tisdag 17 juli 2007
























Hej hopp!
En bild från en underbar blomsteraffär i Haga, Göteborg. Maken o jag besökte Göteborg under 2 dagar. Åh hjälp vad mycket ny inspiration vi fick! Så härliga påsar att sälja söta blommor i. Jag fotade en massa härliga bilder som jag nog kommer att ta visa nån gång...
Många undrar ju hur det är med tidningsreportaget så jag tänkte berätta den något lustiga storyn nu.

Förra sommaren kom en tjej o sa att hon frilansade o undrade om jag skulle vara intr av att hon gjorde ett reportage. Självklart jätte kul, tyckte jag! Hon gjorde mycket jobb åt Drömhem & Trädgård o det tyckte jag lät jätte bra eftersom jag älskar den tidningen själv.
Men fotningen skulle göras först året därpå - och då helst när vår stora jasmin slagit ut. Vi skulle höras vid närmare.

Månaderna gick o vips var det dax! Tisdagen den 5 juni skulle dom komma. Samma vecka som äldste sonen fyller år, och äldste dottern tar studenten... 2 kvällsgrupper med mat hade jag lyckats klämma in också... vojne vojne! Jag hade verkligen "arrat" och grejat inför fotningen. Temat var ju typ "sommarcafé på landet". Kollade med grannarna så att vi skulle få fota båda dom gotländska fåren och den andra grannens underbara dvärghöns. Vi grävde, krattade & slet. Lilla dotter Stina bakade så att svetten lackade... Dammade & vände upp & ner på hela butiken, ja, jag till och med målade lekstugan... (det kan ni se i mitt allra första inlägg). Kära familjen tyckte att jag nog överdrev det hela en aning. Ja, kära nån... ska man vara med i tidning så ska det ju vara kanon, eller hur!? Tisdag morgon infinner sig o två underbara människor dyker upp.

Entusiastiskt berättar jag att grannarna lånar ut sina dvärghönor och att vi gärna får fota dom gotländska söta små lammungarna. Hästarna i hagen skulle troligtvis också synas så det skulle ju bara vara bonus, fortsatte jag. Det är ju så mysigt när det syns djur på nån bild... Båda två står som stora frågetecken. Nja, sa Anna men det är ju kanske inte riktigt det vi ska fokusera på. Det bondromantiska är ju liksom inte PLAZA INTERIÖRS inriktning. Nej, det vi ju alla invigda att det är två ganska olika tidningar...

Shit pomfritt! Jag hade alltså inte fattat att Anna som berättat för mig att hon nu jobbade som redaktör på Plaza givetvis skulle ta reportaget där. Vi som slitit så med trädgården! Så mycket riktigt - inte en enda bild från det vi fixat. Men en nymålad lekstuga o en fixad trädgård fick vi i alla fall...

Stylisten Anna har varit till mig o visat bilderna. Ni anar inte hur snygga dom är! Jag kunde knappt tro att det var härifrån... Hon gjorde verkligen ett kanonjobb. För att inte tala om fotografen - kära nån vilken känsla han hade! Det var fantastiskt kul att få följa deras arbete. Dom var ju här i 8 timmar så man fick ju se lite... Troligtvis blir det i maj numret nästa år - gissa om det ska bli spännande!!!

Vi har blivit med bord - ja, tro det eller ej - men nu är år av letande slut. Jag tror knappt själv att det är sant. Har letat nytt köksbord i åratal och "plötsligt bara händer det"... Ett underbart bockbord kommer att ersätta vårt vitlaserade carpatibord från 1989. Tror ni att det känns skönt eller... Visar bild så fort vi hämtat det.

Oj, hoppas ni orkade läsa allt - men nu vet ni ju alla hur den här lilla tidningsgrejen blev till slut. Ha det så bra i sommar vädret! Kramar Eva

15 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, va du donade och fixade! Och tänk va olika man kan tänka!..jag förstår verkligen hur du tänkt! Va mysigt det hade varit med djuren på bild oxå! Det blev säkert jättefina bilder! Va synd att vi inte får se dom förrän nästa år!..ser fram emot det! :) Du får påminna oss så vi kan köpa tidningen då! :) Kram

Skatan sa...

Haga, jag blir smått nostalgisk. Hade en vän där en gång i tiden och åkte tåg som en dåre till G-borg... Ser fram emot att få se bilderna. jag instämmer med Signe, hoppas du kommer ihåg att påminna oss då!
ha en skön kväll!

LantlivsAnette sa...

Oj oj oj säger jag bara..så hade jag också gjort ..garanterat..pyntat och fejat som en galning, du får väl så här i efterhand tänka på att det blev himla mycket gjort i alla fall..men du måste ju ha varit helt slut i flera dagar efter det !
Åhh så spännande att få se ditt nya vackra bord..det är så kul att få se vad alla fyndar på auktioner och loppisar eller hur ?
ha det så gott, jag ska snart fika lite, min äldsta dotter ( redan 16 år...)har bakat en drömrulltårta ...inte illa...Kram Anette

Sallys hus sa...

Hallå där!
Kul att du hittat min lilla blogg.
Jag är inte lika bra fotograf som du men nu finns där bilder i alla fall.
Jag är ju inte förvånad över att du hann så mycket....
Du verkar vara outtrötlig och hinna med precis allt....
Tycker också det ska bli spännande att få se ert vackra hus från insidan. Så en påminnelse om majnumret är ju inte helt fel!
Kram Katarina

Signes Vind sa...

Så kul att höra hela historien. o så har man något att se fram emot till våren, som flera påpekat så får du påminna oss när tidningen är ute - jag köper inte så ofta Plaza men kommer garanterat köpa det nummer du är med i.
Bockbordet låter spännande - själv är jag på jakt efter ett mörkt bord gärna lite shabby - roligt att ha något att leta efter ;-)
Må så gott/kram Lotta

smultrongården sa...

Hej svejs på er!
Måste tala om att bilderna är inte inifrån vårt hus. Vet inte riktigt om jag är så sugen på att fota där. Men jag ändrar mig nog... Lotta, du hittar säkert nåt passande. Det finns ju massor av ställen nu på sommaren. Jag ska verkligen fota det vi hittat. Jisses, så mycket snyggt det är - jag är fortfarande helt lyrisk...

Maria sa...

Hej! Hit hittade jag...och det verkar ju vara en trevlig blogg. Roligt att läsa om ditt fixande inför tidningsreportaget, driver du ett café?

johanna sa...

O fy vad hemskt..har man lagt ner all energi ute o så fotar dom inte ens där..fick du inte panik..du måste berätta när det kommer ut..gud vad spännande.
Läste att du fått tag på två povdockor..nu blir jag riktigt avundsjuk=))Var dom gamla?Du måste visa bildrer sen..
kram

Min Skattkammare sa...

Hej Eva!
Nu har Katarina "lurat" på mig en blogg. Men va´kul! Inte så krångligt som hemsidan.
Mmmm....va´fint det dukade bordet är!Och jag vet ju hur gott det smakar! Det tycker kunderna också som kommer från dig. Det där kan du!
Kram Kicki

Skatan sa...

Oj så spännande det låter! Kan man förresten inte få se bilder på bordet? Blir så nyfiken eftersom jag är lite bordfixerad själv just nu... : )

Tingeltangel sa...

Vilken underbar historia. Det skall bli spännande att se reportaget i vår.

LantlivsAnette sa...

Go morron ! Ojj ni har mycket att stå i nu!! Besök och firande och jobb och allt!!Vad spännande att få se dina fynd sen, jag längtar..
Du..har du nån aning om vilken leverantör det kan vara till de fina korten/breven som jag visar på min sida idag? Man blir ju sugen på att ha dom själv i butiken, eller hur ? Dom kostade bara 99:-st...Kram Anette

Hem och Lycka sa...

Kul att läsa historien om plåtningen! Tycker synd om er som kämpat så i onödan dock även om det blev fint så känns det ju surt.. Men spännande att se bilderna sen, Plaza alltså, du får hojta nån gång nästa år då ;-)

Haga, ja, min favvisstadsdel här hemma i Götet alla gånger!

LantlivsAnette sa...

Du..levarantören heter Petit crapaud..har aldrig handlat där, dom är ej med på Formex..men man kan ju alltid maila dit..eller hur..Kram Anette

Eva Agnes sa...

Oj, ska vi vänta ända till maj 2008 för att se det hela.
Men väntar ,an på något gott kan man inte vänta för länge. Det var i vilket fall som helst en trevlig berättelse du har inne i dag.
Vet inte var ditt café ligger om jag skulle få lust för en tur???
Kramar Eva Agnes