fredag 17 maj 2013

Receptet på Adams Goda Smörgås





Det var ju till och med flera stycken som önskade recept på den goda mackan jag blev serverad tidigare i veckan. Kocken själv tyckte det var lite konstigt eftersom det inte var nåt märkvärdigt. 
Men är det inte så - man tycker själv inte att det är nåt särskilt det man gör själv. Men man tycker det andra gör är väääldigt gott och bra. 
Tänk vad konstiga vi är vi människor. 

Alla kan fixa det. Och ja visst, precis så är det, men om ingen skrev ner det skulle det inte finnas alla recept som vi faktiskt inspireras av;)
Så trots att han tyckte att det inte var nån macka att skriva nåt om bad jag på mina bara knän - han skrev ner det och det är det första receptet från den unge kocken som han sparat i en mapp: 

Adams recept 

Hmm, långsökt eller hur;)
Det är det första, men helt säkert inte det sista.
Den här mackan snodde han ihop på 5 min från ett faktiskt i princip tomt kylskåp. 
Han skrev det inte i receptet men faktum var att han körde in en kvarbliven köttfärsbiff under sin ost också.... ja, är det kylskåpsrensning så är det.


Här är den lurige kocken.
Han säger att han ser ut som en ekorre full med mat i kinderna så jag gjorde bilden svart/vit så ser det ut som om han har bara lite mat därinne.....
Han är så långt ifrån linsluns man kan komma den här unge mannen. 
Hoppas han inte blir för sur nu. 
Det är ju alltid skojigare med en bild på tillverkaren, eller hur. 
(sallad han gjorde till mig förra lördagen på Lilla Örebro - mycket god!)


Kylskåpsrensningsmacka (2 st)

2 skivor valfritt bröd (gärna något saftigt lantbröd)
1 Paprika av den färg som finnns hemma
6 cocktailtomater
Boursinost
Brieost
Örtsalt
Svartpeppar
Olivolja
½ Rödlök

Skiva paprikan tunt och varva den med valfri mängd boursinost (ca 20g är lagom) och halverade cocktailtomater. Lägg en tjock skiva brieost på toppen och kör på lite örtsalt och skicka in i ugnen på 180 grader ca 10 minuter (tills brien fått lite färg). Toppa sedan med finhackad rödlök, olivolja och svartpeppar. Den här kombinationen funkade jätte bra, men självklart kan man använda sig av vilka grönsaker och ostar som helst. Det viktiga är att man tar tillvara på sånt som annars hade legat och blivit gammalt i kylen!

Inga kommentarer: