torsdag 26 september 2013


TACK
Allra gulligaste goaste snälla ni.
Ni kan inte ana hur glad jag blir när ni hjälper till:)

Och heeelt fantastiskt härligt när ni skriver en motivering också. Helt galet roligt kul känns det!!!!

Jag sitter faktiskt och blir tårögd när jag läser allt snällt ni skriver.
Faktum är att jag ibland får OERHÖRT SNÄLLA MEJL. Så snälla att det faktiskt är svårt att ta till sig.  Sen vi öppnade Smultris skriver många hur bra dom trivs här etc.... så kul så det är liksom inte sant.

Men sen, efter första boken, då damp det ned extremt många mejl, sms och telefonsamtal. Jag har lite svårt att ta till mig dom eftersom jag har nån liten jantegubbe som sitter på min axel. Typ: -du skall inte tro att du är nåt, gör du det, då kan det gå illa!!! Jag blir så glad när jag får positiv respons så det kan ni aldrig tro. Men det konstiga är att jag tror inte den är till mig. Som med boken till exempel. -Ja men vaddå, det var väl inget. Det klarar väl alla av. Och det är precis så jag tänker heeela tiden. Alla kan öppna en Smultrongård och alla kan göra böcker. Och så är det ju förstås, men det är klart att det krävs tiomiljarderston av vilja att göra ett 1700-talshus till en modern butik. Och lika mycket vilja att få en tilltänkt boktanke att landa med en bok i sin hand. Och det är väl nåt jag kan säga att jag har. Vilja och uthållighet. Utan dom ingredienserna skulle det aldrig gå.

Men som sagt, jag blir alltid lika förvånad när ni berömmer oss/mig. Det är kanske därför jag har lite svårt att ta till mig det och verkar säkert lite knäpp och svarslös när jag skall svara er....

En mycket nära vän till mig som dessutom är i bokbranschen sa till mig med första boken: -Se nu till att spara det folk skriver till dig så publicerar du lite i boken. Jag tyckte det var för pinsamt så det blev inte så. Förra veckan när boken var korrad och nästan, nästan klar sa jag det till förlaget, -Vi kanske skulle ha några citat från besökare med? -Jaaa, vilken bra idé!!! Men Eva varför kommer du med det så sent!??? Nu går det ju inte:( Knäppjag gjorde det säkerligen för att jag tycker det blir föööör pinsamt.

Ja så är det, lite synd kan jag tycka - men å andra sidan - jag vågar ju inte ha med det själv - jag har ju liksom själv gjort det valet. Rädd för att: slår man sig på bröstet kan det få följder! Haha, tänk så man jag, är.... Nu vet jag att det är för att jag inte slår mig på bröstet etc som jag hela tiden strävar framåt. Och det vill jag ju för jag tycker det är kul, så det är väl bra det;)

Men jag kan berätta en liten hemlis....: Jag är livrädd när den nya boken skall komma!!!! Så jäkla rädd att från och med nu fram till utgivning kommer jag att få lätta magvridningar när jag tänker på det. Tänk om den är helkass!!???? Jag är så skraj för det att jag faktiskt nästan ångrar varför jag gav mig in på det här igen. Åh, ibland kan jag bli mycket, mycket trött på mig själv!!!! Blä, varför bara inte ha en affär!!!! Från och med nu skall jag förtränga utgivning, så kommer det som en överraskning när dagen är inne. Och då är det ju liksom lite sent att göra nåt..... jaja, nu skall jag dra på mig skorna - rensa hjärnan i den fina morgonsolen innan vi öppnar här idag igen. Allt gott till er och tusen tack för hjälpen igen.

Som ni förstår så vinner Bärtårtan. 

Så många som röstade på den. Själv tycker jag väldigt mycket om båda. 
Jag kommer att göra en tavla av anemonerna att sätta på väggen i Vence. 
Bara älskar den bilden!!!
Egentligen älskar jag dom flesta av Lina Fotografsbilder

Anna-Karin Bergstedt 

hade röstat på tårtan och du vinner den nya boken när den kommer ut.
GRATTIS! Hör av dig till oss:)

Lena Danielsson Jag tycker att strecket till bokstaven t ska sitta på stapeln. Det ser konstigt ut annars. För övrigt är det ett mycket vackert omslag Smultrongårdens anm: vi tycker också att det är synd att strecket inte kommer på. Men tyvärr fanns inget sådant typsnitt. Vår formgivare har letat överallt, men ville vi ha detta typsnitt fick vi hålla tillgodo med de knasiga t:na. Och ja, vi har väl vant oss ;)


Linda Fritzh Detta är såklart Smultris omslag 

Gisela Germer Kan inte vara bra för vikten 

Christina Frisberg Detta är ju jättefint, det drar ögonen till boken direkt den försvinner inte i mängden precis!!! det ser jättegott ut !! helt klart outstanding!!   gillat o delat såklart!!

Barbro Fritzh Gillat o delat. Hoppas att den nya boken är till lika stor glädje som den första.da

Anne Hedström Gillat & delat.Så smarrig tårta,klart det skall vara på omslaget,hör ju Smultrongården till.

Caritha Jolstrand Gillat och delat! Ser verkligen läckert ut. Vem kan motstå en sådan bok?!

Susanne Prihm Fd Söderek Båda omslagen är verkligen fina men detta passar bäst till er image tycker jag  
Ser fram emot boken, lycka till!

Lena Liedström Tårta! Inbjudande bild! Vill öppna boken nu🎂🎂🎂Här kommentarer kring anemonerna:

Malin Andersson Den andra är nästan självklar MEN väldigt lik många andra och då kanske den dränks bland dem. 
Denna är något eget, lite ovanligt, något som sticker ut på ett mjukt sätt och blir intressant. Hade varit intressant med ett rött smultron någonstans på bilden lite på kanten i periferin fast ändå med...

Josefin Lindberg Underbar bild! Skiljer sig från den andra också eftersom den har ett bakverk på framsidan. Denna följer ju temat med lila i alla fall 

Viveka Lindh Palmebjörk Kan man bli förälskad i en bild?...då blev jag just det 
Så vackert, så stilfullt och ljuvligt- Den lovar något unikt om man öppnar den. Och det är precis vad din förra bok är. Inte bara en receptbok, utan en okomplicerad resa om kärlek till mat, bak, upplevelser, inspiration och inredning. En sådan ställer man aldrig undan. Den står alltid framme på kökshyllan för att locka till matglädje för både både mig och mina gäster. Och så fin att båda mina döttrar önskade sig den i present. Så himmel vad jag längtar tills den nya ligger i min hand....

Kommentar från bloggen: När jag ser omslaget med Tårtan, så ser jag dig Eva stå där i vit stickad tröja utanför Smultrongårdens dörr, det snöar lite lätt.. och du står där och välkomnar oss alla, och du har det vackra tårtfatet med den ljuvligaste tårtan på, mellan dina händer.. och snön lägger sig som ett litet vitt frostat täcke på tårtan..
Det är vad jag "ser" när jag ser det vackra omslaget med Tårtan.
Det är välkomnande! Det är Smultrongården! Det är Du!
Och bilden symboliserar *Vinter*, som om jag har förstått det rätt, tar vid där din första bok om *Livet och smakerna på Smultrongården*, slutade.
Ja vi är måååånga som längtar och ser framemot att få läsa din nya bok!!! Och en av dom alla är jag. 
Stor Kram!! från Nina C. i Örebro

2 kommentarer:

Viveka i Bläckhornet sa...

Men åhhhh finaste Eva!
Så rörd jag blev att min kommentar fanns med <3 Och du behöver inte oroa dig...din bok blir succé precis som din förra. Och precis som smultris, som är en lugnande oas att besöka mitt all vardagsstress...
Du har skapat ett vinnande koncept som du ska känna dig stolt över. Lycka till med allt! Längtar redan tills nästa semestertripp till dottern i Örebro, då+ ses vi :)

smultrongården sa...

Tack snälla snälla du<3