torsdag 10 november 2016


PKT

Pannkakstorsdag. Nice. Det blev inget för Helena och mig förra torsdagen. 
Hon (som var jäkligt snygg!!) ansåg att vi såg för bedrövliga ut och tyckte inte vi kunde gå på lokal. Kanske var det så att hon tyckte jag såg för bedrövlig ut och hon ville inte gå med mig.... haha!

Hur som helst är det inte mer än två torsdagar jag överhuvudtaget kan gå innan Stora Örebro byter ägare. Så vi får väl se om det kommer att ligga en massa läskiga pannkisar med grädde och sötig sylt och guppa i magen lite senare idag;)

Tacka vetja sociala medier!!
Fick meddelande igår av tjej som direkt läste att jag skulle till Arlanda. Hon skrev att motorvägen var avstängd. Tack o lov att hon gjorde det, jag ändrade min rutt och slapp en lååång helt avstannad bilkö.
Ändå tog det TRE (!!!) tim för mig att åka. HELT bedrövligt var det. 
Och vet ni, jag blev så upprörd när jag bara hade en kvart kvar hem, så det var det första jag tänkte på när jag vaknade. 

Alla bilar verkligen KRÖP fram bitvis. Det var ett vidrigt väder. 
Under en sådan sträcka då det var krypfart och riktigt smal väg, dock tvåfilig, kommer en supersnygg lååång lastbil och braschar om. Det blev helt snörökigt så jag såg nada i flera sekunder. 
Min bil som gått stadigt nästan "blåser till" av lastbilens enorma vinddrag. Helt ärligt trodde jag min sista stund var kommen. När han är helt förbi ser jag den snyggaste lastbil jag nånsin sett. 
Helt silvrig och kråmad med röda detaljer. Absolut hur läcker som helst. 
Som vanligt med lastbilar var den hög och stor, gigantisk jämfört med oss småbilar bredvid.Nu undrar jag; 
HUR ÄR DET MÖJLIGT ATT DOM SOM SITTER I LASTBILAR BARA GASAR PÅ OCH KÖR OM ALLT OCH ALLA????
Fattar dom verkligen inte att dom som blir omkörda är totalt oskyddade och det kan röra sig om centimetrar för att dom skall toucha in i lastbilen. Då är personbilen och dess förare mos medans lastbilsföraren troligtvis bara kan öppna sin dörr, klättra ner på vägen och titta på förödelsen. 

Detta var alltså på väg till Arlanda. 
På vägen hem händer samma grej igen. 
Jag åker från Örebro och kommer strax innan rondellen till Hovsta. Där är tvåfiligt men det smalnar av och blir senare till en fil. Jag ligger i höger fil och ser en bjässe till lastbil bakom mig som vill köra om. Det är svinhalt och de två filerna är inte breda pga av snön. Vi är i princip själva på vägen, kl är närmare 23.30. 

Jag inser snabbt att samma scenario kunde hända som tidigare då lastbilen höll på att preja mig av vägen så jag lägger mig mitt i körbanan. 
Det innebär att han inte kommer om mig. 
Han blir galen och sätter sina 8, eller hur många det nu är, hellysen i mig. 
Det rör sig om endast några hundra meter innan jag skall svänga in i rondellen mot Hovsta och han kan flyga fram sen. 
Jag hade fyra 18-åriga pojkar plus mig själv i bilen. 
Jag tog beslutet att inte riskera att endera åka in i lastbilen eller prejas av vägen, då de två filerna var väldigt smala. 
Den ensamma lastbilschauffören tyckte tydligen dock att han hade oerhört bråttom där vid midnatt.
Han åkte i en dubbel, extremt lång Schenkerlastbil. Återigen satt han givetvis säkert uppe i sin stabila hytt jämfört med oss i puttebilen under honom. 

Jag ångar mig såååå mycket att jag inte satt på varningsblinkersen och stannade och gick ut och pratade med honom. Att göra den omkörningen hade satt oss i livsfara. 
HUR kan lastbilsförarna bara köra på i ur och skur. 
Borde det inte vara en minimihastighet då dom inte får köra om!??
Killen som ville om kanske inte ens fattade hur utsatta vi bredvid honom skulle bli? Jag kanske hade gjort honom en tjänst om jag pratat med honom? Ångrar mig så.
(Kanske hade jag fått en snyting och blivit dumförklarad, men det hade jag kunnat ta;)

1994 kom en lastbil för nära en bekant till oss. 
Hennes ben och armar låg på olika ställen. Huvudet låg en bit ifrån. 
Sex barn blev utan mor. 
Vinter och halt och en liten personbil står inte emot den stora lastbilen när han kör om. 
Varför? frågar jag mig. 
I Frankrike på flera av vägarna finns speciella lastbilsfiler.
Hur många olyckor skulle vi slippa denna vinter om lastbilarna lättade på gasen??
Obs, är du gift med en chaffis tro nu inte att jag drar alla över en kam. Absolut inte, det finns undantag, men när det gäller trafiken borde det inte finnas en enda av dårarna som sätter oss andra i livsfara. 
Så, det var min upprörande trafikupplevelse från igår. 
Nu skall jag snabba mig ut och tända eldarna på Smultris och använda den nya grejen Hanna köpte igår. Lovar att visa er senare. Den var lika bra som jag trodde;))

Ha en underbar torsdag, vare sig det blir en PKTdag eller ej.
Kram på er,
Eva

Inga kommentarer: