måndag 9 augusti 2010

Kokbok


Ädelostpaj med hemgjord jordnöts/basilikapesto.
Många många många frågor får jag om våra recept. Verkligen jätte kul!
Jag kanske kan tyckas lite puttig när jag aldrig berättar nåt. Men det är ju faktiskt så att i bakhuvudet finns en liten kokbok. Magdalena Björnsdotter som jag gör en del grejer ihop med, har fotat lite bilder som finns att ta fram om det skulle bli verklighet.
Vi har redan fått ett nej och det var från Bonnier. Inte så konstigt va?? Haha, dom tyckte inte att jag var tillräckligt känd, haha man kan ju nästan skratta ihjäl sig - känd, nej det kan man ju lugnt säga!! Ni tycker kanske att det verkade dumt att gå till dom allra största direkt, men saken var att Magdalena har en kontakt där.


Basilikapesto upplagd på franska fat

Nu håller vi på att prata med ett annat, ganska stort bokförlag. Dom vill att jag ska göra ett utkast på hur boken skall se ut. Har inte haft tid med det än men det kommer väl.

Hur som helst ligger vår bok där och gror. Och vi ska verkligen inte ge upp hoppet än kan jag lova. Så därför behåller vi våra recept ett tag till i alla fall...

Ni undrar kanske varför vi helt inte gör som så att vi finansierar boken med annonser, men jag är inte så sugen på det. Vi provar så här och går det inte så går det inte.

Tomat & vitlöksblombröd

Personligen tror jag nog att vi skulle kunna sälja en hel del, trots att varken jag eller Smultrongården är särskilt "kända", men det gäller att få förlaget att tro på det. Så kanske skulle jag gå ut med en förfrågan bland våra kunder om intresse finns. Vi får väl se.

Det blev lite avbrott i mitt bloggande ett tag nu. En kompis ringde och sa att det var på 1:an från Södra Frankrike. Och det var inte bara så utan ifrån VENCE!!! Precis samtidigt kom sms från Hanna som precis landat och var på väg i buss till Nice antikmarknad. VERY NICE;))

Jag blev varm i hela hjärtat när jag såg därifrån och faktum är att det kom en liten tår, hihi!

Vence fyller verkligen en STOR plats i mig. Tänk att snart åker vi dit igen, härligt! Men här är härligt nu också. Tänk vilket väder vi har - varmt och skönt. Jag tycker ju inte att det gör så mycket att solen inte steker, bara det är så här varmt och mysigt.

Här jobbas det för fulla muggar idag kan jag säga. Inköpsresa till Stockholm to-fr. Gäller att tagga om i årstid nu. Läge för höst, jul och vinter! Men det går rätt bra, bara man är där brukar allt falla på plats. Hoppas det är en inspirerande och bra mässa. Tycker att dom får lov att spotta upp sig lite. Känns som det varit lite trött nåt år nu. Vi hoppas på riktig ändring i år! Tyckte redan förra året att det gick åt rätt håll. Då borde det vara riktigt bra nu.

Idag får Fabian säga Hejsvejs smaskandes på en bulle.

Ska det gå i kokbokstecken så ska det:)

Måste bara säga: jag såg på Leila igår - vet ni jag skulle kunna sitta en hel dag och njuta av henne. Wow säger jag bara!!! Finns det inga bakkurser hon håller???

Oj vad jag skulle vilja gå en sån. Hennes bakverk får en att rysa!

Leila for President!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad du är härlig som kör på med nya idéer och projekt, heja heja säger jag bara!
Du är så värd att få vistas i ditt kära Frankrike så som du sliter och kämpar och ger oss andra ett fint utflykts- och shoppingmål utöver det vanliga,
Kram Lotta.