onsdag 21 december 2016

God morgon,

Här har vi då ett av borden vid fredagens event. 
Turligt nog så har vi lite bord att välja bland så vi fick enkelt ihop tre bord som tillsammans blev 40 personer. Det här var det svarta bordet.  
Det har stått i vardagsrummet en tid nu men det är dags att bli förpassat eftersom vi troligtvis gör någon launchvariant där. Gör inget för vi sitter absolut aldrig där och äter. 

Beslutet att riva servetter var kanon tycker jag. Enkelt och snyggt. 
Granen, kanelen och snöret blev pricken över i. 
När vi skulle placera ut alla kom vi på att fickan som blev när vi vek, kunde få agera bestickhållare. Kändes lyxigt:)

Bilden längst ner är det en dam som håller i ett paket på. 
Det var ju hur roligt som helst att dom bokat julklappar till alla också. 
Vi slog in dom och lade på respektive stol, så när dom kom in drog alla ut stolen och där låg en gåva till varje. Det där lilla extra är sånt vi tycker är allra trevligast att kunna jobba med. 

Vi hade dukat med franskt vintageporslin, glas från Indiska, skifferplattor från House Doctor och silverskålar inköpta i Lyon. Dom funkar att tvätta i diskmaskin och ha i ugn. De andra borden hade andra färger på gratängskålarna. Perfekt att servera ur något med lock på, då kan man hälla i lite tidigare och låta det stå.

Mitt på bordet hade vi dukat med lärkträd och en lång batterislinga. Lysande varianter gör alltid sån effekt. Vid varje bord hade vi även blandat upp med någon ljusstake med levande ljus. 
Eftersom det är juletid hade vi färska hyacinter i olika krukor vid de olika borden.

Vi gillar att göra flera specifika bord. Då blir varje sällskap lite speciellt. 
Bara man håller en stil vid varje bord funkar det. Då är det bara att blanda tallrikar, glas och övrigt porslin hejvilt även om allt inte är exakt detsamma. 

Upplägget var följande....

Vid ankomst:
Saffransmousse med vit choklad och granatäpple, bondkakor, glögg och kaffe.

Lunch:
Köttbullesmörgås på tallrik (m syrad lök, rödbetssallad osv som vi haft nu i julkaféet), potatis/purjolökssoppa i gratängskålar med surdegsbröd och krukost, svensk spädgrisskinka med coleslow på rågbröd serverad på skifferplatta. 

Efter lunch: 
Kakbuffé & kaffe.

Vi har ju verkligen tagit emot företag och sällskap i alla år men aldrig någonsin tagit in någon i vårt hus. Eftersom butiken var full var det en omöjlighet att ha det stora sällskapet där. Vi ville gärna prova ett större gäng så därför gjorde vi såhär. Och det var riktigt kul. Kan verkligen tänka oss att det blir en fortsättning. 

Det allra bästa är om sällskapen önskar specifika saker. Olika teman på maten, aktiviteter etc.... Just att få skapa en härlig dag/kväll åt ett kompisgäng eller företag är det allra roligaste. Att skräddarsy något man kanske inte får om man går på ett vanligt ställe. Bland det absolut roligaste både Hanna och jag har gjort är guideresan till Nice. Att skräddarsy den till 47 personer som skulle ha aktiviteter 24/7 en hel vecka var kanon. 

Fortsättningsvis om någon skulle vilja komma med ett gäng blir det förstås i butiken. Bord och grejer tas bort i utbyggnaden och vi får fixa mysigt där. kan bli riktigt trevligt. Kanske skulle kolla om det finns nåt intresse..... Det kommer lite fler bilder på de andra borden och lite mer mat. 
Verkar vara många som gillar dukningar och mat, har fått önskemål att visa det:)

Såhär fint hade en av tjejerna skrivit. Hatten av och Tusen Tack säger vi då.
Nu skall här städas och röjas kan jag lova. Så kanske det går att få till en liten bild i "nya" köket;)
Tusen tack för allt gott ni fixade till oss enhetschefer från Örebro kommuns äldreomsorg i dag ! Absolut den godaste skink & köttbullemacka jag ätit 🍴 ! & tårtorna ska vi inte missa "super" mmmmm 👌🏻 God Jul & lycka till med Nya projekt ! Med vänlig hälsning, Åsa & Camilla Skebäcksgården


Inga kommentarer: