tisdag 20 december 2016

Tjoflöjt,

Nu är vi kraftigt på G. Har fått målarhjälp och nu är allt faktiskt klappat å klart. Och det blev... tadaaa... färg. Känns bra.
Vitt i mitten, ny grå utanför.

Det gamla skåpet och spegeln kommer att åka väck.
Nya skåpet från PB funkade inte alls. Så det blev något heeeelt annat. Släpade å bar med handikappad hand och arm. Sååå synd det är om mig. Nej, ok kanske inte men satan vad ont det gör. Blä! Troligtvis för att jag aldrig är stilla. 
Men grejen/skåpet blev riktigt bra. Bara en liiiiten putte detalj.... as usually..... guess what....
eeeh... den skall.... målas. Vågar knappt säga det högt för mig själv. Jag kommer troligtvis dö med en pensel i handen. Bra då för det gillar jag ju. 
Jag tror att jag kommer att kunna utlova lite bilder i morgon faktiskt. 
Just nu har High Chaparal fortfarande värsta showen här men i morrn fm har jag fixat det. 

Alltså jag gillade verkligen skrivbordet och spegeln vi hade i köket innan men jag känner mig totalt lättad nu när det är borta. Visste faktiskt inte att jag så gärna ville ha nåt nytt. Man behöver förändra saker för att få in ny frisk och fräsch energi, jippi vad skönt det är! Prova får du se. 
Flytta runt möbler i huset om du inte har några andra att byta med. 
Bara det friskar upp känslan. 

Nu är det bara köksluckorna jag har att våndas över.... dom skall bli grå. Det har jag bestämt mig till hundra för. Ny färg och nya beslag. Mmmm så härligt det blir. Dom skall jag måla själv med linolja tror jag. Familjen dumförklarar mig troligtvis med tanke på torktider osv... men det blir en sån skillnad i värme och känsla så det har jag allt bestämt mig för. Tar helt enkelt några i taget. Jag kanske till och med hålls ute i min rara lilla Smultrongård. 

Kom precis på att jag kanske faktiskt inte har nån bild på skrivbordet och spegeln. Verkar dumt. 
Måste kolla igenom gamla bilder. Lantliv tog i alla fall inte med det i julreportaget härifrån. För tio år sedan var det ju bara vitt som gällde och att ha träfärgade möbler passade helt enkelt inte in. 
Men jag har aldrig varit nån älskare av vitt vitt (nej jag glömde inte måla varken barnen eller klockvisarna vita det var meningen;) som i pjäsen Ljust och fräscht. Här har varit färginslag om än inte några mängder. 

Nu skall vi se om jag kan hitta ett schysst överkast/pläd till soffan också. Den behöver verkligen målas den med men det blir icke innan jul. Morgondagen skall det göras ordning till fullo i huset. Sen skall Hannapanna och jag åka och handla all mat. Lite härliga kolrötter som blir till skinka, brysselkål, morotskorvar och lite annat härligt. Nejdå, klart folket skall få käka djurföda över jul. 

På kvällen skall mannen och jag på Christmas Night. Skall bli fantastiskt att sjunka ner i en skön och bekväm stol och bara insupa vacker sång och julfeeling. Oh så härligt! 
Tyvärr är jag aningens för fläskig så jag kommer inte i en sån fin klänning jag köpt från Pernilla Wahlgren i höst. Jag är ju lätt rödhårig så den passar perfekt. Inte att hänga i garderoben alltså. 
Smått irriterande att den hänger på fel ställe om man säger så. Men är man en fläskis så är man. Det blir väl jul igen, eller hur. Inte så konstigt att expanderat, varje gång vi haft öppet har jag tagit "sista kakan". "Det är ju snart slut" osv.... såna makalöst dumma ursäkter. Nu är öppetdagarna slut och tack o lov även kakorna. Kommer kanske i röda klänningen lagom till midsommar;)

Allt gott till er, 
kram och natt. 
Eva

Inga kommentarer: