söndag 29 augusti 2010

UTOPI

Är rätt ord nu.
Här sitter jag - mitt i natten och är på väg på semester. Semester. Vilket underbart ord!!
Efter att ha jobbat mer än normalt känns det faktiskt som en utopi. När jag vaknade efter 3 tim och steg upp 01.30 tänkte jag att: sååå himla trött är jag ju inte. Nog tusan hade jag pallat ett tag till!
???????
Jag tror, eller jag har förstått att det är extremt vanligt bland kvinnliga företagare att inte "tillåta" sig själv att ha semester. Rätt knäppt! Själv hör jag definitivt dit! Men nu efter 16 timmars jobb varje dag den här veckan så ska min hjärna ställas om! Nu är det SEMESTER som gäller. I 13 (TRETTON!!!!) dagar. Helt fantastiskt!!
Ska sova som en STOCK på planet Zzzzzzzzzzzzz.................

När vi sen åker upp med bilen till "våran" gata och packar ur väskorna då är det rysningsläge kan jag säga! Kunde man krama en lägenhet skulle jag definitivt OMFAMNA min egen älskade!
Öppningen till vänster är våran. Sen går man bara 2 m in till vä igen så är vår dörr där.
Fattar ni - vi lantisar bor mitt i stan. Och bara älskar det. Snacka om kontraster!
Nu längtar jag så grymt att det är inte riktigt klokt. Till dom gula fula klinkersplattorna som nog vore mitt egna sista val. Till duvorna som har sin toalett (uäää!) i vår fönstersmyg. Till vår utsikt som blickar ut över takåsarna som Lars en jobbarkompis tyckte såg ut som en sopstation. Till den här smala, men uuuuunderbara terassen. Ååh vad jag längtar:)








Hur har det gått för Marie-Pierre? Har hon fått nån som köper hennes fina inredningsbutik???

Spännande att höra!




Jag måste bara visa dom smarriga kakorna Adam & Sandra hade bakat till sin kakbuffé.
Själv är jag helt förälskad i dom två längst ut på hörnen. Nog för att jag ätit kärleksmums innan, men dom här var godare än vanligt. Undrar om man kan få receptet.... ??
Kakorna i brödburken ska vi inte prata om - kladdkaka med kolatäcke, wow vilken smak! Sånt jag kan äta hejdlöst av - och bli lika förvånad för varje tugga att det är så GOTT. Ujuj alla i min närhet bantar. Jag borde skämmas att bara prata om en massa onyttigheter.



Här är Adam och CoooolaSussi. Melindas kompis som jag träffat när jag varit hos dom i Säter och på Formexmässorna. Hon och några kompisar var i Nora så dom berikade oss med ett besök.
Hon inhandlade nåt som jag själv hade kunnat tänka mig; en supersnygg mörkbrun skinnväska som Hanna hittade i Italien. Jag måste bara försöka hitta nåt liknande!
Trodde nog att jag skulle kunna fota, pajer och kakor och dom samtidigt, men lekstugan är ju lite liten så det funkade visst inte så bra.... hmm. Syntes faktiskt inte nåt av en endaste paj. Wellwell, hur som haver hade dom gjort ett dunder jobb och dom fick verkligen jätte mycket beröm för att allt var så gott. Kul! En dam undrade om vi alltid hade pajbuffé!!?? Nja, inte direkt fick jag ju lov att svara..... kära nån, gissa om dom skrattade när jag berättade.
Sandra har hand om caféet på lördag också. Hon och våra brudar bor i huset nu när vi är borta. Bra!



Mollyträff på Smultrongården

Helena
har en massa Odd Mollypolare i cybervärlden (och i verkliga livet). I somras bestämde vi att det kunde vara skoj om dom kunde ses här. Vet ni hur långt dom åkt!!!?? Skåne 40 mil, Göteborg 30 mil och Oslo dryga 30 mil. Sen var det fler som rest men betydligt färre mil.


Imponerande brudar!






Att dessa världsvana Mollydamer ville komma till lilla Smultrongården var ju helt fantastiskt ooootroligt trevligt!!!





Klart jag var orolig att dom skulle tycka att vi var så himla små, att det är så galet trångt, inga provhytter bla bla bla. Men det är ju så det är, inte mycket att göra åt. Finns det hjärterum så.... och hjärterum det finns det, det kan jag lova! Som minne med sig hem fick dom bland annat en hjärtan på tråd. Kul att ge nåt som lever vidare.... hoppas dom tittar på sina hjärtanblommor och minns ett "hjärtligt ögonblick i livet".





Några av tjejerna har beställt kläder av oss tidigare. Verkligen JÄTTE KUL att ha ett ansikte på en mejlkontakt.




Tjejer - jätte kul att ni ville göra en träff hos oss - vi känner oss mycket hedrade och är otroligt glada för det:)))




Glad är även min man nu.




Allas vår energispruta Zlatan byter ju klubb. Till Milano. Här ser väl han nån typ av chans att få åka och titta på nån match?? Från Vence har vi c:a 4 tim och det kanske är vad man åker för en fotbollsmatch??



4 tim = klädträff;))




Hur som helst - jag gillar Zlatan och hans härliga energi.

Have to stop now.


Framme vid Måby och Arlanda snart. Yippppie!


Massor av kramar till er från semesterfamiljen


I morgon kanske det visas nåt fynd från Nice antikmarknad. Om det inte blir fynd kan det ju bli en bild i alla fall.

Tjingeling!

4 kommentarer:

Unknown sa...

Hej

Ha en skön semester

Kram

Anonym sa...

Takk for sist Eva, håper at vi treffes igjen. Ha en fin fin semester!

Klem, April

Lindas stil sa...

Stort tack till DIG för oerhört trevligt bemötande, jättefin goodiebag och mysig miljö. Jag återkommer surru! :-) Kramar

Unknown sa...

Hej ifrån den galna kvinnan som körde från Skåne. Det var det värt! Vilken idyll Smultrongården är och så ROLIGT det var o träffa dig o Helena o de andra Molly-tjejerna. Vi fick jättegoda pajer trevligt bemötande och så är det så mycket lättare o maila eller ringa o fråga om något nu när man vet vem det är som är på andra sidan luren.

Vem vet jag kanske dyker upp igen på Smultrongården. o som vi sa där uppe i klädrummet. Man ser alla likadana ut, mer eller mindre bara... o en gång till det var JÄTTETREVLIGT!

Ha nu en underbar semester!