måndag 10 september 2012

Härliga blommor att gilla :-)

Det finns vissa saker man går igång på mer än andra. Blommor är en sån sak för mig. Jag gillar att blommor kan skapa sån mjukhet och att dom kan få en miljö att kännas levande. 
Sen kan man ju bli kraftfullt irriterad när man tycker man fixat i ordning trevligt och fint och så upptäcker man en vecka senare att blommorna är döda trots idogt ompysslande. 

Det är ju få blommor som är underhållsfria (ja, det är väl dom av plast då ;-) men det finns ändå de som är ganska snälla mot sin ägare. De talar om när de är törstiga men kan ändå snällt vänta med en slurk vatten till man kommer hem från jobbet. Det gillar jag!


Här har ni två av min favoriter. Murgrönan är väldigt snäll och trevlig att ha att göra med och växer frikostigt med rätt behandling.
Länge körde jag bara vattning och ev någon liten dusch med vattensprutan då och då men till slut resulterade det ändå i att den fick spinn eftersom vi har väldigt torr inomhusluft.

Nu har jag dock lärt mig bättre. Kanske inte något som passar alla, men för mig passar det väldigt bra och dessutom genererar det en riktigt frodig murgrönebåge :-)
Tipset nu då. Jo, när den blir törstig, ställ in den i duschen, spola lite vatten direkt i krukan och sen ordentligt över hela växten. Sen låter du den stå kvar en dag eller två så att alla som duschar får duschsällskap ;-) Det här kan jag nästan lova er kommer ge er en välmående växt!

Plättar i luften är ännu lättare. Ge den vatten när den ser ut att krisa lite och så kommer den le åt dig om någon timme. Tacksamt vill jag lova! 

Vill man få en riktigt frodig planta planterar man ut den på sommaren och låter den stå lite i skuggan så kommer den växa som ogräs! Vid sommarens slut flyttar man in den igen och njuter av den inomhus till nästa sommar då den kanske snällt ber om att få komma ut igen :-)


Den här lilla "plätten" är planterad i en pressglasskål på fot. Och fastän jag vet att det egentligen är för lite jord för den för att må bra så visar den sig ändå från en sådan fin sida. Ni förstår att jag gillar den!

Vore intressant att höra om era favoritväxter och tips! Jag kanske kan få nya inneboende här hemma ;-)

Ha en fortsatt mysig måndagkväll, vi hörs snart igen!

Kram kram
Camilla

1 kommentar:

Jessica Mitt Pyssel sa...

Älskar också plätt växten.
Dock så har jag fått gett mig med en tår i ögat, eftersom min katter käkar upp den:(