onsdag 3 maj 2017

Tallbarrsvatten


Att läka sig själv

Tror du på det? Det kan väl inte ha undgått någon att jag gör det. 
I 20-års åldern gick jag på mängder av kurser och föredrag och läste en massa. 
Sent 80-tal omskolade sig min mor till homeatriker och hade praktik i hemmet. Vi var alla rätt inne på den alternativa linjen som ni förstår. Både mamma och pappa har masserat och behandlat med laser och allt vad det nu är. Just nu har pappa örtkurs på Pro. 80 bast är han och ger ut en massa råd om självläkning. Still going strong med andra ord;) 

Dock har jag aldrig försökt omvända någon. Har jag suttit på en middag och någon frågar varför jag är vegetarian tex har jag svarat att jag är allergisk. Vilket är en lögn, har aldrig varit i närheten av allergier. Det är en liten vit nödlögn. OM jag skulle säga att det är för hälsan och djuren skulle mitt val av mat genomsyra den kvällen. Inte roligt någonstans. Då får man sitta och försvara sig. Ja det är sant, då blir jag ifrågasatt och måste komma med bevis varför veggiemat skulle vara bättre. Så har det varit genom alla mina vegetariska år sen 1982. Och nej, folk verkar inte bli mer upplysta trots att det nu gått 35 år. Mycket udda. 

Vad som är ännu mer udda är att när man kommer med hälsotips då kan vissa bli hur skraja som helst och tro att man är en häxa och aldrig skulle dom göra nåt eget för att bli friska. 
Hur tänker man då?? Naturen är ju vårt allra bästa läkemedel. Många mediciner är till och med uppbyggda av örter tillsammans med kemiska substanser. 

Jag bara måste berätta för er vad våran kompis Anders sa i helgen. I ALLA år så länge han kunde minnas har han vid denna tidpunkt på året typ kliat sönder sina ögon. Det har kliat så mycket att han skulle vilja ta ut ögonen och skrubba med en rotborste. Låter vidrigt, men ni som har allergier vet förmodligen vad han menar. Sedan några år tillbaka gör frun tallbarrsvatten som även hon dricker som också varit allergisk sedan barn. Dom kan kännas sig småsnuviga vid ett par tillfällen men aldrig några andra problem överhuvudtaget. KAN NI FATTA!??? ALLA BESVÄR ÄR BORTA. 

Man plockar en kvist tallbarr, helst inte vid vägen och lägger i vatten. Sen kan det stå en kanna så man dricker det 2-3 ggr per dag. Redan efter ett litet tag ser man att vattnet blir lite oljigt. Barren avger alltså tallbarrsolja rätt snabbt. 

OM nu detta är så bra varför hör man inte talas mer om det? Troligtvis för att gemene man är så skeptisk och att det finns lite för mycket pengar i läkevården idag. Sen skall givetvis sägas att det precis som vanlig medicin, kanske inte hjälper alla. Men väldigt många.

Sååå värt att prova om du har allergi. 

Bilden har jag lånat från internet. Om du inte är allergisk själv, sprid till någon som är, att redan samma säsong se resultat och slippa mediciner är väl toppen! Mediciner som man ofta blir trött av också. Tallbarrsvattnet blir man piggelinus och frisk av. Win-win alltså;)

Samma fina sol här idag. Från 17 grader på dagen till 0 på natten. Snacka om skillnad....
Jag pysslar med förberedelser inför morgondagens gäng som kommer hit. Så kul, så kul. 

Ha en riktigt bra dag du också!!


4 kommentarer:

Annika sa...

Kul att läsa det här. Vi har själva gott till homeopat och akupunktur sen barnen var små. Försöker få till det där med kosten men det tycker jag är såååå svårt. Det var det där med en vegetarisk kokbok Eva...
Kram
Annika

Annika sa...

Gått... Ibland går det fort. Hihi

smultrongården sa...

Och att komma hit och laga lite mat kanske;)) Jag är ju sååå rackarns sugen på en lö-sö veggiematkurs. Hoppas få till det!! kram tbx:)

Annika sa...

Jaaaaaaa! Jag kommer snabbare än snabbast!