tisdag 10 december 2013
Mat på Le Centre

Det börjar med att vi bjuds champagne. En söt och mycket god sådan. Jag älskar champagne!


Sedan får vi en Vip Amuse. Inte dåligt att få vara Vip en gång:) vi fick svampsoppa utan anklever som det brukar vara i. En helt gudomlig quinoarisotto och en olivtapenade på kex. Vanliga amusen är kexet. Självklart orkar vi ingen förrätt. 


Adam hade fixat bår huvudrätt så vi slapp beställa. Slapp tänker ni, ja det är ett halvt dagsverke att lyckas få nåt veg i Frankrike så det är kalas att kocken bara gör nåt. Det var djuriskt gott!!!!!!

Sen gick vi lös på efterrätterna. Vi tog fyra stycken trots att vi bara var tre. Men vi är ju medlemmar i Tiramisuklubben så vad gör man? Förresten är vi ju till och med grundare och ordföranden;))

Chokladkaka. 

Cafégourmand.

Spectaclestiramisu.

Petitchoux variant med kolakräm.

Här är vi, hejhej!

Plötsligt dyker Marlene in. En tjej som är kung på att baka. Absolut blir det gästspel på Smultris i sommar. Konditor på trestjärnig restaurang. 


Vi kom i säng vid 01.30. Speciella tider när man är kock. Våran lille kock har knaprat alvedon i tre dagar. Har varit riktigt rutten. Jag gjorde en ingefära, citron o apelsindryck t honom igår. Så massor av broccoli och vitlök och vanlig lök. Mat är ju medicin:) vi håller tummen att han är bättre idag. För idag skall vi på tur med italienske Stefano. Killarna har ledigt, så kul! Att det blir ett matäventyr det kan vi vara säkra på;)

Så här julpimpat o fint är det i Lyon. Lite sagolikt faktiskt. 
Kram på er:)

1 kommentar:

annika sa...

Så gott ni har det! Njut av allt...som du ju brukar. Tror att den menyn skulle passa mig också.

Kram
annika