Men oj vilka fynd! Tummen upp till allihop : )Grindarna var oerhört vackra. Jag blir lite osäker, färgen var riktigt vacker...jag är svag för grönt : ) Grattis än en gång!

vildängel sa...

Vilka härliga saker man kan finna på auktion och loppis.

Signes vind sa...

Vilka svåra beslut.
1. Kannan är underbar - o så vacker med liljorna också. Grattis!
2. Brödskrinet var verkligen fint - är oftast emot att "förstöra gamla" saker, men i detta fall tror jag det skulle bli enormt läckert med texten Bröd uj,uj,uj vad svårt!
3. Grindarna skall nog vara vita- men som sagt måla huset först.

Jättebra bilder, din blogg blir bara finare o finare och börjar ge rättvisa till ditt underbara hem o butik! Kul!!!

Evelinas hus sa...

Hej,
Tack för din fina kommentar hos mig. Dig har jag varit på besök hos tidigare och kommer tillbaka.
Bokstäverna har jag beställt hos myfirstroom.se.

Chatarina sa...

Hej Eva!
Jag var hos dig i Torsdags. Med min familj. O vilket mysigt ställe du har. Kommer åter.
Brödskrinet tycker jag du ska texta bröd på. O grindarna måla dom vita, när huset blir vit.
Kram Chatarina