söndag 24 februari 2013

Recept på kakan


Här har vi då kakan som så många ville ha recept på. 
URENKEL att göra!!!

OBS! Den blir ju i tre lager - tänk då på att ta en riktigt ljus mjölkchoklad så skillnaden - vit - mjölk - mörk verkligen blir stor:)
För mig blev det inte stor skillnad eftersom det skillnaden på chokladen var så liten - men smaken var jätte god i alla fall:)

Lycka till!

När du skär kakor som har klet i sig, skölj kniven i varmt vatten mellan varje bit du skär. Triple Chocolate Cheesecake

Ca 12 bitar
300 g chokladkex ( typ digestive med chokladbotten)
100 g smält smör
200 g vit choklad, fint hackad
1/2 dl kokande vatten
3 tsk gelatinpulver
750 g cream cheese
1 dl strösocker
3 dl grädde
200 g mjölk choklad
200 g mörk choklad
Garnering
200 g färska jordgubbar
150 g mörk choklad, fint hackad
1. Smöra en 22 cm springform med smör. Smula sönder kexen i en matberedare och tillsätt smält smör. Fördela smulorna i formen och tryck upp mot kanterna. Ställ i kylen i 15 min.

2. Smält vit choklad över ett vattenbad. Blanda vatten och gelatinpulver i en skål. Låt stå i 5 min. Se till att allt gelatin löst sig i vattnet.

3. Vispa ihop cream cheese och strösocker. Tillsätt grädde och vispa tills slätt och krämigt. Häll i gelatinet och blanda väl. Vill du vara säker på en superlen finish kan du alltid sila smeten innan du häller i chokladen.

4. Ta 1/3 av cream cheeseblandningen och tillsätt den smälta chokladen. Ta springformen ur kylen och häll i fyllningen. Ställ i frysen i 15 min.

5. Smält mjölkchokladen och låt svalna något. Ta hälften av cream cheeseblandningen som finns kvar, och tillsätt chokladen. Ta formen ur frysen och häll över den vita chokladen. Ställ tillbaka i frysen i 15 min tills den stelnat.

6. Smält den mörka chokladen och låt svalna något. Blanda samman med cream cheeseblandningen som finns kvar. Ta formen ur frysen och häll över det tredje och sista lagret. Jämna till ytan.

7. In i frysen i en kvart till om du har bråttom. Annars låter du allt stelna i kylen 2 ca 2 tim.

8. Smält den mörka chokladen och doppa jordgubbarna tills de är helt täckta. Låt stelna på bakplåtspapper.

 Som ni ser hade jag inga jordgubbar så det blev en lite annan garnering - vilket också blev jätte bra:)


Inga kommentarer: