fredag 14 oktober 2011

Snart kommer vi "BACK TO BASIC";))


Det är jag rätt säker på.

Snart blir det som just nu är mycket omodernt - på ropet och modernt igen.

Världen är just rätt vrickad. Jag kan inte säga att jag själv som lever här och nu kommer att få vara med om det men det säkerligen kommer det att komma förändringar långt ifrån det vi idag har.

Läser på NA:s första sida:
Bästa åldern - trots stress och många krav.

Man har gått ut med mängder av frågor till landets tonåringar och kommit fram till att länets unga faktiskt mår rätt bra. Trots att dom känner sig stressade och oroliga ibland. Dom säger att deras bästa tid är nu, låter ju mycket trevligt. Personligen skulle jag inte vilja vara 18 utan jag säger nog också att "min bästa tid är nu", haha!


Jag är rätt intresserad av ungdomar och deras tankar. Har ju fyra stycken omkring mig dagligen. Världen har förändrats åtskilligt sedan jag själv var ung. Oerhört mycket har gått framåt och blivit bättre men just prestationsångest och strävan att framhäva sig själv och "bli nåt" tycker jag har gått tillbaka. Det är alldeles för många krav nu, inte bara på dom unga, på oss alla.

Det här är nåt som riktigt engagerar mig. Jag har alltid propagerat för att våra barn skall vara sig själva, göra det dom själva vill. Inte titta på alla andra, försöka följa sitt hjärta och sin magkänsla och hålla fast vid det.

Göra saker som känns "på riktigt" så man själv mår bra.

Jag gillar SÅ mycket när man gör såna här undersökningar med ungdomar eftersom alla långtifrån mår bra. Och då måste man ta itu med det.

Efter bussen som varit här idag sken solen så fantastiskt så jag gick ut och satt mig och läste Weekend, DI:s helgtidning. Där är ett reportage som hänger ihop med NA:s undersökning.

Bloggerskan Kissie berättar där hur hon fallit i fällan att allt skulle vara

PERFEKT.

Jag tycker att det är SÅ FRUKTANSVÄRT VIDRIGT ÄCKLIGT LÄSKIGT!!!!

Perfekt - vad är perfekt??

En kamrat till mig sa en gång:

-"Eva, vänta ska du se om några år har du också ett perfekt liv"!!!!???

Ok?? VEM har sagt att jag vill ha ett perfekt liv? Absolut inte jag själv i alla fall!!

Hon syftade på att hemmet var rätt rörigt och det var inte så konstigt. Med stor inredningsbutik i stan i Örebro och grejer som släpades fram och tillbaka till kunder var det inte så konstigt. Lev. som kom - tyger jag importerade från Spanien osv osv.

Självklart - vi är rätt trötta i familjen på att butiksgrejer embarkerar vårt hem allt som oftast. Men med det inte sagt att vi eftersträvar nåt PERFEKT. Jag ogillar ordet! För mig är det viktigast att KÄNNA. Känslan har alltid varit nummer ett för mig. Att förmedla en känsla där barnen är lyckliga och glada har varit så mycket viktigare för mig än att mitt liv skall se PERFEKT ut.

Vi kan ha haft höstmarknad (till exempel) och gjort soppa och paj i vårt hus och det har sett ut som ett slagfält. Ändå har vi kunnat ha gäster hemma på kvällen och vi har hjälpts åt och haft jätte trevligt. Skulle jag vänta tills det blev perfekt vet man inte när vi skulle kunna setts.

Nu går en riktigt, riktigt läskig trend där man hela tiden eftersträvar det PERFEKTA. Illa och läskigt enligt mig, mycket läskigt till och med.

Allt har blivit så bra i våra liv att nu är det bara perfekt som gäller. Nu har vi tröttnat på att sträva mot jämställdhet etc. nu är det perfektionism på allt runtomkring oss som är viktigast.

Potatisförsäljningen har gått ner - vad gör jordbruksverket då - man tvättar och förpackar potatisen åt oss. Bakpotatisar kliniskt rena i ungsfolie - bara att köra in i ugnen. Det finns barn som inte vet att potatisar är jordiga från början. Att dom växer i jord. Sjukt!!!
Jag väljer ALDRIG grönsaker och frukt som ser kliniska ut.Härligt jordiga potatisar - alla olika - ingen perfekt:) MUMS!!

Vi vill även att vi själva skall vara perfekta. Denna stackars lilla människan Kissie har gått från storlek 38 till 32!!! Det är ju liksom helt omänskligt. Nu börjar hon ångra sina stora silikonläppar och låtsasliv. Vill vara mer "riktig".

HUR MÅNGA UNGA TJEJER HAR GJORT SOM HON??!!!
Det vågar vi nog inte ens tänka på.
Aldrig har det fyllts ut och tryckts upp så mycket i våra kroppar som nu. HUR KAN VI GÅ MED PÅ ATT LURAS SÅ?? Varför stannar man inte upp, tänker till "gör patron ur" och går sin egen väg?

OM det nu är som det står i DI att denne Kissie är trött på sitt låtsasliv kan man ju hålla alla tummar i hela världen och hoppas att hon får en massa tonårsflickor som föddes söta och gulliga att ge upp deras illusion om det perfekta utseendet att ställa sig på knä och börja sätta potatis, se den gro, rensa ogräs och bli lortig, skörda potatisen och bli lyrisk när dom avnjuter sin egen odlade mat;)

Här där jag bor, på min lilla Smultrongård är det så långt ifrån perfekt man kan komma. Ordningen har blivit bättre och det är inte samma kaos som när vi började för fem år sen. Men perfekt det kommer det aldrig att bli.

I somras kom en tjej hit, hon sa att hennes syster var trädgårdsarkitekt och kunde komma hit och fixa iordning trädgården så den blev perfekt. PERFEKT igen.
Nej tack, sa jag. Trädgården ska vara så här. Vi gillar det. Smultrongården är inte perfekt. Jag är inte perfekt. Jag hoppas mina barn inte heller eftersträvar att vara perfekta.

Jag har ingen aning om hur lång min tid här på jorden är. Vad jag vet är att jag har ett eget ansvar att se till att KÄNNA MIG LYCKLIG den tid jag har. Och förmedla samma sak till mina barn. Inte leta allt perfekt när jag istället kan LEVA!

Hu så långt det blev.
Men ni som tröttnat har troligtvis redan slutat läsa;)

Det PERFEKTA gör mig galen och världen är på väg att bli galen och jag vill verkligen inte det, därför måste jag bara få skriva av mig. Har man en blogg så har man;)) Önskar att vi vore många som ville dra i en handbroms eller nåt liknande.

Hörrni, ha nu en fantastiskt skön fredagkväll!
Och ni som inte tröttnade fullständigt på att läsa, tack för att ni fortsatte.

Nu fortsätter jag mitt operfekta liv här hemma i räkmackanstecken. Själv blir det då avocado i utbyte mot räkorna, men det är väl ungefär detsamma;))

Kramar på er!!
Eva

4 kommentarer:

AnnaSC sa...

Ja det är en skrämmande trend! Gäller det att sådana barn som sitter i rullstol o som i vissa ögon inte är perfekta inte har något berättigande??? Usch!

Smultrongården är kanske inte perfekt, men det är paradiset! Det är så fint så gör inte för stora ändringar då är det ju inte Smultrongården längre! (såklart får ni göra om, men du fattar nog vad jag menar).

<3

The Queen of fucking Everything sa...

Tack. Oj vad skönt det var att läsa det här!

LantlivsAnette sa...

Toppen Eva !! Precis så här är det..kunde inte ha sagt det bättre, himmel vad du är duktig på att uttrycka dig o skriva..du borde bli politiker ta mej tusan..
Kraaam Anette

Anonym sa...

Man ska nog inte skriva om sina kunder i blogginlägg på ett negativ sätt. Nu är nog vi nog inte så sugna på att komma tillbaka!!! Sånt bör man nog tänka på!!!