söndag 11 december 2011

Tredje Advent


Idag är det dax för Adventsfika igen.
Mysigt!

Snart skall här bakas jätte goda (enligt min mat coach) hårdbröd.
Jag återkommer med bild och recept.

Min snälle lille (hm, längre än mig!!!) Fabian gjorde en egen krukost. Den blev URGOD! Hur snabbt och enkelt som helst.

Vi använde creme fraiche istället för kesella.
(för att vi gillar att vara lite feta av oss;))

6 personer:
2.5 dl kesella 10%
1.5 dl riven västerbottenost
2 tsk hel kummin
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 msk cognac

Så här gör du:

1. Blanda kesella och västerbottenost.

2. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna och stöt dem grovt i mortel.

3. Smaksätt färskosten med kryddor och cognac.

Nu fortsätter vi i vårt pysslande.

I morgon skall ni få se vad som komma skall i Molly väg i veckan.

Skoj, skoj!

Kram på er,

Eva


2 kommentarer:

ღ Anni ღ sa...

Creme fraiche och Västerbottenost - låter ju hur gott som helst!!
Blir en perfekt "gå-bort-present" istället för choklad ask och blomma nu i jul :))
Tack för receptet och ha en fortsatt mysig 3:e advent.
Kram Anneli

Villa Björkenäs Backen sa...

Hej !

Låter så gott !
Borde testa :)
Ha en fin kväll !

Kram