torsdag 25 mars 2010

Ett knytnävslag - rätt i mellangärdetDet slaget visste vart det tog...


Att ha en egen butik är ett litet pyssel.Det finns dagar som är tyngre än andra.


Igår var en sån dag=(

Det kan synas ganska enkelt att gå omkring bland prylar och pyssla lite. Det är inte hela sanningen.


Sanningen är den att det ligger ett GIGANTISKT jobb bakom.


Jag fullkomligt älskar mitt val av liv och arbete. MEN det är inte helt friktionsfritt...


Familjen får ställa upp mycket - vi alla lever med min butik eftersom den ligger där vi bor. På gott och ont. Helt klart mest gott!


I tisdags tog jag mig i kragen och for i väg till vårdcentralen. Dom tog en massa prover jag får svar på om 3 veckor, inga fel nu, bara det att jag går omkring med feber mest hela tiden.


Vilket självklart gör mig lite lack...


Skrev till Lantliv o frågade om jag kunde få skjuta upp inlämnadet av månadens annons - kände att jag inte klarade av att vara kreativ. Fick dispens till torsdag. Perfekt - kändes som en evighet dit... kunde fokusera på matlagning & bak till makens födelsedag istället. "Var på banan" igen när onsdag morgon kom.


Då händer det som ABSOLUT INTE FÅR HÄNDA!


Vi har misstänkt en tjej för att stjäla från oss - igår kom hon tillbaka.


Tjejerna och jag hade redan diskuterat hur vi skulle agera om hon skulle återvända. Så det hela gick som planerat.


När jag vid tjejens bil frågar om jag kan titta i hennes väska finns där följande:


En liten duk
4 Green Gate latte muggar
1 Green Gate kanna
Ett par bruna träskor??????????????????????????????????????????????????

HUR ÄR DET MÖJLIGT

HUR KAN MAN TA SAKER SOM TILLHÖR NÅGON ANNAN

JAG KÄNNER MIG SÅ GRYMT JÄKLA KRÄNKT


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Bara här till polisen erkände hon stulna saker för cirka 15 000:-.


Det är en hyfsad summa att bli av med från mitt lilla egna företag som jag, familjen och våra anställda sliter häcken av oss för att kunna få hålla på med.


Och vi vill inget hellre göra än det här.


Det känns så jäkla ruttet, fy sjutton!


Saken är den att summan troligtvis är betydligt högre...


Som grädde på moset igår hade vi möte med snickaren kl 17.00, när han gick mötte han Odd Mollys agent och hon stannade till 20.15.


En dag som den brukar se ut här, MEN då har vi inte jagat tjuvar på dagen...

Idag har jag då en annons som ska produceras och synas i Lantliv i en månad.
En butik där vi bjuder på våfflor idag.

En riktig våffelfest med en massa människor här hemma ikväll.


Normalt hade det varit a piece of cake....


Men idag har vi även ett polisärende att ta hand om - som ligger SOM EN STOR STEN I MAGEN=((

Tvi dig bruden - hur kunde du????

23 kommentarer:

Sofia sa...

Fy vad tråkigt... Det har faktiskt slagit mig vad enkelt det vore för någon oärlig kleptoman att stoppa ett par Mollysrumpor för en tusenlapp i handväskan. Tänker på en skylt hos Nora diversehandel - Denna butik bevakas av ditt goda samvete... (Det är nog inte att lita på)

Madeleine sa...

Fy f*n så trist med såna människor! och att de förstörde din dag dessutom! Som du skriver, ni kämpar ju hela familjen med butiken och så kommer det en sån hemsk människa och bara förstör!! Hoppas verkligen hon får sitt straff nu och att ni kan få tillbaka iaf en del av allt hon stulit för! Fy fasen så arg man blir!! Hur kan de?? Kram

Anita sa...

Hei :)
Jeg følger bloggen dieres enda her fra Norge :)
Fy så trist med damen som har stjålet fra dere!!! Jeg vet litt hvordan dere har det nå, jobber selv med å selge barneklær og har vært i samme situasjon selv. Jeg ønsker dere LYKKE TIL.

Klem Anita
PS. Min eldste heter også Fabian :)

lillan sa...

Usch vad trist!
Det är ofattbart hur man kan bete sig på det sättet och så lumpet bara stoppa på sig saker.
Hoppas du/ni kan lämna det bakom er och att ni kan känna förtroende för alla andra som så frikostigt kan gå runt i dín butik!
stor kram
Caroline

Anonym sa...

Hej Eva!
VAd tråkigt att höra. Tänk att människor vill ha saker som de stulit ofta säljs det nog vidare på tradera och blocket. Jag blev lurad där för ett tag sedan, varor såldes som inte ens fanns.
Försök att vända på det tråkiga istället, vi är många som tycker att det är underbart att få gå omkring i er mysiga butik och klämma, känna och lukta och prova utan att någon "hänger" över en. JAg hoppas dock att hon åker fast ordentligt. JAg har fått mitt fina linne med posten idag och längtar efter sol. Maken ska snart åka med personalen till BArcelona, åh vad jag är avis...
Krya på dig, det går visst något segt virus med febertoppar och hosta. Min lilla tjej hade feber till och från i flera veckor.

Sköt om dig fru Smultrongård!
Maria i Borlänge

annika sa...

Det var ju tur att ni hade era misstankar så ni fick stopp på den j-kla människan. Att stjäla för så stort värde. Jag förstår mycket väl att du är ursinnig. Tur att alla andra är hederliga och ärliga. Jo vi ser ju hur ni är engagerade hela Smultronfamiljen med anställda.
Kram annika

Skrutteruttan sa...

Kramar om!!!!!

Else´s Bod sa...

Mej HJÄLP!! ja, man slutar då aldrig undra över hur vissa tänker!!! Men tur att ni märkte & satte dit henne!!!
Go Girl!!
Lisa

Anonym sa...

Tufft av dig/er att ni hade modet att stoppa henne! Har själv egen rörelse och känner med er. Tyvärr är det väldigt vanligt att saker på restauranger och i affärer får fötter och försvinner. Önskar själv att det skulle vara lättare att få tillstånd att använda övervakningsutrustning.

Stora kramar,
Charlotte

Nattmia sa...

Ja såna människor kan man lätt låta bli att skratta åt.. Fy vad trist :-( Och det var ju inte lite hon stoppat i sin väska..
tycker det är konstigt att man går till samma ställe och stjäl med.. Tur ni ändå fick fast henne..

Ha nu en bra kväll..

Kram Mia

kardemumma sa...

Stackars dig! Nä, snattare skulle man vilja skicka till en öde ö med vatten och bröd!!! Det var ett tag sedan vi tog någon och det alltid lika obehagligt! Men tänk vad modiga ni var som tog henne på bar gärning! Hoppas att du hittar ny energi så den här människan inte få sno din ork också!
Stor kram Carina

Carina sa...

Hej

Hur kan folk vara så ......
Jag skriver inte vad jag tänker, men det är inga snälla ord kan jag säga.
Har man inga skruppler alls.
Nu hoppas jag att ni kommer få det lugn.
Ha en underbar dag.
Kram

Lilla Huset sa...

Ja, jag förstår precis hur du känner. Har butik själv och blivit bestulen många gånger. Vilken tur att ni fick tag på den skyldige för oftast får man ju inte det. Kram Merja

lovisasloppis sa...

Hej Eva med personal. Blev ursinnig av detta beteende, moral har hon naturligtvis aldrig hört som ett ord alla lär sig. Jag blev ju bestulen på mitt loppis i somras en begagnad flytväst för 25 kr, ho hade fått den om hon frågat, man fick mani ett tag o sprang efter alla kunder men det håller ju inte. Himla tur a du fick tag i henne, modigt av dig. Kramar till er alla från grannen.

s*tina sa...

Det är ju bara inte klokt, hur kan man med ???
Är så godtrogen själv att man bara inte vill tro att någon är så rutten eller sjuk...förstår dig väl. Hppas allt ordnar sig för er !

Anonym sa...

Ja, man blir verkligen besviken på sina medmänniskor ibland och upphör dessvärre aldrig att förundras hur oärliga somliga är. De mest ärliga blå ögon kan vara ruggigt falska. Jag har själv blivit bedragen av en försäljare på nätet, eftersom jag valde att utgå från den goda hos människan, och kände mig då obeskrivligt besviken. Inte arg, utan just besviken. Så jag förstår Dig och hoppas också att det kommer att lösa sig till det bästa med så väl Dig som med Din familj och Er rörelse. Kram på Dig och Ha det så gott! Lisa :)

Huvudboken sa...

Det är så kränkande så det känns som att någon stjäl direkt ur ens fickor ! Har själv varit med om att ertappa tjuvar i min butik som jag hade i Gävle och tyvärr måste jag säga det - den känslan är stark och oerhört svår att bli av med. Men du är en oerhört positiv stark och härlig tjej så du kommer att bearbeta detta på ett bra sätt. Jag blev aldrig av med känslan riktigt att det inte går att lita riktigt på någon.. - och den känslan är inte bra på något sätt. Försök fortsätta känna tillit till dina kunder och konstatera iskallt att ibland gör vi människor fula saker. Det kan vi inte skydda oss ifrån men vi kan lära oss att förhålla oss till den verkligheten och välja att inte låta det kränkande och jobbiga stanna inom oss. Önskar dig all Lycka!!
Hälsningar Ingela i Torsåker
fd butiksägare och flitig bloggläsare. Besöker dig i sommar igen

HOUSE of ADELA sa...

Ja det är hemskt att bli kränkt o lurad som du skriver på ALLA sätt!
Hoppas den arma människan får hjälp, för det är en sjukdom på sitt sätt att stjäla o inte kunna låta bli andras saker, men jag förstår din ilska med!
Varm kram Adela

Kommandoran sa...

Hej! Här kommer en länk destinerad enbart för ljuvliga Smultrongården! Läs och begrunda. Trevlig helg!

http://kommandoris.blogspot.com/2010/03/service-pa-hogsta-niva.html

Gunilla Potila Skyman sa...

Hej Alla och särskilt Du som kallar Dig kommandoran istället för att skriva ditt riktiga namn!

Jag heter Gunilla Potila Skyman 46 år och är granne till Eva och Lars härute i Södra Dylta. Lärde känna dem när de flyttade hit och Eva öppnade sin Smultrongård. jag var redan då imponerad av deras entusiasm och att ingenting verkade omöjligt i deras ögon.

För mig som jobbar som butiksinredare, med hela världen som arbetsfält och hus och inredning som stort intresse var det mycket välkommet med en Livs stils butik runt hörnet.

Att satsa/våga öppna eget har alltid varit otroligt modigt i mina ögon. jag har alltid beundrat människor som vågar satsa på att leva med sitt arbete 24 timmar om dygnet och sen lägga till några timmar för pappersarbete och hemliv.
Anledningen till att jag skriver det här inlägget idag är de senaste händelserna på Eva's Smultronställe.
Jättetråkigt med stölden Eva, men i min värld blir jag så mycket mer deprimerad när jag ser kommentaren/inlägget från den här personen som inte vill skriva sitt namn, som kallar sig bildad, som i och för sig själv beskriver högst upp på sitt inlägg vilken otroligt patetisk 40 års krisande bitter person med dålig självkänsla hon är. Om det nu är en hon...om hon nu är 40...om hon nu har en man...Det är ju svårt att veta när människor (som inte vill hjälpa till att sprida glädje och positivism), gömmer sig bakom anonymitet och spottar ur sig sin bitterhet och sina egna misslyckanden för att de förmodligen inte HAR något positivt att tillföra andra.

För oss andra blir det en påminnelse om att uppmuntra varandra OCH sig själv och låta den här typen av inlägg/kommentar 'sjunka till stjärten' och bara visa hur avundsjuk/bitter man kan bli på människor som vågar...

Eftersom man är ett'oskrivet blad' när man föds har Jag har en tanke att Alla är summan av alla möten man haft i livet... Tack Eva och Lars för att jag fått möta er och ni 'smittar ner' mig med glädje och omtanke om jag är ledsen och skrattar med mig när jag är glad!
Ni bidrar till att min 'summa' blir rik och stor den dan man ska 'vandra vidare'...
Kram
Gunilla

Var inte ledsen Eva, DU ÄR FANTASTISK!!!!!

Camilla med Trädgårdsliv & Design sa...

Men fy vad obehagligt!!! Tur ni fick tag på tjejen och att hon nu tar sitt straff.

Hoppas att du snart blir piggare och finner energi nu när våren är äntligen på gång. Själv kämpar jag oxå mot trötthet och en svår influensa och utmattning som nu har slutat i en stor blödning i ögat. (Fy vad jag ser ut!!! ;-( )

Krya på dig. Kram C

Ps... Växthuset från lantliv är nu inramat... Så skoj! Längtar till nästa nummer...

exklusivvardag sa...

Fy så hemst... skickar en kram till dig!

Anna sa...

Fy,vad tråkigt...att det ska vara så svårt att skilja på ditt och mitt.Du får inte låta en sån här sak komma åt dig utan kämpa på så kommer det något gott ut av det så småningom. Tack o lov att ni fick tag i henne! Tänk på alla dina trevliga kunder du har,det är såna som gör att man älskar sitt jobb.
Glad Påsk!
Hälsningar Anna/lilla butiken!