måndag 1 mars 2010

Sugen på en tur till Provence??
Nu kommer det under en vecka att finnas en liten bild som ni kan klicka på för att komma till annonsen som vi har på blocket om att hyra vår lilla studio på franska rivieran.
Men jag säger ju hellre Provence, som ni vet... och tydligen är det helt rätt. Där vi "bor" heter det tydligen också Procence. Tur för det låter bättre!

Här kommer man in i vår lilla hall och det man ser är rummet man sover i.


Här är toaletten och den har med extremt enkla medel fått ett helt annat utseende än när vi tittade första gången. Hjälp, då blev man nästan magsjuk därinne!!
Men vi alla vet ju att med lite färg fixar sig det mesta... tur för oss:)))
Badrummet är faktiskt hyfsat stort och ljust med ett fönster i.
Lampan har jag haft med från Smultrongården. Spegeln köpte jag i en inredningsbutik på vårt torg.


Trots att vår lägenhet (studio) är yttepytte (30 kvm) så är den i olika nivåer så den känns rätt hyfsad ändå. Det lilla "köket" är så mysigt när man står o lagar mat och ser ut över de gigantiska bergen. En urläcker syn!! I alla fall för mig som numer bor på Närke slätten.
Inte min favvofärg på kakel direkt, men, men...
Kolla in citronerna! Jag köper alltid m frukt o grönt hem.
Vilken grym skillnad!!


Mina pooolisar, Iréne & Lena.

Här sitter vi på vår lilla terass & käkar.

Och det var just terassen som gjorde att vi köpte studion. Inte helt vanligt att man har det. Och det är så GRYMT skönt. Bara gå ut barfota & sätta sig & äta frukosten. Vi äter alltid därute när det funkar med vädret. Och det gör det nästan jämt... helt otroligt!

Den här lilla trappan leder till det lilla köket, badrummet och ut på terassen. Nu har jag sytt en liten gardin som sitter på fönstret man ser.

Som ni ser har vi släpat en del från Smultrongården...


På kvällarna är det bara hur underbart som helst att sitta på terassen och blicka ut över staden och upp över bergen. Man hör liv och rörelse nerifrån men ändå är vi inbäddade för oss själva däruppe bland takåsarna. Hur mysigt som helst.

Om någon skulle vara intresserad att hyra så mailar ni mig:

estilio.design@hotmail.com

Vi tar 3 500:- för en vecka. Inga speciella bytesdagar. Det finns så enormt många olika flygbolag som flyger till Nice så det löser sig alltid.

Man har bussen precis utanför portalen till gamla stan. Alltså 30 sekunder från oss...

Man kan åka till tåget därifrån och sedan ta tåget till Italien, en grymt cool resa!

Hur vacker som helst! Det kostar 1 euro, alltså c:a 10:- att åka bussen till Cannes, Monaco, Nice ja alla jätte fina platser runtomkring.

Vädret nu är helt perfekt. Till och med när mamma och jag var där i januari kunde vi sitta utan ytterjackor ute och äta. Nu är det som svensk sommar dom flesta dagar.

Och vad som är bäst att åka nu på våren är att turistsäsongen inte slagit till ordentligt. Vilket innebär mindre folk överallt.

För er som är intr har jag flera papper med tips om vad man kan göra när man är därnere. Dom sänder jag ut när man helt bestämt sig.

Kan också berätta att både SAS och www.norwegian.se har riktigt bra priser till Nice. Därifrån tar man bil till oss som tar bara 20 min. Bussen tar 40 min.

Nu ska jag packa upp Molly som kom precis.

Ha en bra måndag i detta makalösa snöande..

Kramar Eva

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå i snöovädret. JA, Provence ser onekligen härligt ut. JAg var där senast när jag väntade min idag snart 8 årige son. JAg minns att jag kräktes överallt. Hur många sängplatser finns det i studion?
Maria i Borlänge

Efwa sa...

Vad fint det ser ut! De som inte får plats hos er får gärna flyga till Marseille istället och hyra hos oss.