fredag 23 september 2016

 Japp vi är framme. 

Det tog 1 timme och 15 min att få ut bilen. Killen efter oss var så galen att han bara skrek. Fattar inte att systemet är så segt här? Men vad gör det, vi älskar det ändå;) Efter dryga fem tim i bil var mannen min som inte gillar att köra bil sugen på att räta på benen. Vi stannade i en liten större stad. Coolt med paraflaxen.

Vi är redan hemma nu, min bloggapp har strulat så nu i Sverige publicerades det.
Detta var alltså i tisdags.
Dom andra dagarna kommer också...Vi stannade även på en vägkrog. Dom hade ett snabbköp med våran favvo tabbouleh och alltså jag lovar, en av de godaste salladerna jag någonsin ätit. Linser med basilikakräm. Tomaterna smakade som tagna direkt från landet. Gudars vilken surprise! Allt från en trist vägkrok. Linser är verkligen en så underskattad föda. Så hade vi lite picknick där i bilen medans vi åkte. Kul, kul. 


Sen avslutade vi resan och väl framme vid målet blev det middag på den lokala restaurangen.
Mycket, mycket gott, som oftast i Frankrike. Klockan 22 hade vi fortfarande inget boende. Alla vi frågade sa att det inte fanns något hotel i staden. Vi visste ju inte vart vi ville stanna och sova så därför hade jag inte kollat upp boende. Jag säger jag för det är till i princip 100% alltid jag som fixar sånt. Vi googlade och klart fanns det folk som hyrde ut rum i sina hus. Tack gode Gud för Google Maps. Vi kom fram till ett kolsvart hus med stängda fönsterluckor. Adressen stämde så Lars knackade på. Man har ju sett lite för många filmer så vi fantiserade om "vad" som skulle öppna... haha. Det var en helt vanlig mycket vänlig man, vars hus var uppochnervänt. Han ursäktade sig och sa att han tog bara internetbokningar så han var inte beredd. Dock hjälpte han oss med ett hotellrum en mil bort. Och här är vi nu. Solen skiner från en klarblå himmel. Idag skall jag inviga springskorna. Älskar att springa och utforska nya ställen. 

Vi har ett möte här klockan 11. Det är därför vi tagit oss hela denna långa vägen. Ett möte som kom till efter vi bokat vår resa. Annars hade vi faktiskt bokat flyget hit. No doubt about kan man lugnt säga. 

Nu är vi redo att möta denna spännande dag. Som kanske slutar platt fall. Vad vet vi? Då hade vi i alla fall kul på vägen med god sallad.... 
Ha en underbar tisdag. 
Puss & kram från en annan del av världen.


4 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Languedoc! Vår absoluta favorit sedan många år. :D

Har bilat dit ner de senaste 4 somrarna o vägkrogarna i Frankrike är helt fantastiska.

Elisabeth

smultrongården sa...

Åh vad roligt att höra. Vilket är ert favoritställe? Första gången för oss men absolut direkt favorit.

Kan det vara du som varit här en gång för länge, länge sedan?
Allt gott!
Eva

Dubbelörn sa...

Vi har många favoriter. Vi är förtjusta i byarna utmed Orbdalen. Roquebrun är en av favoritbyarna.
Är man nere på kort besök då är Marseillan vid havet en fin liten pärla.
Vi har bilat ner till det här området de senaste 4 somrarna o vi hyr hus i nya byar varje gång. Men det bästa med området är att man kan vara vid havet o sedan ta bilen köra upp efter Orbfloden o du är uppe i bergen på en timme. Naturen är oerhört vacker, bergen, floder o sjöar ... Vi älskar detta!

Vet inte om du redan har koll men vi kan verkligen rekommendera Karin Kloo. Ta kontakt med henne, hon driver företaget Hus i Languedoc, finns även på FB. Hon är inte mäklare men hittar o förmedlar hus enl köparens önskemål. Hon är kanonbra o har koll på byarna, husen o priserna. Hon fixar dessutom allt som hör ihop med husköpet.

Dubbelörn sa...

Och jaaa, det var jag som hälsade på dig i butiken för lääänge sedan :D