tisdag 4 september 2012

Dilemma.....
 
 
 
Har stora funderingar som jag faktiskt kan ta hjälp av folk mer erfarenhet och kanske därmed få klarhet!?
 
Så här är det:
Varje är det Bok och Biblioteksmässa i Göteborg.
 
Min granne som är vän med Per Morberg och en massa andra kockar frågade om jag skulle åka.
-Absolut inte svarade jag, när han berättade att det var precis när mina höstdagar var.
 
Att gå på B&B är tydligen en happening.
Trevligt som bara den.
Plus att det är väl lite speciellt om man själv skrivit en bok som visas där.
 
För mig är det ett självklart val att vara hemma när vi har höstdagarna.
 
Hur som helst har folk runtomkring mig sagt att DEN BARA MÅSTE DU ÅKA PÅ.
 
Jaha, sagt och gjort. Vi skjuter på höstdagarna en vecka.
 
Sen kom en av mitt förlags säljare och sa att man kan bjuda på nåt av bakverken vi har i boken i montern. Då blir det liv och rörelse där.
Super kul idé tyckte jag!
 
Nu får det tyvärr inte plats att göra det.
Däremot kan vi hyra en minimini monter på samma plan som teaterköket (tror det heter så) är. Risken är att montern är beläget på ett dåligt ställe.
Det tar mig tre dagar att vara där och ifrån butiken.
 
Är det någon av er mina läsare som besökt B&B???
Hur tycker ni jag skall göra??
 
Skall jag åka och titta i år och se hur det ser ut och kanske vänta med att ställa ut och göra en grej av det, med nästa bok. (Ja, nästa bok som inte alls finns som ett litet embryo än, hehe....)
 
Eller skall jag åka dit på vinst och förlust.
Ta jätte många jobbdagar och det kanske inte just något tillbaka?
 
 
Åh, vilket dilemma. Ursvårt! Plus att dom i dagsläget har en enda monter kvar....
 
Har ni någon åsikt - ventilera den MER ÄN GÄRNA:)
Tack tack!
Eva
Bloggar högt uppe skyn - har försökt lägga in en bild men det tar sån grym tid så jag lägger ner.... bilder kommer när vi är nere på jorden igen;)


5 kommentarer:

Carin sa...

Jag har inte varit på mässan någongång men har hört att det skall vara en höjdare.Helt övertygad om att du med din talang kan "få till" en monter på ett mycket iögonfallande och bra sätt även om du inte har några bakverk där. Kör hårt,boken är underbar! och lycka till Eva!

AnnaSC sa...

har varit där som både besökare och utställare... njae min pappa och det förlag han har ihop med per Åhlin har ställt ut men ag hjälpte till i deras monter. OCH kan bara säga ÅK!!!! Det är skitkul och det ger massor!

Pia sa...

Hej
Vad har du att förlora, förutom dina jobbdagar?
Du är ju i ropet nu ...

Pia

smultrongården sa...

Tack schyssta ni som svarar! Verkar som ni är eniga om svaret.... det lutar nog åt att åka! Kram E

Anonym sa...

Jag ger dig gärna tips vad jag tror skulle fungera. Jag har varit på ett antal bokmässor i Göteborg och det är riktigt synd att du fick vid teater cafèt för det är lätt att gå förbi de sista montrarna innan man går in och fikar och sedan går man sällan tillbaka utan hoppar över de montrar som man passerade. Allra bästa är att vara på motsats sida teater cafèet eller i bland de första gångarna för de böckerna kommer man ofta ihåg. Det är synd att du får bland de sämsta platserna om jag "ser" tillbaka rätt och det var ett antal år sedan jag var sist på biblioteks mässan i Göteborg. Jag har eran bok och tycker mycket om den. Att bjuda på kaka är ett bra sätt men jag tror allra mest på att göra ett Bokmäss-pris på boken för det är så man handlar böcker på där. Jag tror mer på att göra "gamla mor-mor" monter med en eller två stora foto bilder från era bok. Jag älskar er lila färg på boken. Jag skulle i stället för kaka göra en " härlig kläd-monter" för ni har massor av fina kläder på bild i boken. Kanske samla ihop gamla nostalgi tyger eller den stil som ni redan har. Jag älskar eran "hatt utställning" som är i boken och jag fullkomligt älskar hatten som är på sidan 118, var har ni köpt den? Absolut en av de snyggaste hattarna jag sett.

Jag tror på att inte göra montern för "tjejig" för idag är det massor av killar som gillar att laga mat. Så kläder för män också ifall du tycker att kläd temat var intressant.

Jag är övertygad om att massor av män som skulle använda era recept om de visste att det är liknande recept som de växt upp med som mor eller far föräldrar gjorde.

Allra snyggaste bilden är sommar i glas, det var en bild som fångade mitt intresse direkt och jag tittade på receptet.

Idag är det massor av kvinnor som jag som är tokigt förtjusta i tant kak fat med fot på. De går snabbt på Loppisar och auktioner. Varför inte ta med sådana fat att lägga kakor på som inspiration.

Jag tror mer på att ha sommar tema än höst för många av oss är besvikna att det inte blev någon sommar i år. Jag köper aldrig höst färger i min inredning utan att är sommar eller vår färger. Turkost som jag ser att du har en hel del har av många blivit en stor favorit färg, kanske har färgen turkos på ett eller annat sätt.

En färg eller tapet bakgrund kanske vore bra för att få fram era fina färger.

Mest tror jag på att ha rabatt på bok-köpet, man vill köpa så många böcker som går under Bokmässan och då blir det rabatterade böcker man köper annars tänker man att den boken kan jag köpa på Bokhandeln och så kanske det inte blir av.

Boken är ett jätte bra födelsedags present tips till både ung som gammal. Damm sugare på kakfat med fot är en riktig goding till bild och kanske ha framme.

Kanske kan du tjata dig till en monter på en annan plats än teater kafèet.

Jag vet inte om något av mina tips är intressanta men kanske...

Ha det gott och er bok " är annorlunda" samtidigt som klassiska recept, det ska ni ta till vara.

anette carlsson