söndag 9 september 2012

Höst - hiss eller diss?

Tillhör ni dom som tycker att hösten är helt underbar, eller tillhör ni dom som bara önskar att den var över innan den ens börjat?

Jag tillhör helt klart grupp nummer ett! Jag fullkomligen älskar hösten och dess klara luft, vackra färger och tillåtande attityd. Ja, det regnar, ja, det blåser, ja, det är kallt, men det är ok för mig. Värre är det då när det varit en dålig sommar för då går jag hela tiden och förväntar mig att det ska vara jättefint väder och så vaknar man upp till ännu en dag med regn.... 
På hösten däremot så förväntar jag mig i princip ingenting och blir därför jätteglad om solen strålar från en klarblå himmel så jag kan gå ut i den härliga luften och sparka höstlöv. Vaknar jag och regnet fullkomligen öser ner, ja, då känns det sådär himla ok att sätta sig med en kopp te i soffan och läsa en bok. Det är helt enkelt svårt att bli missnöjd :-)
Än så länge kan vi väl säga att det varit lite av båda delar så jag har bland annat hunnit med detta :-)


En annan grej som är toppen med hösten är svenska äpplen. Men exakt hur gott är det inte??! Och jag kan säga att jag med lätthet väljer dom små matta svenska äpplena framför deras välpolerade stora kollegor från utlandet. Dessutom är jag helt övertygad om att min kropp bockar och tackar mig varje gång jag skjutsar ner en omgång nyttiga antioxidanter. 
Tur som jag har kom grannen över med lite fina äpplen till mig som nu ligger och väntar på att ätas på ena eller andra sättet. Kan ev bli en mumsig äppelpaj till kvällens besök :-)


Dela gärna med er av era tankar kring hösten, har ni några bra tips på hur man får hösten ännu mysigare och härligare? Eller vill ni bara skriva och tala om att ni tycker hösten är usch och fy, ja men gör det! Det är helt ok, för hösten är tillåtande :-)

Ha en fortsatt trevlig söndag och unna dig något som just du behöver för att må bra.

Kramar från
gästbloggaren
Camilla

Inga kommentarer: